Skip to main content

EDITORIAL

Είσαι σίγουρη;

Bεβαιότητες not, σιγουριές not, Κυριακές not και άλλες... not ιστορίες


Μελίνα Αδαμοπούλου

Και ναι, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, πάντα ψάχνω. Κι όχι μόνο ψάχνω, αλλά και πιστεύω πως θα δικαιωθώ, το άτομο!

Ως σύχρονη... Κολόμβα, τολμάω, σκαλίζω, δημιουργώ (καινούργιες ανάγκες), ερευνώ. Μάταια προσπαθώ να με προφυλάξω, να με προλάβω, να με περιορίσω.
Έχω μια φυσική ροπή προς το... χάος, οφείλω να παραδεχτώ, όμως κάθε Άνοιξη αυτή η... ροπή μου, φουντώνει! Δεν ξέρω τι και ποιος προστάζει, αλλά και μόνο το γεγονός πως θέλω να ξεφορτωθώ τα παλιά κλισέ, τις παλιές βεβαιότητες  τα "πρώην" μεγάλα μου ορμητήρια, αυτό από μόνο του, αποτελεί  μια "νέα" βεβαιότητα.

 

WKQX-TBS_450x450.jpg 

Μονάχα τις Κυριακές μου θέλω πίσω!  Όλες! Μυστικές και φανερές, διεκδικητικές και παραμυθατζούδες, ακατάλληλες και ζεστές, με παράπλευρες... ζημιές και απώλειες, με κρασί,  μπύρα ή βερμούτ, χαλαρές και παραδομένες, χωρίς ρολόι και πυξίδα. Όλες! Κυριακές με ρόδινα μάγουλα σαν ανατολή, κόκκινα θαύματα σαν βύσσινο γλυκό, μπλε και γαλάζιες υποσχέσεις σαν βαρκούλες χάρτινες
Που, όσο και να πεις, παλιά, είχαν μιαν άλλη διάσταση, μιαν άλλη αθωότητα, μια ηδονική επανάληψη, μια χαλαρότητα. Έκρυβαν μια υπόσχεση, ανακάτευαν χάδια και λόγια και σχέδια και ιστορίες προσωπικές μικρές και σύντομες, και μας έβγαζαν βόλτα βράδυ ανοιξιάτικο με φωτεινό ουρανό, βλέμμα μεθυσμένο και αγκαλιά ανοιχτή.

Τις θέλω πίσω αυτές τις Κυριακές. Για να μπορώ να πάω παρακάτω. Στο χρόνο. Χωρίς άλλοθι. Κι ας με χαρακτηρίζει και μια άρνηση να με κατατάξω σε "κατηγορίες".  Κι ας παραμένω ανεπανόρθωτα διάφανη. Για να μπορώ να μετατρέπω σε συναρπαστικό παιχνίδι το δικαίωμα μου να διακτινίζομαι και να βυθίζομαι σε ιδανικές ανατροπές. Χωρίς not!
Εξ' άλλου η Άνοιξη είναι ιδανική εποχή για ολάνοιχτες εισόδους και εξόδους του κάθε άλλοθι. Του καθενός και της καθεμιάς μας.

 

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.