Skip to main content

INTERVIEW

Μυρτώ Αλικάκη: «Στη δουλειά μου εγώ… ξεκουράζομαι»

Τη λέγαμε"Αναστασία" για πολλά χρόνια! Μας πήρε λίγο χρόνο για να την πούμε Μυρτώ. Η επιτυχία της Αναστασίας, βλέπεις, ήταν τεράστια! Η Μυρτώ, λοιπόν, η αγαπημένη ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, μιλάει σήμερα στο allyou και στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη.



*Συνέντευξη στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Το υποκριτικό της «άστρο» έλαμψε αρκετά νωρίς. Σε ηλικία μόλις 19 ετών.
Το διάστημα λοιπόν που συμφοιτήτριές της στην Δραματική Σχολή Καρόλου Κουν αναζητούσαν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία της, εκείνη την είχε αρπάξει ήδη από τα… μαλλιά, φροντίζοντας να δικαιώσει όλους όσους την ξεχώρισαν.


Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε στην σειρά-σταθμό του MEGA, «Αναστασία» την οποία υποδυόταν η ίδια, πριν ακολουθήσουν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε αρκετά σίριαλ, έχοντας πάντως να επιδείξει παράλληλα σημαντική διαδρομή τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.


Ο λόγος φυσικά γίνεται για την Μυρτώ Αλικάκη, η οποία ωστόσο δεν αρκέστηκε στο ταλέντο της: έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και με πολλή αγάπη σ’ αυτό που κάνει, έχει φτάσει να θεωρείται, και όχι άδικα, ως μία από τις πιο πετυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της.


Η γνωστή ηθοποιός, πιο ώριμη αλλά και πιο δημιουργική από ποτέ δέχτηκε με χαρά να μας ανοίξει την καρδιά της, κάνοντας στο allyou.gr το καλύτερο δώρο για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη… γέννησή του.
Φυσικά η κουβέντα μας δεν επικεντρώθηκε μόνο σε θέματα υποκριτικής, καθώς εκτός από καταξιωμένη ηθοποιός είναι μανούλα δύο υπέροχων αγοριών και ένα βαθιά κοινωνικοποιημένο άτομο.


Η βραβευμένη ως καλύτερη ηθοποιός στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1998 στην αποκλειστική συνέντευξη της στο allyou.gr μίλησε για τον συνεχή... αγώνα δρόμου, στον οποίο την έχει υποχρεώσει η κρίση, για τα ταμπού που απεχθάνεται, για τα δύο παιδιά της που αποτελούν την προτεραιότητά της, για την «Αναστασία»  που την απογείωσε, αλλά και για τη δουλειά της, που λατρεύει και την… ξεκουράζει.
 
Δύο λόγια θέλω να μας πεις για το πώς ξεκίνησες την καριέρα σου…
 
«Ήταν κάτι που ήθελα από μικρή. Σε θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο πάντα εμπλεκόμουν. Ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένη. Δεν ήταν κάτι ξαφνικό για εμένα. Το ήθελα πολύ και χαίρομαι που το κατάφερα».
 
Ποια είναι η συμβουλή των γονιών σου που την κρατάς ακόμη σαν φυλαχτό;
 
Πολλά πράγματα έχω ακούσει από τους γονείς μου, αλλά αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι που μου έλεγαν πως «ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις σωστά».
 
Ποιο ρόλο θεωρείς σταθμό στην καριέρα σου;
 

«Αναμφίβολα ο ρόλος της Αναστασίας ήταν για εμένα σταθμός. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα μου. Πάντως και στο θέατρο υπήρξαν ρόλοι σημαντικοί. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζω το Θέατρο Τέχνη από το οποίο ξεκίνησα και το Θέατρο Αμόρε στο οποίο θήτευσα για πολλά χρόνια».
 
Υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν «τρικλοποδιές» στην καριέρα σου; Και αν ναι, έφτασες σε σημείο να πεις «τα παρατάω» ή αντίθετα σε πείσμωσαν;
 
«Δεν ξέρω αν κάποιος μου έχει βάλει τρικλοποδιά. Βέβαια φαντάζομαι ότι και σε μένα θα έχει συμβεί. Πάντως δεν θα τα παρατούσα ποτέ γι’ αυτόν τον λόγο. Όποιος αξίζει θα κάνει αυτό που είναι να κάνει είτε δεχτεί τρικλοποδιές είτε όχι».
 
Έχεις αρκετές επιτυχίες στην καριέρα σου. Έπιασες ποτέ τον εαυτό σου να είναι στα όρια «να καβαλήσει το καλάμι»; 
 
«Κοίταξε δεν νομίζω ότι καβάλησα ποτέ το καλάμι, αλλά τώρα εκ των υστέρων βλέπω ότι υπήρξαν φάσεις στη ζωή μου υπήρχαν άμυνες προς τους ανθρώπους. Μπορεί να φαινόμουν απόμακρη σε κάποιους ανθρώπους. Όταν είσαι έμα πρόσωπο αναγνωρίσιμο οι άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να είσαι διαθέσιμο πάντα. Ίσως κάποιους να τους πειράξει ότι εσύ κάποια στιγμή δεν έχεις όρεξη να μιλήσεις στον κόσμο. Μπορεί να έχεις οτιδήποτε στο κεφάλι του εκείνη τη στιγμή. Και τότε ο άλλος θα πει κοίτα αυτή είναι καβαλημένη. Δεν είναι έτσι όμως».

Περίγραψέ μας τη Μυρτώ ως άνθρωπο…
 
Νομίζω ότι όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και εγώ έχω και καλά και κακά στοιχεία. Είμαι δραστήριος άνθρωπος, έχω την αίσθηση του καθήκοντος και θεωρώ εαυτόν υπεύθυνο άτομο. Είμαι πεισματάρα αν και δεν νομίζω ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό. Ένα άλλο στοιχείο που με χαρακτηρίζει είναι το γεγονός ότι δεν είμαι απόλυτο άτομο. Νομίζω ότι έχω κατανόηση και τη διάθεση πάντα να συγχωρήσω τον άλλο. Τι άλλο να πω; Είναι κι άλλα πολλά που προφανώς δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
 
Τι έκοψε η Μυρτώ Αλικάκη από την καθημερινότητά της λόγω κρίσης;
 
«Έκοψα την οποιαδήποτε πολυτέλεια επιλογής. Έχω ελεύθερο χρόνο πλέον μόνο όταν τύχει. Γενικά πλέον δεν αφήνω καμία δουλειά. Κάνω μία υπερπροσπάθεια σε πολλές περιπτώσει  Ωστόσο δεν θέλω να παραπονιέμαι γιατί έχω καταφέρει ακόμη και στην κρίση να επιβιώνω».

Κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει ότι «ηθοποιός σημαίνει φως». Στην Ελλάδα του 2016 τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός;
 
«Διαχρονικά για μας τους ηθοποιούς έχει επικρατήσει από παλιά η παράφραση ότι “ηθοποιός σημαίνει φως, νερό τηλέφωνο και άλλους λογαριασμούς”. Για μένα ο ηθοποιός σημαίνει ένα παιδί,. Θεωρώ ότι οι ηθοποιοί που δεν υποφέρουν από υπερβολική ματαιοδοξία είμαστε πάρα πολύ τυχεροί γιατί κάνουμε ένα επάγγελμα που μας κάνει να περνάμε πάρα πολύ ωραία. Και θα σου πω κάτι που μπορεί να σου φανεί υπερβολή. Στη δουλειά μου πολλές φορές εγώ ξεκουράζομαι».
 
Η πιο ακραία μορφή λατρείας προς το πρόσωπο σου ποια ήταν;
 
«Ε, έχουν υπάρξει και για εμένα πολλά ευτράπελα. Από ανθρώπους να με παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια μέχρι και παρακολουθήσεις μου έχουν κάνει».
   
Τι άλλαξε στη ζωή σου μετά τη γέννηση των παιδιών σου;  

«Τα πάντα αλλάζουν… Aλλάζουν οι προτεραιότητες. Όταν κάνεις παιδιά παύει ο εαυτός σου να είναι προτεραιότητα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν στιγμές που προσπαθώ να ικανοποιώ και τον εαυτό μου γιατί αν είμαι εγώ καλά θα είμαι και καλύτερη μαμά, αλλά πλέον το γεγονός ότι δεν εργάζομαι μόνο για μένα αυτό αυτομάτως κάνει τα πράγματα διαφορετικά και η δουλειά είναι πολύ περισσότερη. Ωστόσο είναι τόσο μεγάλη η ανταμοιβή, δεδομένου ότι προσπαθείς να διαμορφώσεις τις καλύτερες συνθήκες για το παιδί σου αλλά και το ότι πλάθεις ένα άνθρωπο, όσο περνάει από το χέρι σου, είναι κάτι μαγικό και ένας τρόπος να εμπλουτίζεται η ψυχή σου διαρκώς.

Υπάρχουν αρκετά ταμπού στη χώρα μας. Ποιο σε ενοχλεί περισσότερο;
 
«Γενικά έχω μεγάλο πρόβλημα με τα ταμπού, Μου αρέσει όλοι οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι. Με ενοχλεί ο ρατσισμός, αυτού του είδους η προκατάληψη. Γενικά με ενοχλούν όλα τα ταμπού».

Πού σε βρίσκουμε τώρα;
 
«Από τις 7 Οκτωβρίου θα παίζω στο «Μικρό Παλλάς» μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Κώστα Κάπα σε μία θεατρική παράσταση που λέγεται «Το ψέμα».

 

 

https://www.facebook.com/391906304213294/photos/pcb.1139460322791218/1139449896125594/?type=3&theater

 

 

 

 

Από εκεί και πέρα από τις 20 Οκτωβρίου και για κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα βρίσκομαι στο «Γυάλινο Θέατρο» σε μια μουσικοθεατρική παράσταση μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Αναστασία Μουτσάτσου».

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;