Μαρινέλλα: "Είμαι κι εγώ μυστήριο τρένο!"

Πόσο μεγάλη τραγουδίστρια. Πόσο μεγάλη κυρία. Τραγουδάει για μας, στο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη. Στο allyou μιλάει για τα τραγούδια της, αυτοσαρκάζεται και ομολογεί πως δεν της αρέσει να κάνει τίποτα συνηθισμένο!

Αναστασία Τουρούτογλου

Κάποτε σε ένα συνεσταλμένο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που λεγόταν Κυριακή Παπαδοπούλου, δεν άρεσε το όνομα του. Την έπεισαν να υιοθετήσει το ψευδώνυμο Μαρινέλλα – ούτε εκείνο της άρεσε, αλλά σκέφτηκε ότι αργότερα θα το... ξαναλλάξει – και έτσι ξεκίνησε μία μεγάλη καριέρα. 

Εσύ, εμείς, όλοι έτσι την μάθαμε κι έτσι την αγαπήσαμε. Πολύ. Η Μαρινέλλα είναι η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού με την τεράστια φωνή και την ίδια στιγμή ένα σπουδαίο ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουμε λατρέψει, που τ’ ακούσαμε ξανά και ξανά, που μ’ αυτά αγαπήσαμε. Kλάψαμε, γλεντήσαμε, χορέψαμε, συγκινηθήκαμε, πονέσαμε.

Τώρα η Μαρινέλλα, πάντα με θάρρος, αλλά και την προσωπική... «τρέλα» και το αστείρευτο κέφι που φαίνεται πως κουβαλάει, ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει ακριβώς αυτό το ρεπερτόριο εντελώς –μα εντελώς– αλλαγμένο.

Δευτέρα και Τρίτη, 11 και 12 Απριλίου, Δευτέρα 18 Απριλίου στο Παλλάς και Παρασκευή και Σάββατο 22 και 23 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο κλασικά και αγαπημένα κομμάτια της πλήρως ανανεωμένα, με ολοκαίνουργιες ενορχηστρώσεις και με τη συνοδεία της διεθνούς αναγνωρισμένης  Φιλαρμονικής Ορχήστρας «Ομόνοια» του Γαστουρίου Κερκύρας.

Με επίκεντρο αυτή τη σύμπραξη στήθηκαν πέντε πραγματικά ξεχωριστές παραστάσεις, τόσο σε μέγεθος όσο και στη δομή τους, ενώ κάποιες στιγμές στη σκηνή του «Παλλάς» θα βρίσκονται συνολικά εκατό συντελεστές, καθώς τη Μαρινέλλα θα συνοδεύσει επίσης η μεικτή εξηκονταμελής χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης» υπό τη διεύθυνση της Αγάθης Κοσκινά.

Με τις φρέσκες ενορχηστρώσεις του νεαρού Νικόλα Αναδολή να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, η μεγάλη Μαρινέλλα εξομολογείται ότι ελπίζει να μπορέσει να χαρίσει το κοινό μία νέα άποψη και οπτική για τα τραγούδια της, την οποία έχει πρώτα απ' όλα η ίδια ανάγκη, δίνοντας όμως και στον κόσμο την ευκαιρία να την ανακαλύψει από την αρχή ακόμα μία φορά

Το allyou.gr άκουσε όσα είπε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού στην παρουσίαση της παράστασης. Και, φυσικά, τα μοιράζεται μαζί σου...

Θα σας παρουσιάσουμε μία δουλειά που για να ολοκληρωθεί από το πρώτο της στάδιο, μέχρι το τελικό κι αυτά που θα ακούσετε εσείς χρειάστηκαν προσπάθειες δύο ολόκληρων χρόνων. Όλοι οι συντελεστές που θα έχω την χαρά να με συνοδεύσουν σε αυτές τις ξεχωριστές παραστάσεις έχουν δουλέψει πραγματικά πάρα πολύ σκληρά, αλλά είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Και εμένα και εσάς...

Είναι σημαντικό για εμάς τους καλλιτέχνες να μπορούμε να δώσουμε στο κοινό τη δουλειά μας με έναν ανανεωμένο τρόπο. Το να σου δίνεται η ευκαιρία να ερμηνεύσεις τα τραγούδια σου με συνοδεία 35 πνευστών οργάνων, μία Φιλαρμονική Ορχήστρα  και 60μελή χορωδία, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, οπότε καταλαβαίνετε ότι και για μένα είναι σαν να τα ερμηνεύω για πρώτη φορά. Κι αυτό από μόνο του είναι τεράστια χαρά.

Μόλις άκουσα την πρόταση αυτή του Νικόλα Αναδολή δεν το σκέφτηκα σχεδόν καθόλου. Είπα αμέσως το «ναι». Έτσι, αυθόρμητα. Μπορεί να σκεφτείτε «μα καλά. γιατί το κάνει τώρα αυτό;». Δεν ξέρω, δεν τα συνηθίζω κάτι τέτοια, να αλλάζω εντελώς το ρεπερτόριο μου δηλαδή. Από την άλλη ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω τίποτα συνηθισμένο.

Μέσα μου υπάρχει πάντα η ανάγκη για ανανέωση. Όσο γνωστό και καταξιωμένο μέσα στα χρόνια κι αν είναι ένα τραγούδι πάντα πρέπει να βρίσκεις τους τρόπους να ακούγεται καινούργιο και ανανεωμένο. Έτσι κάνουμε κι εμείς με τη δουλειά μας με μεγαλύτερη αγάπη και όρεξη.

Το να μπορώ να δίνω ευκαιρίες σε νέα παιδιά να κάνουν κι αυτά στην μουσική τα δικά τους πράγματα, να πραγματοποιούν τα όνειρα τους είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ο Νικόλας είναι ένα νέο παιδί με μεγάλο ταλέντο που με έκανε από την αρχή να τον εμπιστευτώ με κλειστά μάτια. Σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχω ακούσει τα κομμάτια όπως έχουν διαμορφωθεί με τις καινούργιες ενορχηστρώσεις. Αυτές τις ημέρες θα ταξιδέψουμε στην Κέρκυρα για να δουλέψουμε όλοι μαζί, να κάνουμε μερικές πρόβες, και θα δούμε το αποτέλεσμα. Είμαι όμως ήσυχη, του έχω εμπιστοσύνη.

Είναι πολύ δύσκολο για σχεδόν 100 άτομα να ταξιδέψουν από την Κέρκυρα στην Αθήνα για να κάνουμε πρόβες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει πάνω στη σκηνή του Παλλάς, δηλαδή (γέλια). Οπότε θα πάω εγώ μέχρι εκεί για να τους βρω...

Έχω αγωνία, όπως έχω κάθε φορά πριν από μία παράσταση. Πώς θα πάνε τα πράγματα, αν θα αρέσει στον κόσμο. Έχω μάθει ότι κάποια από τα τραγούδια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πώς ήταν πριν την αλλαγή στην ενορχήστρωση κι έτσι έχω μεγάλη περιέργεια να τα ακούσω για να δω κι εγώ τι ακριβώς γίνεται. Τώρα αν κάποια δεν μου αρέσουν καθόλου θα δούμε. Θα κυνηγάω τον Νικόλα, θα τα βγάλουμε απ' έξω, θα δούμε... (γέλια). Γιατί μη νομίζετε, είμαι κι εγώ μυστήριο τρένο...

Δελτίο Τύπου παράστασης

Η κορυφαία ερμηνέυτρια ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
με τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
και τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΧΑΡΑΒΗΣ
στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Η Μαρινέλλα, η μεγαλύτερη Ελληνίδα ερμηνεύτρια συμπράττει μουσικά με μια από τις αρχαιότερες φιλαρμονικές της Ελλάδος, τη φιλαρμονική "Ομόνοια" Γαστουρίου Κέρκυρας (το νησί του πολιτισμού), η οποία μόλις λίγες μέρες πριν θα έχει εμφανιστεί στο θέατρο town hall στο Broadway, για μοναδικές συναυλίες στο θέατρο Παλλάς.

Με τις εκδηλώσεις αυτές θα μας ταξιδέψουν σε όλες τις δεκαετίες του ποιοτικού τραγουδιού με τρόπο ανεπανάληπτα και μαγικό σε δυο παραστασεις-συναυλίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Η μοναδική Μαρινέλλα, θα πλαισιωθεί από 35 μουσικούς πνευστών οργάνων, ενώ σε μέρη της συναυλίας θα εμφανιστούν επίσης από τη Κέρκυρα η μεικτή χορωδία Αχαράβης "Νικόλαος Πουλίασης" με 60 εκπληκτικές φωνές χορωδών, καθώς και ο φημισμένος Κερκυραίος βαρύτονος Παντελής Κόντος! Θα υπάρχουν στιγμές που στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς θα βρίσκονται περισσότεροι από 100 συντελεστές σε μια παραγωγή που δεν έχει προηγούμενο! Οι σπουδαιότεροι Έλληνες συνθέτες όλων των εποχών και οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους με τις οποίες θα 'ταξιδέψουμε' σε αυτό το 2ωρο συναυλιακό υπερθέαμα, μας υπόσχονται σπουδαίες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις που δεν πρέπει να χάσουμε.

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης
Οργάνωση εκδήλωσης-σχεδιασμός συναυλίας: Δημήτρης Μαργιολάς -Νίκος Δημητρόπουλος

Διεύθυνση χορωδίας: Αγάθη Κοσκινά
Παραγωγή εκδήλωσης:"ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares