Skip to main content

INTERVIEW

Έλενα Κουντουρά: "Η αλήθεια της ζωής είναι οι απλές στιγμές"

Μοιάζει με παραμύθι, μα είναι αλήθεια. Ένα κορίτσι (όμορφο, κλασάτο, λαμπερό), πρώην αθλήτρια-πρωταθλήτρια, πρώην supermodel, πρώην διευθύντρια lifestyle περιοδικών, στην ελληνική Βουλή, στη Γραμματεία της ΚΟ του κόμματος της και στο (ευαίσθητο) Υπουργείο Τουρισμού. Η Έλενα Κουντουρά, υποψήφια στην Α' Αθηνών με τους ΑΝ.ΕΛ, αποκλειστικά στο allyou!


Μελίνα Αδαμοπούλου

Από παιδί, έκανε πρωταθλητισμό. Στα 16 της, ήταν, ήδη, πρωταθλήτρια στο  άλμα εις ύψος αλλά και στα 100 μέτρα με εμπόδια. Στα 20, γοητεύτηκε από το χώρο της Μόδας και μέσα σε λίγους μήνες «ερωτεύτηκαν» εκείνην οι διεθνείς  πασαρέλες, οι διάσημοι φωτογράφοι, οι μεγάλοι σχεδιαστές, οι επώνυμες  εταιρείες καλλυντικών. Για 15 χρόνια ήταν ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Ήταν το απόλυτο supermodel. Η Shiseido, έγινε, σχεδόν συνώνυμη με το δικό της όνομα: Έλενα Κουντουρά.

Το απόλαυσε;  «Το έζησα, το αγάπησα, μου άρεσε, το χόρτασα», απαντάει. Και μετά; Μετά, από τα εξώφυλλα της VOGUE, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να κάνει τα δικά της περιοδικά. Ως εκδότρια-διευθύντρια. Παράλληλα παντρεύτηκε, έκανε δυο παιδιά και το 2004 χτύπησε για εκείνην το καμπανάκι της πολιτικής. Και από το στίβο, τις πασαρέλες, τα περιοδικά, πέρασε στo στίβο της Βουλής και στα βουλευτικά έδρανα. «Τόσο απλά;», ρωτάω. «Με πολλή δουλειά και πολλή αγάπη», απαντάει. 

Ως Υπουργός Τουρισμού παρέδωσε «με θετικό πρόσημο» τον Υπουργικό της θώκο στην «Υπηρεσιακή» Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Και κανείς, όσο κι αν διαφωνεί με τις πολιτικές πεποιθήσεις της, δεν μπορεί να μην της αναγνωρίσει την δουλειά, την επιμονή, το "δόσιμο", την αφοσίωσή της στο αντικείμενο της.  

Ας ξεκινήσουμε με μια αλήθεια, τη δική σας. Ποια είναι για σας η πιο μεγάλη αλήθεια;

Η αλήθεια της ζωής είναι οι καθημερινές απλές στιγμές, οι ανθρώπινες σχέσεις , η αγάπη που δίνεις και παίρνεις. Το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερη μητέρα, καλύτερος σύντροφος, καλύτερος άνθρωπος.

Είστε σύζυγος και μητέρα. Πώς , πού και πόσο χωρούν όλα αυτά στο πολιτικό 24ωρο σας; Πόσο σας επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας ως πολιτικού να χαρείτε τους δυο άλλους ρόλους σας;

Οι καθημερινές μου υποχρεώσεις συνθέτουν ένα πρόγραμμα που είναι πραγματικά απαιτητικό. Και στο αγώνα της πολιτικής κάποιες φορές εξοντωτικό. Παρ’ όλα αυτά καταφέρνω να διατηρώ τις απαραίτητες ισορροπίες, εξασφαλίζοντας τον λεγόμενο ποιοτικό χρόνο. Όταν δίνεις στην οικογένειά σου αγάπη, τρυφερότητα και φροντίδα, τότε όλα χωράνε σ αυτό το 24ωρο.

Το να ασχοληθείτε με την πολιτική ήταν συνειδητή επιλογή σας;

H προσφορά είναι για μένα στάση ζωής. Ο χώρος της πολιτικής είναι η ευκαιρία και το μέσο για προσφορά στους συνανθρώπους μας και την κοινωνία. Η πολιτική καθορίζει την ζωή μας και πρέπει να συμμετέχουμε, να είμαστε ενεργοί πολίτες, να αποφασίζουμε για το μέλλον μας με όραμα, να προσφέρουμε στην πατρίδα μας και στις επόμενες γενιές.

Τι είναι για σας η Ελλάδα;

Η πατρίδα μας είναι μια ευλογημένη χώρα. Υπήρξα πρωταθλήτρια στίβου στο άλμα εις ύψος και 100 μ. εμπόδια με πανελλήνια ρεκόρ, με συμμετοχή στην εθνική ομάδα και με διεθνείς διακρίσεις ενώ έκανα και πανεπιστημιακές σπουδές στα ΤΕΦΑΑ στη Φυσική Αγωγή. Κάθε φορά που ακουγόταν ο εθνικός μας ύμνος και υψωνόταν η Ελληνική σημαία ένιωθα απέραντη συγκίνηση. Στη συνέχεια μέσα από τη παγκόσμια καριέρα μου στο λαμπερό χώρο της βιομηχανίας της μόδας, ένιωθα υπερήφανη που εκπροσωπούσα μια χώρα με τεράστια ιστορία και που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα ως εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού στη Βουλή αισθάνομαι χρέος και μεγάλη ευθύνη για να υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της πατρίδας μου.

Γιατί να ψηφίσω ΑΝ.ΕΛ  στις 20 Σεπτεμβρίου; 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούμε από το λαό να μας εμπιστευθεί και να μας δώσει την δύναμη να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και έντιμων προθέσεων. Στις δύσκολες αλλά κρίσιμες για τη χώρα αποφάσεις αποδείξαμε ότι είμαστε σοβαροί, συνεπείς, υπεύθυνοι, εργατικοί και καταφέραμε να παράξουμε έργο. 

Αυτή η έντιμη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει μια εθνική συμφιλίωση, έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία από ανθρώπους που έχουν το ίδιο όραμα και να αγωνιστούμε για τον Ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον και να βγάλουμε την Ελλάδα από την οικονομική κοινωνική κρίση.

Κάντε μια ευχή...

Στις 20 Σεπτεμβρίου να κερδίσει η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών