Skip to main content

EDITORIAL

Καινούργιος Χρόνος

 

Έρχεται, ήρθε και είναι καινούργιος


Μελίνα Αδαμοπούλου

Εσύ, τώρα, είσαι στα πριν ή στα μετά; Σ' αυτά που πέρασαν ή σ' όσα θα'ρθουν; Στην ανάμνηση του παλιού  ή στην πρόκληση του καινούργιου; Ή μήπως κι εδώ κι εκεί (όπως εγώ) ; Με παραμύθια και βόλτες, και μουσικές και μυστικά, με πρωινά μεγάλα και μεσημέρια απροειδοποίητα και νύχτες αμήχανες,  μ' όσα ζεις και  ονειρεύεσαι, πιστεύεις, μαθαίνεις, κρύβεις και  φανερώνεις, θυμάσαι, χορεύεις.

Καινούργιος χρόνος:  ξέρεις  (και ξέρει) με τι θα παίξει. Μαζί σου. Θα του ανοίξεις τα χαρτιά σου, θα μετρήσετε μαζί σχέδια, αλήθειες και παραμύθια. Η ηρωϊδα θα'σαι πάντα εσύ. Με μεγάλες δικές σου στιγμές κι απλωμένες επιθυμίες 

Καινούργιος χρόνος: για ιστορίες με καλό τέλος, ως ανακάλυψη μιας άλλης ενηλικίωσης, ως βλέμμα γυμνό, ως επιμονή και ως αόρατος φίλος. Ιστορίες που θα σου ψιθυρίσουν  να ζεις γι αυτό που είσαι, να σκύβεις σε καλά κρυμμένα μυστικά και να τα φωτίζεις, να μιλάς μόνο με λέξεις που αντέχουν όχι μόνο να τις ξύνεις και να τις πονάς, αλλά και να τις χαϊδεύεις.

Καινούργιος χρόνος: για  μικρές ελαφρότητες, μεγάλους πειρασμούς, μικρές μέρες, μεγάλα όνειρα,  μικρούς θεούς, μικρούς πρίγκιπες,  επίμονες απολαύσεις.

Καινούργιος χρόνος: για να επισκευάσεις τις ρωγμές που άφησε ο παλιός. Θέλεις , πάντα, παραπάνω χρόνο, στα δύσκολα. Για να πάς παρακάτω. Κοιτάς  πίσω και πάς παρακάτω.Έτσι γίνεται με κάθε τι αληθινό. Γιατί "από τ' αληθινό δεν γλιτώνεις". Επιθυμίες "εκκρεμείς" δεν θα σου επιτρέψεις. Ούτε σχέσεις μισές, ούτε σελίδες άδειες. 

Καινούργιος χρόνος: πάνε  χρόνια που τον περιμένεις. Για να τον βάλεις δίπλα στους καθημερινούς σου  ήρωες και να του λες  τ'όνειρο που είδες . Αν δεν το'χεις , πια, ξεχάσει "...γιατί μόλις ξυπνήσουμε, ξεχνάμε εκείνο το πιο βαθύ που είδαμε στο όνειρο. Γιατί το παρελθόν και το μέλλον του ανθρώπου ζούνε μόνο στα μυστικά". 

Ευτυχισμένο, όμορφο και δημιουργικό το 2020!  

 

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!