Skip to main content

EDITORIAL

Λιακάδα

Η αλήθεια είναι πως σπάνια πια, μεγαλώνοντας, έχω βεβαιότητες. 


Μελίνα Αδαμοπούλου

Μιλάω για βεβαιότητες που να μπορώ να χτίσω επάνω τους καινούργια"πράγματα".

Συνέχεια ψάχνω. Μέσα μου, γύρω μου, παντού.

Τολμάω διακριτικές αλλαγές, σκαλίζω περασμένες ανάγκες, δημιουργώ μικρές δικές μου στιγμές, προσπαθώ να με προφυλάξω από τον... εαυτό μου, να με προλάβω, να με περιορίσω.

Έχω μια φυσική ροπή προς το... χάος, οφείλω να το παραδεχτώ. Και το καλοκαίρι, αυτή η... ροπή μου, φουντώνει! Δεν ξέρω τι και ποιος προστάζει: το μυαλό, ο ήλιος, οι νύχτες, το φως, οι μουσικές, οι επιθυμίες. Το γεγονός πως θέλω να ξεφορτωθώ παλιά κλισέ και η επιθυμία απόλαυσης της ασημαντότητας των πάντων, αποτελούν τα μεγάλα μου ορμητήρια. Κι αν οι "άλλες"  βεβαιότητες υποχωρούν, αυτά μπορούν, από μόνα τους, να αποτελέσουν μια "νέα" βεβαιότητα.

Είναι και η άρνηση μου να με κατατάξω σε "κατηγορίες". Ανεπανόρθωτα διάφανη, μετατρέπω σε συναρπαστικό παιχνίδι το δικαίωμα μου στην αγάπη. Ερωτική και ερωτεύσιμη, αφήνω τη φαντασία μου να διακτινιστεί και λέω πως αξίζει να παραδοθεί κανείς (άρα κι εγώ) μόνο σε ιδανικούς εραστές, ιδανικές φιλίες, ιδανικές πορείες, ιδανικές ανατροπές, ιδανικά πετάγματα, ιδανικούς ανθρώπους. Λέμε τώρα. Το καλοκαίρι, άλλωστε, είναι ιδανική εποχή για ολάνοιχτες εισόδους και εξόδους του κάθε άλλοθι του καθενός και της καθεμιάς μας. 

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός