Παιχνίδια για μεγάλους

Πόσες φορές παίζουμε με την αλήθεια; Με τις λέξεις; Με τις "εντυπώσεις"; Με τον εαυτό μας; Ε, ακόμα μια!

Μελίνα Αδαμοπούλου

"Ο άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του όταν μιλάει ως ο εαυτός του", έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ. "Δώσ' του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια".

Μια μάσκα, λοιπόν, είναι αρκετή. Έτσι κι αλλιώς, ήρθε ο καιρός του απόλυτου θριάμβου της!

Έχεις τρεις βδομάδες για να διαλέξεις τη δική σου, ως άλλη Mrs Hartford (Νικόλ Κίντμαν στα "Μάτια ερμητικά κλειστά", του Κιούμπρικ). Φόρεσε την και παίξε αυτό που θέλεις, ή που νομίζεις πως θέλεις: Μοβ "όχι" και κόκκινα "ναι", σιωπηλά "πάντα" και ηχηρά "ποτέ"*. Σε δόξα της γιορτής. Αλλά και των μέσα σου σελίδων. 

"Η αρετή θέλει βέλο, ενώ η αμαρτία μάσκα", ελεγε ο Ουγκώ. Ενώ ο Έριχ Φρομ πιστευε πως "όσο ανεβαίνουμε στην κοινωνική κλίμακα, η αχρειότητα φοράει πιο αδιαπέραστη μάσκα". 

"Ένα πρόσωπο είναι ευκίνητο, μια μάσκα όχι", έγραφε ο Γάλλος δημοσιογράφος Maurice Chapelan. 

"To χιούμορ είναι αγωνία κρυμμένη πίσω από μια χαρούμενη μάσκα", διάβασα σ' έναν, τοίχο. Ενώ το παλιό "Αν βγάλουμε τη μάσκα απ' τη μοναξιά, θα δούμε μόνο περηφάνια", το πάω και στοίχημα! 
 

apokriesin.jpg
 

Την Edith Sitwell, Αγγλίδα ποιήτρια, την πρωτοδιάβασα φοιτήτρια, στην Αγγλία.. "Όλοι φοράμε μάσκες, και έρχεται η στιγμή που δεν μπορούμε να τις βγάλουμε χωρίς να ξεκολλήσουμε μαζί τους και το δέρμα μας", έγραφε στις σελίδες της . Μου άρεσε. Με πόνεσε. Το κράτησα.

Απ' όσα σου... αράδιασα, να κρατήσεις όσα σε κάνουν να νιώθεις... interactive με την αλήθεια σου.

Τ' άλλα ρίξ' τα στον κάδο της ανακύκλωσης. Η ιστορία της μάσκας που θα διαλέξεις εσύ θα είναι η "ακόμα μια" δική σου. Η πιο "διαβαστερή"!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares