Skip to main content

INTERVIEW

Σμαράγδα Καρύδη: «Έχω κουραστεί να μιλάω για τη σχέση μου με τον Θοδωρή»

Η λαμπερή και πολύτιμη (απ' τ' όνομα της!) Σμαράγδα Καρύδη, μιλάει στο allyou και τον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη. Σήμερα , μια ημέρα πριν την πρεμιέρα της ταινίας του Θοδωρή  Αθερίδη "Τέλειοι ξένοι", στην οποία πρωταγωνιστεί.



Συνέντευξη στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Το όνομά της παραπέμπει σε πολύτιμο λίθο. Εξίσου πολύτιμη, συμπληρώνουμε εμείς, είναι και η ίδια για την υποκριτική. Για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Κι αυτό γιατί μιλάμε για μία από τις καλύτερες (τις πιο όμορφες και λαμπερές) ηθοποιούς της γενιάς της, που επαληθεύει αυτό που είχε πει κάποτε ο (μεγάλος) Χορν, πως «…ηθοποιός σημαίνει φως».

Ο λόγος για τη Σμαράγδα Καρύδη. Η κόρη του ηθοποιού Ντίνου Καρύδη έκανε "ντεμπούτο" τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση από πολύ μικρή. Όμως, παρά τις πολλές (και μεγάλες)  επιτυχίες που ακολούθησαν, η Σμαράγδα δεν άλλαξε  καθόλου. Έμεινε ίδια. Κι αυτό, είναι η πιο σημαντική, η πιο μεγάλη επιτυχία της, σύμφωνα με τον υπογράφοντα. Το γεγονός ότι είναι αυθεντική  και παραμένει αληθινή και ατόφια.

Σήμερα, μια μέρα πριν την πρεμιέρα της καινούργιας ταινίας του Θοδωρή Αθερίδη  «Τέλειοι Ξένοι», στην οποία η Σμαράγδα πρωταγωνιστεί, η αγαπημένη ηθοποιός θέλησε να μιλήσει  στο allyou.gr, αν όχι για όλους και για όλα, σίγουρα για πολλούς και για πολλά. 

Όπως για το όνειρό της να γίνει ηθοποιός, για την πορεία της στο θέατρο και στην τηλεόραση, για τα ελαττώματά της ακόμη και για τη σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη, με την ίδια να επισημάνει, ότι την έχει… κουράσει το γεγονός ότι δέχεται συνέχεια ερωτήσεις γι’ αυτήν.

 

 

https://www.instagram.com/p/BNc1QG5j1RS/?taken-by=smaragda_karidi_official&hl=el

 

 

 

 

 Ήταν όνειρο ζωής για σένα  να ασχοληθείς επαγγελματικά με την υποκριτική; 

«Από μικρή το ήθελα. Ήταν όνειρο μου κι είμαι ευτυχής που κατάφερα να ασχοληθώ με την υποκριτική».

Τι σημαίνει η υποκριτική για σένα; Είναι λατρεία, τρόπος έκφρασης, εκτόνωση ή όλα μαζί; 

«Είναι ο τρόπος που έχω μάθει να εκφράζομαι και να επικοινωνώ με τους άλλους. Γιατί ούτως η άλλως με αυτά που κάνουμε και τους ρόλους που παίζουμε μιλάμε για τον εαυτό μας».

Σε γέμισε με άγχος στο ξεκίνημα της καριέρας σου το γεγονός ότι ο πατέρας σου ήταν ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης; Σε έβαλε στη διαδικασία να αποδείξεις πως ότι καταφέρνεις οφείλεται στην αξία σου και μόνο; 

«Δεν ήταν και τόσο φοβερό αυτό το γεγονός. Πιο πολύ είχα να κάνω με δικά μου θέματα. Με δικές μου ανασφάλειες που προέκυπταν από το γεγονός ότι ήμουν μικρή και δεν ήξερα πόσο αξίζω εγώ παρά με το όνομά μου. Δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα».

Ποιο ρόλο θεωρείς σταθμό στην καριέρα σου;

«Στο θέατρο έχω υποδυθεί πολλούς σημαντικούς και διαφορετικούς ρόλους. Πιστεύω ότι ο καθένας ήταν ξεχωριστός σταθμός. Από τον ένα σταθμό πας στον άλλο και από αυτούς υπάρχει η εξέλιξη».

Η πιο ακραία μορφή λατρείας προς το πρόσωπο σου ποια ήταν;

«Δεν αφήνω να υπερβούν τα όρια, ούτε πιστεύω ότι υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές. Ούτε σκίζουν τα ρούχα τους όπως στο Χόλυγουντ και άλλα τέτοια. Απλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μερικές φορές είναι λίγο πιο αδιάκριτοι και νομίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν μαζί σου να κάνουν ό,τι θέλουν. Εμένα προσωπικά δεν με έχει δει κάποιος και να ουρλιάζει (χαχαχα)».

Σ' ενοχλεί που δεν έχεις τη δυνατότητα να πας να πιείς ένα καφέ χωρίς να σε τραβήξουν φωτογραφίες, χωρίς να γίνεσαι το επίκεντρο της προσοχής ;

«Μία χαρά μπορώ να πιω και καφέ και να φάω έξω με φίλους. Κάποιες φορές μπορεί να σε κοιτάνε και να σε τραβούν φωτογραφίες αλλά οκ. Κάποιες φορές απλά μπορεί να γίνει ωραία και κάποιες άλλες πιο αδιάκριτα».

Έχεις αρκετές επιτυχίες στην καριέρα σου. Έπιασες ποτέ τον εαυτό σου να είναι στα όρια «να καβαλήσει το καλάμι»; 

«Και να το είχα πάθει δεν θα το έλεγα γιατί δεν θα το καταλάβαινα. Όσοι το παθαίνουν αυτό δεν έχουν συναίσθηση ότι έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Οπότε καλύτερα να ρωτήσετε άλλους αν το έχω πάθει, αν και δεν έχω νιώσει έτσι».

Περιέγραψέ μας τη Σμαράγδα ως άνθρωπο…Ποιο ελλάτωμά της σε ενοχλεί;

«Με ενοχλεί η αναβλητικότητά μου. Το γεγονός ότι πολλές φορές αφήνω πράγματα που μπορώ να κάνω σήμερα για αύριο. Επίσης με ενοχλεί που κάποιες φορές μπορεί να πάρω πιο σοβαρά τη γνώμη των άλλων και να με ρίξει αυτό το γεγονός».

Σ' ενοχλεί που όλοι σε ρωτάνε για τη σχέση σου με τον Θοδωρή; Δεν είναι κουραστικό σε κάθε δήλωσή σου να πρέπει να μιλάς γι' αυτήν;

«Προφανώς και με έχει κουράσει αλλά και εσύ τώρα αυτό κάνεις. Έστω κι αν το κάνεις πλαγίως και με έξυπνο τρόπο (γέλια)».

topsema.jpg 

Έχεις μπει στον πειρασμό να ψάξεις το κινητό συντρόφου σου;

«Γενικά το αποφεύγω».

Υπάρχουν αρκετά ταμπού στη χώρα μας. Ποιο σε ενοχλεί περισσότερο;

«Παρ’ ότι είμαστε στο 2016, είμαστε πολύ πίσω σε αρκετά θέματα. Είμαστε συντηρητικοί, φοβόμαστε το διαφορετικό, κολλημένοι με τη μαμά μας με τον μπαμπά μας και καθόλου πολίτες της κοινωνίας».

Στο θέατρο πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Το ψέμα». Πες μας δύο λόγια για  την παράσταση, όπου παίζεις μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη και την Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα…

«Είναι μία πολύ ωραία παράσταση που ευτυχώς έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Έχουμε τη χαρά να είμαστε γεμάτοι στο θέατρο από την πρώτη ημέρα και αυτό το γεγονός μας κάνει να χαμογελάμε. Νομίζω αφορά όλον τον κόσμο. Το πόση αλήθεια μπορούμε να δεχτούμε στη σχέση μας και πόσα ψέματα λέμε μεταξύ μας. Πιστεύω ότι αφορά όλα τα ζευγάρια. Συνδυάζει και γέλιο και ουσία».

Θέλω επίσης να μας πεις δύο λόγια για τη νέα ταινία του Θοδωρή «Τέλειοι Ξένοι» όπου πρωταγωνιστείς… 

«Και η ταινία στο ίδιο μοτίβο με την παράσταση κινείται. Κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. Είμαστε επτά φίλοι και αποφασίζουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με τα κινητά. Εκεί βγαίνουν πολλά στη φορά γιατί όλοι διαβάζουμε τα πάντα και αποκαλύπτονται πολλά κρυμμένα πράγματα. Θέλω να πιστεύω πως θα τη δεις και θα σ' αρέσει!».

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός