Αναρωτιέσαι (ακόμα) γιατί πρέπει να κάνεις ιατρικό καθαρισμό προσώπου;

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σου αποκαλύπτει.

Αμαλία Τσιατούρα

Καθαρισμός προσώπου: όσο κι αν εξελιχθούν οι μέθοδοι αισθητικής ιατρικής, η συγκεκριμένη μορφή περιποίησης παραμένει διαχρονική. Όχι όμως και ο τρόπος που γίνεται, δηλαδή ο ατμός! Σήμερα οι γνώσεις μας για το δέρμα και τις λειτουργίες του μας επιτρέπουν να πούμε ότι ο δερματολογικός καθαρισμός είναι πολύ καλύτερος, ανώτερος, πιο ασφαλής, αποτελεσματικός και φιλικός για την επιδερμίδα. 

Σε εσάς που απορείτε θα σας εξηγήσω με επιχειρήματα τους λόγους: Ο ατμός δεν είναι καλός για το ευαίσθητο δέρμα, επιδεινώνει τη ροδόχρου νόσο λόγω του θερμού αέρα, καθώς και τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο. Επίσης ερεθίζει κάθε τύπο δέρματος. Επίσης, ενίοτε προκαλεί επιμόλυνση. Επιπλέον η εξαγωγή σμήγματος με τα χέρια είναι ό,τι χειρότερο. Η πίεση δεν είναι ελεγχόμενη και μερικές φορές γίνεται ανεξέλεγκτα-από ανθρώπους που δεν είναι δερματολόγοι- ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν πρέπει (κύστεις ακμής).

Αντίθετα ο δερματολογικός καθαρισμός περιλαμβάνει μικροδερμοαπόξεση, εξαγωγή σμήγματος με ειδικό μικρό εργαλείο και ενυδάτωση. Η μικροδερμοαπόξεση (μηχανικό πίλινγκ) απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα ομοιόμορφα και χαρίζει στο δέρμα λάμψη. Επίσης λειάνει τις λεπτές ρυτίδες και οδηγεί σε ανανέωση του δέρματος, ενώ συμβάλλει στην παραγωγή νέους κολλαγόνου. Από την άλλη το ειδικό εργαλείο-ο εξαγωγέας φαγεσώρων-μοιάζει με ένα μικρό κουταλάκι που έχει μια οπή στη μέση. Βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και να βγει το σμήγμα χάρη στην πίεση που ασκείται ομοιόμορφα και ελεγχόμενα στην περιοχή. Δεν υπάρχει τίποτε αιχμηρό-ούτε νύχια-και όλα γίνονται με ασφάλεια ενώ τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής.

Επειδή στενοχωριέμαι κάθε φορά που βλέπω στο ιατρείο δέρμα τραυματισμένο από κακό καθαρισμό σας προτείνω το εξής: την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να κάνετε μία από τις πιο χρήσιμες διαδικασίες περιποίησης για το δέρμα σας, σκεφτείτε δύο φορές γι’ αυτό που θα επιλέξετε.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares