Skip to main content

EDITORIAL

Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει ωραιότερο!

...και τα βιβλία και οι ταινίες και οι αγάπες.


Μελίνα Αδαμοπούλου

Είναι ένα μικρό κόκκινο βιβλίο. Παράξενα ποιητικό. Κάθε του σελίδα μια  αλήθεια που πιστεύεις πως γράφτηκε για να τη μάθεις μονάχα εσύ. Διαβάζοντας "Το βάρος της πεταλούδας", του Erri De Luca (εκδόσεις Κέλευθος), είχα το ίδιο συναίσθημα μ' αυτό που ανακάλυπτα, χρόνια πριν, ακούγοντας τα τραγούδια των Beatles. Σε μπλέκω; Μα κι εγώ μπερδεύτηκα μ' εμένα! Πού "Hey Jude" και "Imagine" και "Yesterday" και "Let it be" και πού "Το βάρος της πεταλούδας είχε καταλήξει στην καρδιά του σαν μια μικρή γροθιά".....

 

dsfdsf.jpg 

Φοβάμαι πως δεν μπορώ να  κάνω τίποτ' άλλο εκτός από το να σου μεταφέρω αυτούσιες κάποιες φράσεις . Διαβάζοντας τες να τις λες δυνατά, όπως τραγουδάς, ή να τις ψιθυρίσεις, ή απλά να τις κρατήσεις σαν ολόκληρες δικές σου αλήθειεςangel.

"Από τ' αληθινό δεν γλιτώνεις", μου έλεγε ένας (σοφός) φίλος.Με τ' αληθινά ζούμε, απαντούσα.  Κι όχι με τα "εκκρεμή" Κι εγώ κι εσύ. Επιθυμίες "εκκρεμείς", βιβλία μισοδιαβασμένα, σχέσεις μισές, σελίδες άδειες δεν μας πάνε πουθενά, Τ' αληθινά μετράνε. Και οι καθημερινοί μας ήρωες. Και η δουλειά. Και η μουσική . Και τα βιβλία. Και οι φίλοι. Και η αγάπη

Μετράς αντοχές ρόλων, σχέσεων, επιδόσεων, συμπεριφορών. Και τα φέρνεις όλα στην δικιά σου "πλευρά", την αληθινή.. Για να τα βλέπεις καθαρά. Και να κάνεις μαζί τους μικρές συνωμοσίες τόλμης, επιθυμίας, σαγήνης. Ολα επιτρέπονται. Και πιο πολύ οι δραπετεύσεις, οι περιπλανήσεις και οι ακροβασίες εις αναζήτησιν επιθυμιών.

 

butterfly.jpg 

smiley5 αλήθειες (από τις πολλές) στο "Βάρος της πεταλούδας" (κι όπως είπαμε: δυνατά ή ψιθυριστά)

1. "Μια γυναίκα είναι 'κείνος ο ιστός της αράχνης που απλώνεται σ' ένα πέρασμα, που κολλάει στα ρούχα και τον παίρνεις μαζί σου".
2. "Ο άνθρωπος είναι αυτό που έχει διαπράξει. Αν λησμονήσει, είναι ένα ποτήρι αναποδογυρισμένο, άδειο, κλειστό".
3. "Όταν ένας άνθρωπος στέκεται να κοιτάξει τα σύννεφα, βλέπει το χρόνο να τρέχει πέρα απ΄αυτόν, έναν αέρα να προσπερνάει με μεγάλες δρασκελιές. Τότε είναι ώρα να σταθεί ξανά στα πόδια του και να τον αδράξει πάλι".
4. "Υπάρχουν χάδια που αν προστεθούν σ'ένα φορτίο, το κάνουν να κλονιστεί".
5. "Το παρόν είναι η μόνη γνώση που χρησιμεύει. Ο άνθρωπος δεν ξέρει πώς να ζει στο παρόν".

Και μην ξεχνάς:  "o,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει ωραιότερο!"

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά