Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

EDITORIAL

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Υπάρχει λύση για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση!

...και σου τη δίνει ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής.


Αναστάσιος Βεκρής

Η τριχόπτωση απασχολεί μια μεγάλη μερίδα γυναικών και αντρών. Ορμονικές διαταραχές του θυρεοειδούς, στρες, διατροφικές ελλείψεις σε σίδηρο, μέταλλα και βιταμίνες, αλλά σε μεγάλο βαθμό και η λεγόμενη ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία που οφείλεται κυρίως στα γονίδια και έχει κληρονομικό υπόβαθρο είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες τριχόπτωσης.

Στις γυναίκες η αραίωση έχει μια ιδιομορφία σε σχέση με τους άντρες: σπάνια εντοπίζεται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως η κορυφή του κεφαλιού ή οι κρόταφοι. Συνήθως είναι διάχυτη, δηλαδή εμφανίζεται παντού! Αυτό από μόνο του είναι ένα μειονέκτημα γιατί μας περιορίζει να βρούμε μια γερή δότρια χώρα, από όπου θα πάρουμε με τοπική αναισθησία τριχοθυλάκια για να τα εμφυτεύσουμε σε μια περιοχή. Τι κάνουμε λοιπόν;

Τα σκευάσματα: Ξεχάστε τα συνήθη καλλυντικά προϊόντα στο σουπερμάρκετ που υπόσχονται πυκνά μαλλιά και χαρίζουν όγκο. Ο γιατρός θα προτείνει εξειδικευμένα προϊόντα με συστατικά των οποίων η δράση έχει αποδειχτεί στην ανάπτυξη τριχοφυΐας και στην αποτροπή της τριχόπτωσης. Για τις γυναίκες η μινοξιδίλη θεωρείται μία από τις πιο δραστικές φαρμακευτικές ουσίες. Επιπλέον, υπάρχουν προϊόντα όπως λοσιόν και σαμπουάν με μινοξιδίλη που εφαρμόζονται τοπικά για διάστημα που κρίνει ο γιατρός, εξειδικευμένος σε θέματα τριχόπτωσης. 

Θεραπευτικό πλάνο sur mesure: Πλέον υπάρχει μια high tech συσκευή που φέρει μια κάμερα. Η Follysis βλέπει την εξέλιξη της τριχόπτωσης και στοιχεία όπως: ο αριθμός των τριχών ανά cm2, η πυκνότητά τους, η διάμετρος των τριχών, ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζει τα κενά που υπάρχουν και μας βοηθά να φτιάξουμε ένα θεραπευτικό πλάνο είτε πρόκειται για συντηρητική θεραπεία με φαρμακευτικές ουσίες (π.χ. μινοξιδίλη) είτε για μεταμόσχευση μαλλιών.

Μεσοθεραπεία PRP: Η τελευταία εξέλιξη που μας βοηθά να προλάβουμε και να εμποδίσουμε την τριχόπτωση αλλά και να ενισχύσουμε την πύκνωση είναι η μεσοθεραπεία PRP. Πραγματοποιείται λήψη αίματος από τον ενδιαφερόμενο και απομονώνουμε τα αιμοπετάλια που είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο του πλάσματος. Στην συνέχεια εγχέουμε το μείγμα στην προβληματική περιοχή, όπου υπάρχει αραίωση. Τα αιμοπετάλια ενεργοποιούν τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια (όχι όμως τα ανενεργά). 

Μεταμόσχευση FUE: Εφαρμόζεται σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αραίωσης ή τριχόπτωσης στην περιοχή του τριχωτού και των φρυδιών. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Η διαδικασία είναι η εξής: Λαμβάνουμε με τοπική αναισθησία ορισμένα τριχοθυλάκια από το κεφάλι και τα εμφυτεύουμε στα φρύδια ένα προς ένα. Μετά από λίγους μήνες οι νέες τρίχες συμπεριφέρονται όπως οι διπλανές τους. Σε όλα τα παραπάνω εφαρμόζουμε την τεχνική FUE, την οποία προτιμούμε έναντι άλλων γιατί δεν αφήνει σημάδια και ουλές. Επίσης την χρησιμοποιούμε στον επανασχεδιασμό του hairline, δηλαδή της μπροστινής γραμμής του τριχωτού που σε πολλές γυναίκες κατεβαίνει.

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια