Skip to main content

EDITORIAL

Αύγουστε σ' αγαπάω!  

Είσαι καινούργιος (και διαθέσιμος) , είσαι απογειωτικός, είσαι ο εαυτός σου ( χρωματιστός και ζεστός)


Μελίνα Αδαμοπούλου

Καλό μας Αύγουστο κορίτσια κι αγόρια.

Με τη Βουλή ανοιχτή (ορθάνοιχτη !) , το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στα φόρτε του (αφού ψηφίστηκε), το Πανεπιστημιακό Άσυλο σε διαβουλεύσεις , το επίθετο "σύννομος" να μας κάνει να ψαχνόμαστε αναζητώντας τις διαφορές του με το επίθετο "έντιμος" (βλέπε δικαστική απόφαση για Επαμ. Κορκονέα), τις πέντε (5) γυναίκες στην κυβέρνηση (μόλις μία λιγότερη από την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα) να προκαλούν  προβληματισμό (και αυτό το μήνα) με τη λογική της ποσόστωσης, τη Γιάννα Αγγελοπούλου  ("σιδηρά κυρία" του 2004) να αποτελεί την επιλογή του πρωθυπουργού για να συντονίσει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (που θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021) και με το απέραντο γαλάζιο να μας περιμένει να βουτήξουμε να δούμε τι κρύβει για μας. 

aaaaaeditoin.jpg

Χωρίς ασυλία ο Πολάκης. Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού ο (αποδεδειγμένα ικανός) Νικόλας Γιατρομανωλάκης ( μέχρι χθες διευθυντής marketing στο ΚΠΙΣΝ, αυτός που μέσα σε λίγες μέρες σχεδίασε την καμπάνια του "Ποταμιού" του Θεοδωράκη). Επιστροφή της Άντζελας Γκερέκου (ηθοποιού και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ) ως Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αποκαλυπτήρια στη Βόρεια Ιταλία, στηνπόλη που γεννήθηκε ο Ουμπέρτο Έκο , την Αλεσάντρια, του φωτεινού γλυπτού του (αγαπημένου) Ιταλού συγγραφέα (με καπέλο και φουλάρι). Κι ένα Αυγουστιάτικο κερασάκι: τα "Παράσιτα" (Parasite), o Χρυσός Φοίνικας (παμψηφεί) του Φεστιβάλ Καννών, είναι η ταινία που θα εγκαινιάσει το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (18 - 29/9). Το βραβείο στον ΝοτιοΚορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-Χο ουσιαστικό και συμβολικό. είναι μια βαθιά υπόκλιση στην Ασιατική πολιτική σάτιρα και αλληγορία, ιδωμένη μέσα από ένα πρίσμα χιουμοριστικά ανατρεπτικό. Ανυπομονώ!

aaaaaeditoins.jpg

Τον αγαπάω τον Αύγουστο. Τον τραγουδάω με τους στίχους  του  Παπάζογλου..."μεσ' το βλέμμα σου ένας τόσος δα ουρανός, αστράφτει, συννεφιάζει, αναδιπλώνεται"... ("Αύγουστος"), τον ξεφυλλίζω στα βιβλία του (Αύγουστου) Κορτώ, τον χαζεύω στην ταινία του Τζων Γουέλς ("Αύγουστος") με τη Μέρυλ Στρηπ και τη Τζούλια Ρόμπερτς. 

Τον έχω και τραγούδι μου και βιβλίο μου και σινεμά μου . Μεγάλος σαν αγκαλιά , κρατάει μυστικά, διαρκεί τόσο όσο, έχει απογειωτικά know how για τις μέρες και τις νύχτες, ένα σάκο γεμάτο παράξενους οδηγούς , ξεσηκωτικές λίστες, υπερβατικούς καταλόγους, τρελά tips. Ήρθε για να μας καταπλήξει! 

Μας κοιτάζει απ' τον καθρέφτη του εντεκα (11) μήνες τώρα, ξέροντας πως μόνο σ' αυτόν μπορούμε να βρούμε τον άλλο μας εαυτό: της αφής, της γεύσης, της αθωότητας. Λέω να του πάρω τον καθρέφτη. Για να με βλέπω μόνο μέσα απο'κει. 

Και να χαράζω τις στιγμές πριν με χαράξουν εκείνες.

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.