Skip to main content

BLOGS

«Δεν θέλω να αλλάξω τον κόσμο. Θέλω συνεχώς να εξελίσσομαι» Mari on Cotillard!

Η αεικίνητη και γοητευτική Marion Cotillard γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1975



Βραβευμένη με Όσκαρ, μούσα του Dior και ο υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκστρατείας, η Marion Cotillard είναι αεικίνητη. Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1975 είναι Γαλλίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια. Στις διακρίσεις τις περιλαμβάνεται μια βράβευση με Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα, και ένα Βραβείο BAFTA, όλα για την ερμηνεία της στην ταινία του 2007, «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» (La Môme /La Vie En Rose). Έχει επίσης λάβει δύο Βραβεία Σεζάρ, που είναι τα σημαντικότερα βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο για τον γαλλικό κινηματογράφο. Από το 2007 είναι με τον Γκιγιόμ Κανέ. Έχει ένα παιδί τον Μαρσέλ.

Σήμερα η Γαλλίδα ηθοποιός συνεχίζει να σημειώνει τη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία, επιλέγοντας στοχαστικούς και έξυπνους ρόλους που αναδεικνύουν το φάσμα των δεξιοτήτων της. Εδώ 5 πράγματα που μπορεί να μη γνωρίζεις:

https://www.instagram.com/p/B5sfArzCeUg/

Έχει μια χαλαρή σχέση με τη μόδα

Η Cotillard, η οποία έχει εκπροσωπήσει την Dior από το 2008, περιέγραψε την αίσθηση της μόδας της σε μια μόνο πρόταση σε συνέντευξή της το 2016. «Μου αρέσει το μείγμα της θηλυκού και του αρσενικού, με λίγες πινελές ροκ εν ρολ», είπε. Παρά την χαλαρή της αίσθηση του στιλ, ανακηρύχθηκε το # 2 Best Dressed by Vogue το 2010.

 

Είναι η τρίτη γυναίκα της Γαλλίας που κέρδισε Όσκαρ για την καλύτερη ηθοποιό

Η Γαλλίδα γεννημένη στην Αμερική ηθοποιός Claudette Colbert ήταν η πρώτη, που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού Ακαδημίας το 1934 για το It Happened One Night. Η Cotillard ακολούθησε τη Simone Signoret, η οποία κέρδισε το 1960 για το ρόλο της στο Room at the Top. Όταν έλαβε το βραβείο κύρους το 2007 για το ρόλο της στο La Vie en Rose, ήταν ακόμα άγνωστη στο Χόλιγουντ. Είναι η μόνη άλλη ηθοποιός εκτός από τη Σοφία Λόρεν που κέρδισε Όσκαρ για μια ταινία σε διαφορετική γλώσσα.

https://www.instagram.com/p/BaH69UYBrs9/

Αγωνίζεται και νοιάζεται για το περιβάλλον

Είναι εκπρόσωπος της Greenpeace. Έκανε την αφήγηση για το βίντεο της οργάνωσης «Η αθόρυβη κρίση του Αμαζονίου», το οποίο επισημαίνει την παράνομη υλοτομία που απειλεί τον Βραζιλιάνο Αμαζόνιο. Η Cotillard μπήκε σε κλουβί στο Παρίσι κοντά στο μουσείο του Λούβρου το 2013 κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε «« Είμαι υπερασπιστής του κλίματος »και ζήτησε την απελευθέρωση φυλακισμένων ακτιβιστών της Greenpeace στη Ρωσία.

Έχει μουσικό ταλέντο

Γράφει μουσική, τραγουδά και παίζει διάφορα όργανα όπως κιθάρα, μπάσο, συνθεσάιζερ και ντέφι. Το 2001 συν-έγραψε και ερμήνευσε το τραγούδι "La Fille De Joie" για την ταινία της Les Jolies Choses, επίσης γνωστό με τον αγγλικό τίτλο "Pretty Things".

Έχει δύο εστιατόρια

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για την αγάπη τους για το φαγητό και φαίνεται ότι η Cotillard δεν αποτελεί εξαίρεση. Διαθέτει δύο εξαιρετικά επιτυχημένα εστιατόρια στο Παρίσι. Το Jaja και το Glou.

https://www.instagram.com/p/B8lpINlCASp/

Τιμώντας σήμερα τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις

 

«Δεν νομίζω ότι μαθαίνεις να υποδύεσαι. Μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείτε τα συναισθήματά σου».

 

«Οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν ότι αν θέλω κάτι, μπορώ να κάνετε ό,τι χρειαστεί να κάνω για να το αποκτήσω. Αρκεί οι πράξεις μου να μην στρέφονται εναντίον κάποιου άλλου».

«Στην εφηβεία, δεν ήθελα να είμαι εγώ. Ήθελα να είμαι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι. Ίσως συνειδητοποιούσα ότι όλοι ζούσαν μέσα μου και ότι αν κατάφερα να συνδεθώ μαζί τους, θα γινόταν πτυχές μου».

 

«Ένας καλλιτέχνης ίσως δεν έχει πάντα μια φυσιολογική ζωή».

 

«Πρέπει να ανακαλύψεις το μέρος όπου μπορείς να εγκαταλείψεις τα πάντα. Τότε μπορείς να αφεθείς να σου συμβεί κάτι άλλο».

«Να σέβεσαι το μέρος όπου ζεις, να προσέχεις τον αντίκτυπο που έχεις στα πράγματα».

 

«Οι γονείς μου πυροδότησαν σίγουρα κάτι μέσα μου. Είμαι σίγουρη γι' αυτό. Έβλεπα πόσο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι ήταν, και ήξερα ότι ήθελα να κάνω την ίδια δουλειά».

 

«Νομίζω ότι η Γη και όλα γύρω της είναι συνδεδεμένα - ο ουρανός και οι πλανήτες και τα αστέρια και οτιδήποτε άλλο βλέπουμε ως μυστήριο».

https://www.instagram.com/p/B_4uqBvlgWz/

«Αν ξυπνήσω κατά τη διάρκεια ενός ονείρου, συνήθως μπορώ να επιστρέψω στον ύπνο και να τελειώσω την ιστορία».

 

«Ως ηθοποιός θέλω απλώς να λέω όμορφες ιστορίες».

 

«Δεν ζω με τον ρόλο μου, στην πραγματικότητα είμαι ένα φυσιολογικό άτομο».

«Στην καθημερινότητά μου, δεν είμαι πολύ καλή στο να σχεδιάζω πράγματα, αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα συμβαίνουν όταν χρειάζεται και όταν πρέπει».

 

«Ποτέ δεν παίρνω κάτι προσωπικά όταν δεν με αφορά».

 

«Δεν με ενδιέφερε ποτέ η μόδα προτού ξεκινήσω να δουλεύω με τον Dior. Δεν θεωρούσα τη μόδα ως μορφή τέχνης. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Gaultier και έχω εμμονή με τη Vivienne Westwood».

https://www.instagram.com/p/BrBYD9WlxOS/

«Δεν μπορούσα να ταυτιστώ με κανέναν. Στο σχολείο, με θεωρούσαν πολύ παράξενη. Δεν μπορούσα να καταλάβω τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων».

 

«Υπάρχει κάτι περίεργο για μένα. Δεν νιώθω ποτέ άνετα σε μια ομάδα ανθρώπων. Πρέπει να παλέψω σκληρά για να ξεπεράσω τους φόβους μου».



«Το να σε τραβήξουν μια φωτογραφία ενώ περπατάς στο δρόμο και να τη δημοσιεύσουν σε ένα περιοδικό δεν θα αλλάξει τη ζωή σου».

 

«Η ανασφάλεια είναι πολύ συχνή μεταξύ των ηθοποιών. Όταν άρχισα να δίνω συνεντεύξεις και να μιλάω σε άτομα που δεν ήξερα, ήταν ένας εφιάλτης. Έχω μάθει όμως πώς να αντιμετωπίζω πλέον τις συνεντεύξεις και την ανασφάλεια. Το έχω συνηθίσει».

 

«Πριν γίνω μαμά, μπορούσα να ζήσω σε μια άλλη διάσταση, να δημιουργήσω έναν άλλο κόσμο και δεν θα με ενοχλούσε αν δεν ήμουν εντελώς η ίδια. Σήμερα αυτό δεν μπορώ να το κάνω πια».

 

«Δεν θέλω να αλλάξω τον κόσμο. Θέλω συνεχώς να εξελίσσομαι».

 

Cover photo credits: Mario Testino

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική 

BLOGS

Τι έρχεται στο Netflix τον Μάιο και η επιστροφή του «Maestro»

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έρχεται στο Netflix στις 16 Μαΐου, μαζί με άλλες πρωτότυπες σειρές και ταινίες. 

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!