Skip to main content

EDITORIAL

Κόμπο κόμπο σε μετράω

Εσύ, έκανες κόμπους; Στο μαντήλι σου; Για να θυμάσαι; Κόμπο μονό, κόμπο διπλό, και πήγαινε λέγοντας; Μικρο κοριτσάκι, όταν ήσουνα; Ε, λοιπόν, εγώ έκανα!


Μελίνα Αδαμοπούλου

Κι έτσι θυμόμουνα και τι όνειρο είδα, και τι χρώμα κάλτσες φορούσα στο πάρτι της Βάνας, και σε ποιο ράφι έκρυψα το "απαγορευμένο" βιβλίο, και σε ποιο συρτάρι έβαλα το σημείωμα του Κωστή, και, και..

Μετά, τα 'γραφα σε μικρά χαρτάκια, αυτά που ήθελα να θυμάμαι. Και τα 'κρυβα καλά καλά, για να μην ξεχάσω τίποτα, ποτέ! Κι ήταν αλλιώτικα  αυτά που σημείωνα στα χαρτάκια μου. Τραγούδια, μυστικά, νεύρα (δικά μου), λάθη (των άλλων), βαρετά βράδια, καινούργιες κακές λέξεις, παράξενα φιλιά, κι άλλα, κι άλλα...

Μετά, ήρθε το τώρα. Το σήμερα. Χωρίς κόμπους, χωρίς χαρτάκια. Με laptop και υπολογιστές, και i-phone και tablet. Και μ' εμένα (κι εσένα;) μπερδεμένη ανάμεσα σ' αυτά που θέλω και σ' αυτά που δεν θέλω να ξεχνάω. Αυτό, το τώρα, το σήμερα, με καλεί, με ανακαλεί, με εντοπίζει, με επαναφέρει, μου προτείνει, με μαθαίνει. Και με προσδιορίζει. Και μου μπερδεύει τα όρια ανάμεσα στο τι και πόσα και ποια  θέλω να θυμάμαι. Και δεν ξέρω αν με χρησιμοποιεί εκείνο ή αν εγώ έχω την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Kαι, να δεις, που άλλα θέλω να μην ξεχνάω και μ' άλλα έρχομαι αντιμέτωπη. Σ' άλλα θέλω να κάνω delete κι  άλλα κάνουν enter. Και τι κάνω; Κάθομαι και το κοιτάζω; Όχι, βέβαια. Στο όνομα των παλιών μου.. κόμπων ( και να μην ξεχνάω και τα εκατοντάδες δοξασμένα χαρτάκια μου), αλλάζω αντιμετώπιση και οπτική! Πεισματάρικο αυτό; Διαλλακτική εγώ. Σιωπηλό αυτό; Αποφασισμένη εγώ. Κρατημένο αυτό; Απλωμένη εγώ. Συνωμοτικό αυτό; Φιλική εγώ. Ε, δε γίνεται να του παραδοθώ, ούτε και να είμαι συνέχεια με μια πανοπλία. Άσε που δεν μου πάει, κιόλας. Γι' αυτό είπα να επιθυμώ, να κρύβομαι, να φανερώνομαι, να διεκδικώ, να επαναλαμβάνομαι, να δραπετεύω, να τολμάω μαζί του. Με το σήμερα. Να ζώ μ' αυτό. Με το τώρα. Α, και να μην ξεχάσω να του πάρω κι ένα μαντήλι. Ν' αρχίσει κι αυτό να κάνει κόμπους. Όπως εγώ. Για να μετράει. Και να θυμάται. Μαζί μου.

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών