Skip to main content

EDITORIAL

Προσεχώς...

…ως υπόσχεση και προσμονή και νέα χαμπάρια!


Μελίνα Αδαμοπούλου

Σου ’χω ξαναμιλήσει για τα «προσεχώς» μου. Τα κοντινά και τα μακρινά μου «προσεχώς». Που κρύβουν υπόσχεση κι αναμονή και προσμονή. Που μπήκαν στη ζωή μου, σαν λέξη στην αρχή, από την (πάντα) μαγική (για μένα) οθόνη του σινεμά.  «Προσεχώς» και, τι περίεργο, η ταινία του κάθε «προσεχώς», ήταν αυτή που περίμενα, που ανυπομονούσα να δω.

Η λέξη έγινε για μένα μαγική! Μ' όλα αυτά που κουβαλούσε. Ως εικόνα, φαντασία, έννοια και νόημα. Μπήκε στη ζωή μου κι εγκαταστάθηκε μόνιμα. Όχι ως πρόσχημα! Ως προσωπική πραγματικότητα!

«Προσεχώς» να ζω γι' αυτό που είμαι, να σκύβω σε καλά κρυμμένα μυστικά και να διαλέγω. «Προσεχώς» να μιλάω με λέξεις που αντέχουν να τις ξύνω αντί να τις χαϊδεύω, να συμφιλιώνομαι με τις προδοσίες, να φέρνω πίσω λάθη παλιά και να τα κοιτάω κατάματα.. «Προσεχώς» οι μικρές ελαφρότητες και οι μεγάλοι πειρασμοί, οι μικρές μέρες και τα μεγάλα όνειρα. «Προσεχώς» οι μικροί θεοί, οι μικροί πρίγκιπες, οι μικροί χρόνοι, τα μεγάλα ταξίδια.

Σάββατο μεσημέρι έφυγε ο Τζιμάκος. Ο Πανούσης. Ένα μεγάλο, αντιδραστικό, ευαίσθητο, παθιασμένο, αθυρόστομο, αινιγματικό παιδί.

Ξημερώματα Κυριακής έφυγε κι ο Θοδωρής. Ο Μιχόπουλος. Φίλος, χωρατατζής, προσγειωμένος, γελαστός, μαχητικός.

…………………………………………………………………………......

«Προσεχώς» ιστορίες με καλό τέλος, όπως θα τις θέλουμε κι όσο θα τις αντέχουμε. Να μας μεταφέρουν για λίγο αργότερα την «περιπέτεια». Την προσωπική μας και την άλλη. «Προσεχώς» ομιλούσες σιωπές, νέοι κανόνες, καινούργια χαμπάρια.«Προσεχώς», όχι από φόβο, μα από αγάπη στις χαραμάδες ορθολογισμού και γνώσης. Ως ανακάλυψη μιας άλλης ενηλικίωσης, ως βλέμμα γυμνό και ως αόρατος φίλος.
 

iiio.jpg
 

Προσεχώς Τζιμάκο.

Προσεχώς Θοδωρή.

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ