Τι με ρωτάς;

…ο,τι κι αν πω, ο Μάης τούτης της άνοιξης, θ’ απαντάει τα δικά του

Μελίνα Αδαμοπούλου


Είναι προφανές, το «γιατί». Γιατί είναι αθώος, άρα απολύτως υποκειμενικός, ανεπηρέαστος από απαγορεύσεις και κανόνες,  ξένος σε πανικούς, αρνητικές  σκέψεις, μακριά από στοχοποιημένους αριθμούς, παράπλευρες  ζημιές. 
Είναι της νύχτας, της μουσικής και του μεθυσιού.  Γεμάτος με Χατζιδάκι και Ornella Vanoni και Kris Kristofferson και Tom Waits,  αγαπάει τον Καραγάτση και τον Λειβαδίτη  και τον Paul Auster και τον Καμύ,  γλεντάει με  κρασί και ρακές ,  παίζει πολλές παρτίδες για δύο και  έχει  μεγάλες δόσεις  «cool». 

Τα συνθήματα και οι ενοχές , οι συζητήσεις  με ... κυρίως θέμα, αλλά  και οι "εκκρεμείς" επιθυμίες , υποχρεώσεις, υποσχέσεις (και άλλα συναφή) είναι εμβόλιμα σε τούτο το Μάη. Των εκλογών  τα εμβόλιμα. Δεν του πάνε, δεν τα θέλει, δεν του ταιριάζουν, μα … έμπλεξε.  
Γιατί αυτός, ο Μάης (ντεεε), μονάχα για τ’ανοιξιάτικα βράδια του νοιάζεται.  Διεκδικώντας (ξανά) το χώρο τους και το χρόνο μας.
Για να κάνουν ανατροπή στην κλειστή, απομονωμένη (κι ανυπεράσπιστη;)  μαυρόασπρη καθημερινότητα. 

editorialin.jpg

Για να ταράξουν την ησυχία, να μικρύνουν  τις αποστάσεις,  να ανακατέψουν τις προθέσεις, να αλλάξουν τα περιθώρια.
Κι αν εμείς, ακόμα, δεν μάθαμε  πως το μαγικό, το παραμυθένιο, το τυλιγμένο με φαντασία και μ' όνειρο, είναι το μόνο αληθινό, υπάρχει πάντα χρόνος.
Και για χτες και για τώρα και για πολύ μετά. Φτάνει να’ναι Μάης κι Άνοιξη, που τα βράδια βάζουν  τα "καλά τους" από το πρωί! 

Είναι της «φαντασίας» ο Μάης. Κι η φαντασία «παίζει» πάντα το δικό της ρόλο: Χρωματιστή και ασπρόμαυρη, και χάρτινη και δυνατή, και ροκ και μπλουζ, και στρογγυλή και αιχμηρή, και αθώα και "ηλεκτρική", και ξύλινη και σιδερένια…

Ένα ανοιξιάτικο βράδυ ξέρει να είναι και παιδί κι αλήθεια και  εικόνα και παιχνίδι. Κι εμείς  θεατές του, φίλοι, ακροβάτες, οπαδοί, γράφουμε μαζί του  μικρές και μεγάλες ιστορίες  μεταμορφώσεων.

Πάντα ένας Μάης, μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον εαυτό σου, κάποιο βράδυ του. Όμως, κάνε εσύ  την πρώτη κίνηση, και μην το κάνεις και ζήτημα!

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares