Skip to main content

EDITORIAL

Οδηγός Αισιοδοξίας

Φτιάξε τον δικό σου. Σε τέτοιους καιρούς και τέτοια καλοκαίρια, αυτό θα σε κάνει να ξαναδείς τον εαυτό σου μ' άλλα μάτια. 


Μελίνα Αδαμοπούλου

Την ταινία την είδα τρεις φορές. Για τον "οδηγό αισιοδοξίας", λέω. Τόσο αντισυμβατική, τόσο ρομαντική, τόσο έξυπνη. Κάθε φορά που τη βλέπω κάνω άλλες σκέψεις. Πάντα θετικές! Γι' αυτό σου προτείνω, εκτός από το να την δεις κι εσύ οπωσδήποτε, να κάνεις έναν δικό σου, προσωπικό οδηγό αισιοδοξίας. Καθόλου μην το γελάς. Σε τέτοιους καιρούς και τέτοια καλοκαίρια, αυτό θα σε κάνει και να ξαναδείς τον εαυτό σου μ' άλλα μάτια και τους γύρω σου να να τους τοποθετήσεις στις σωστές τους διαστάσεις και τα "δύσκολα" σου να τα αντιμετωπίσεις με φρέσκο και πιο καθαρό βλέμμα.

Διάλεξε τι και ποιον θέλεις να... έλξεις. Εκθέσου (με προσοχή).

Δεν παίζεις με τα διλήμματα. Τα πιάνεις... απ' το μαλλί και τα κάνεις "ναι" και"όχι".

Βάζεις τα "καλά σου" από το πρωί! Χαμόγελο, διάθεση, συμπεριφορές, σκέψεις, όλα με γυαλιά χρωματιστά!

Πρωινά σε παραλίες, μεσημέρια με βαρκάδες, απογεύματα στο λιμάνι, βράδια σε θερινά σινεμά, νύχτες με φως. Η φαντασία σου παίζει μόνο για σένα.

Είσαι και χρωματιστή και ασπρόμαυρη, και χάρτινη και δυνατή, και ροκ και μπλουζ, και στρογγυλή και αιχμηρή, και αθώα και "ηλεκτρική", και ξύλινη και σιδερένια, και... Ε, αφού το ξέρεις, άδραξε τη στιγμή. Την κάθε στιγμή.

Δεν χρειάζεται να είναι πάντα μεγάλες οι βόλτες. Φτάνει να έχουν αληθινούς ήρωες, να λένε ιστορίες με καλό τέλος και να έχουν γυρισμό.

Εσύ παιδί, αλήθεια, εικόνα, παιχνίδι. Οι άλλοι, θεατές, φίλοι, ακροβάτες, οπαδοί. Μα, όλοι μαζί γράφετε μικρές και μεγάλες ιστορίες αγάπης και μεταμορφώσεων.

Ναι, πάντα μπορεί να σε αλλάξει ένας έρωτας. Κάνε την πρώτη κίνηση, μα μην το κάνεις και ζήτημα!

Καρπούζι, ήλιος, ψάθινα καπέλα, κύμα, λευκά σεντόνια, παραλία, νυχτολούλουδο, ούζο, βασιλικός, γρανίτα φράουλα, βανίλια-υποβρύχιο, ο Ελύτης, ο Πορτοκάλογλου, ο Ερωτόκριτος, παγωμένη μπύρα, πλοία που έρχονται, υγρά φιλιά, βυσσινάδα, βιβλίο γεμάτα άμμο, άσπρο μακό, Σαντορίνη, μπλε: ε, πες μου πως όλα τούτα (και μαζί μ'αυτά κι άλλα που ξέχασα) δεν σου φωνάζουν πως το δικό σου καλοκαίρι είναι μόνο για σένα εδώ και δεν θα σου το πάρει κανείς! 

Το allyou, κανονικά, είναι πρώτο στη λίστα του οδηγού αισιοδοξίας. Το βάζω τελευταίο γιατί είμαι (όπως κι εσύ) μετριόφρων και χαμηλών τόνων, άνθρωπος...

Θα σε βρω στα... κλικ μου!!

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα