Skip to main content

INTERVIEW

Τάκης Χριστοφιλέας: «Aφουγκραζόμαστε... το γιορτινό σας τραπέζι»

Ο εμπνευστής του «Δειπνοσοφιστήριον Catering» μιλάει αποκλειστικά στο allyou.gr για τη γαστρονομία, το φετινό εορταστικό μενού και τη συνεργασία του με δύο κορυφαίους –και πολύ αγαπημένους του allyou- σεφ.


Φύλλις Νικολάου

Από μικρός στην κουζίνα αλλά με διάθεση για πειραματισμό και πάθος για το καλό φαγητό, ο Τάκης Χριστοφιλέας δεν είναι «νέος» στο χώρο της εστίασης και του catering. Από νωρίς βρέθηκε να δοκιμάζει συνταγές στην κουζίνα του και, στη συνέχεια, σε εκείνη του εστιατορίου της «Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα» στο Κολωνάκι που υπήρξε σημείο συνάντησης των πνευματικών ανθρώπων της Αθήνας. 

Το 1996, όμως, ο Τάκης Χριστοφιλέας παρέα με τον αδερφό του και επίσης σεφ, Δημήτρη, και τον ξάδερφο του και ζαχαροπλάστη, Διομήδη Καψάλη, θα ιδρύσουν το «Δειπνοσοφιστήριον Catering», ένα catering που θα άλλαζε τα μέχρι τότε δεδομένα στο χώρο της εστίασης, προσφέροντας φαγητό ποιοτικό, γνήσιο, εκλεπτυσμένο και άκρως απολαυστικό.

Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, εμείς μιλήσαμε με τον Τάκη Χριστοφιλέα, έναν άνθρωπο γλυκό, επικοινωνιακό και τόσο ενθουσιώδη με τη δουλειά του που η ενέργειά του σε παρασύρει! Εκείνος μάς μίλησε για την ιδέα πίσω από  το «Δειπνοσοφιστήριον», τη συνεργασία με τους αγαπημένους μας Jean-Louis Capsalas και Διονύση Αλέρτα, και το –απολαυστικότατο– εορταστικό μενού που θα μάς σερβίρουν φέτος.

allyou_Christofileas_boufes2.jpg

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το «Δειπνοσοφιστήριον»;
Με τρίπτυχο την αυθεντικότητα, την αστείρευτη δημιουργικότητα και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, το «Δειπνοσοφιστήριον Catering» χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης στο χώρο της εστίασης και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, με διαχρονικές συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να προσφέρουμε γεύσεις και υπηρεσίες τέτοιες, ώστε η ανταποδοτικότητα τους να σέβεται τον ουρανίσκο. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι πελάτες μας πρέπει να εξυπηρετηθούν με ζήλο, αγάπη και ενδιαφέρον.

Το «Δειπνοσοφιστήριον» είναι υπεύθυνο για το μενού των εστιατορίων του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Πόσο διαφορετική είναι η προσέγγιση για την δημιουργία του μενού ενός εστιατορίου από εκείνη του catering;
Το μενού του εστιατορίου εστιάζει σ’ ένα συγκεκριμένο κοινό, καθώς επίσης οι ανέσεις της κουζίνας δίνουν την δυνατότητα στους chefs μας να δημιουργούν γεύσεις και πιάτα με μεγαλύτερη άνεση. Στο catering απευθυνόμαστε σε μεγαλύτερο κοινό και για αυτό τον λόγο προσαρμοζόμαστε σε γεύσεις που να αρέσουν στους περισσότερους. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το «Δειπνοσοφιστήριον Catering» επιλέγει πάντα πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, που σε συνδυασμό με το υψηλό αισθητικό κριτήριο και την πρωτοποριακή τεχνογνωσία συνθέτουν εμπνευσμένη κουζίνα υψηλών προδιαγραφών.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Jean Louis Capsalas και τον Διονύση Αλέρτα, δύο κορυφαίους στον τομέα τους σεφ;
Η συνεργασία μας είναι άψογη. Είναι δύο σεφ που ξεχωρίζουν για την οξυδέρκεια τους, το ταλέντο τους να κατευθύνουν τις ομάδες τους, αλλά είναι και πολύ εργατικοί μπαίνοντας μπροστά στην πρώτη γραμμή. Δεν έχουν παρωπίδες, είναι άνθρωποι συζητήσιμοι και σεφ που ακούν τυχόν λάθη τους και τα διορθώνουν, διότι ο κυρίως σκοπός τους είναι μέρα με την ημέρα να γίνονται καλύτεροι. 

allyou_Christofileas_boufes_.jpg

Ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου εορταστικού μενού; 
Όπως και σε όλα τα μενού θα πρέπει ο καταναλωτής να μπορεί να απολαύσει όλα τα πιάτα που του προσφέρεις, χωρίς να «μπουχτίσει».  Πρέπει οι γεύσεις να πηγαίνουν από τις λεπτές στις πιο δυνατές.  Και φυσικά με το τι θα συνοδεύσει κάποιος το φαγητό.

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για το φετινό γιορτινό μενού σας; Υπάρχουν τάσεις στο χώρο της γαστρονομίας που ακολουθήσατε για τη δημιουργία του;
Η έμπνευση μας προέρχεται πάντα από το καταναλωτικό μας κοινό. Είναι πελάτες μας -φίλοι μας- που χρόνια τώρα τους αφουγκραζόμαστε, συζητάμε μαζί τους τι θέλουν στο γιορτινό τους τραπέζι. Φέτος, όμως, στο μενού κύριο ρόλο έπαιξαν συνεργασίες με νέους προμηθευτές και καινούργια προϊόντα.

 

Θες να δεις τι σε περιμένει αν... ψηφίσεις να δειπνήσεις σοφά; Παρακάτω θα βρεις το Χριστουγεννιάτικο μενού του «Δειπνοσοφιστήριον». Παραμονή Χριστουγέννων στο εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή (Museum Cafe - Restaurant, Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ. 210 8011170).

allyou_Christofileas_christmas.jpg

Περισσότερες πληροφορίες για το «Δειπνοσοφιστήριον Catering» θα βρεις εδώ

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε