Skip to main content

INTERVIEW

Δημήτρης Σταματίου: «Το μακιγιάζ είναι δημιουργία»

Ο επίσημος makeup expert της LOreal Paris μιλάει αποκλειστικά στο AllYou και την beauty editor Κέλλυ Νόβακ.


Κέλλυ Νόβακ

Είναι ο επίσημος makeup expert της LOreal Paris. Είναι ο αγαπημένος makeup artist των επώνυμων κυριών. Έχει περιποιηθεί τα looks των πιο γνωστών γυναικών της Ελλάδας (Μαρία Κορινθίου, Αγγελική Ηλιάδη, Γιώτα Τσιμπρικίδου, Νάντια Μπουλέ, Μαριέττα Χρουσαλά κ.ά ). Νομίζω ότι αυτοί είναι τίτλοι αρκετοί για να σε πείσουν για την αυθεντία που είναι στον τομέα του ο Δημήτρης Σταματίου. Ένας άνθρωπος που τα παράτησε όλα στα 22 του, για να ακολουθήσει τελικά το όνειρό του και να γίνει μακιγιέρ. Και απ’ ότι φαίνεται του βγήκε σε καλό.

Ο παθιασμένος με το επάγγελμά του αλλά και επαγγελματίας στην δουλειά του Δημήτης λοιπόν, μιλάει αποκλειστικά στο AllYou και εκμυστηρεύεται όλα του τα μυστικά: από το τι χρειάζεται για να επιτύχεις σε αυτόν τον χώρο μέχρι και τα βήματα που πρέπει να ακολουθεί κανείς, για ένα άψογο μακιγιάζ. Και τα δύο πάντως απαιτούν δουλειά. Κάτι που σίγουρα ακολουθεί και ο ίδιος ο Δημήτρης. Σκληρή δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνει. Αλλά περισσότερα για αυτόν, μπορείς να διαβάσεις παρακάτω…

Θέλω να μάθουμε λίγα πράγματα για εσένα. Περίγραψέ μου τον εαυτό σου σε λίγες λέξεις.

Δεν ξέρω αν πρέπει να μιλήσω για εμένα. Αλλά αυτό που μπορώ να σου είναι ότι η αγάπη για την δουλειά μου με κάνει χαρούμενο. Το ίδιο και η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που έχω επιλέξει να είναι κοντά μου.

Όλα τα παραπάνω σε βοήθησαν για να πάρεις την απόφαση και να ασχοληθείς με το μακιγιάζ ή ήξερες πάντα μέσα σου ότι αυτό ήταν που πρόκειται να κάνεις;

Ήταν μια απόφαση που πήρα ξαφνικά στα 22 μου. Ως τότε ασχολoύμουν και με κάτι τελείως διαφορετικό, στον τουριστικό τομέα συγκεκριμένα. Τώρα το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι η δουλειά μου είναι αυτό που μου δίνει κάθε μέρα χαρά.

Τι είναι αυτό που σε τράβηξε στον κόσμο της αισθητικής;

Νομίζω το γεγονός ότι έχεις να κάνεις καθημερινά με διαφορετικές γυναίκες και διαφορετικές προσωπικότητες. Έτσι, δημιουργείς κάθε φορά κάτι που θα κάνει την κάθε γυναίκα να αισθάνεται όμορφα. Ε, αυτό είναι ένα συναίσθημα που δεν το αλλάζεις.

Πες μου λίγα λόγια για την συνεργασία σου με την LOreal Paris

Είμαι πολύ χαρούμενος με την συνεργασία μου με την LOreal Paris. Είναι μια εταιρία ταγός και πρωτοπόρος, εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι πολύ σημαντικό για έναν επαγγελματία του χώρου λοιπόν να μπορεί να έχει την θέση αυτή ως ο επίσημος makeup expert της LOreal Paris.

Θεωρείσαι από τους top hair & makeup artists της Ελλάδας. Έχεις επιμεληθεί τα looks πάρα πολλών Ελληνίδων celebrities (Μαριέττα Χρουσαλά, Μπέτυ Μαγγίρα, Αγγελική Ηλιάδη μεταξύ άλλων). Ποια η συμβουλή σου σε έναν νέο hair & makeup artist που ξεκινάει τώρα την καριέρα του;

Αρχικά, το σημαντικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να έχεις πάθος για αυτό. Έπειτα, η δουλειά αυτή απαιτεί πολλές ώρες αφοσίωσης, ενώ σημαντικό είναι να κοιτάς μόνο αυτή και τίποτα άλλο και να προσπαθείς καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος.

Ας μιλήσουμε για ομορφιά: Ποιες είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ για φέτος;

Φέτος θα φορεθούν πολύ τα διάφανα δέρματα, το contouring (το οποίο επιμένει να είναι μεγάλη τάση για άλλη μια χρονιά), αλλά και τα έντονα σκούρα χείλη.

Τι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να λείπει από το νεσεσέρ μιας γυναίκας;

Πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ένα highlighter, ένα σκούρο κραγιόν, μια παλέτα contouring, ρουζ και ένα μολύβι φρυδιών. Με αυτά μπορεί να «παίξει» με όποιο look επιθυμεί.

Ποια είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθεί πάντα μια γυναίκα όταν βάφεται;

Να κάνει αρχικά, μια σωστή βάση με το makeup. Έπειτα, να δώσει λάμψη στα ζυγωματικά με ένα highlighter. Φυσικά, μπορεί να ολοκληρώσει το look με την σειρά της L’Oreal “Color Rich La Palette Red” ή “Color Riche La Palette Nude” και να αποδώσει διαφορετικά στιλ ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξει.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου προϊόν της L’Oreal Paris και που συστήνεις ανεπιφύλακτα;

Αχ, με βάζεις τώρα να ξεχωρίσω! Αλλά νομίζω ότι η καινούργια σειρά κραγιόν “Gold Obsession” θα γίνει η νέα εμμονή όλων των γυναικών!

Ποιο είναι το σημαντικότερο tip για το μακιγιάζ που πρέπει να ακολουθούν πάντα οι αναγνώστριες του AllYou;

Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ με τις αναγνώστριές σας είναι ότι το μακιγιάζ είναι δημιουργία, γι΄αυτό δημιουργήστε κάτι που να σας κάνει να νιώθετε όμορφες!

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου