Skip to main content

EDITORIAL

Προσεχώς...

Πάντα αυτό το "προσεχώς" το λάτρευα! Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το είδα. Πού το είδα;  Ε, εκεί που το πρωτοείδες κι εσύ, στο σινεμά. Και, τι περίεργο, η ταινία που θα παιζόταν "προσεχώς", ήταν αυτή που ανυπομονούσα να δω.


Μελίνα Αδαμοπούλου

Αυτή η λέξη έγινε για μένα μαγική! Μ' όλα αυτά που κουβαλούσε. Ως έννοια και νόημα και υπόσχεση και αναμονή. Γι' αυτό μπήκε στη ζωή μου και στο λεξιλόγιο μου και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Όχι ως πρόσχημα, όχι! Ως προσωπική πραγματικότητα!

"Προσεχώς" να ζω γι' αυτό που είμαι. Να φέρνω το φεγγάρι χαμηλά, να σκύβω σε καλά κρυμμένα μυστικά και να διαλέγω. "Προσεχώς" να μιλάω με λέξεις που αντέχουν να τις ξύνω αντί να τις χαϊδεύω, να συμφιλιώνομαι με τις προδοσίες, να φέρνω πίσω οράματα παλιά. "Προσεχώς" οι μικρές ελαφρότητες και οι μεγάλοι πειρασμοί, οι μικρές μέρες και τα μεγάλα όνειρα. "Προσεχώς" οι μικροί θεοί, οι μικροί πρίγκιπες, οι νέες απολαύσεις.

Μη με ρωτήσεις πόσο κρατάει αυτό το "προσεχώς". Όσο θέλεις εσύ. Και όσο αντέχεις. Ώρες, μέρες, μήνες. Σου μεταφέρει για λίγο αργότερα την περιπέτεια. Την προσωπική σου και των άλλων. "Προσεχώς" ιστορίες με καλό τέλος, σιωπές, μανίες, κανόνες. "Προσεχώς", όχι από φόβο, μα από αγάπη στην αλήθεια. Ως ανακάλυψη μιας άλλης ενηλικίωσης, ως βλέμμα γυμνό, ως επιμονή και ως αόρατος φίλος.     

Κορίτσια,"προσεχώς" γιορτές!  

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά