Λία Λάππα: «Οι άνδρες… κάνουν τη δουλειά τους»

Στην καρδιά της κρίσης, κυκλοφόρησε μόνη της, το πρώτο της βιβλίο, με αληθινές ιστορίες και με διάθεση να αντιληφθούν οι γυναίκες πόσο πολύ επηρεάζει το επάγγελμα έναν άνδρα.

Χρύσα Βασιλακοπούλου

Συνέντευξη στη Χρύσα Βασιλακοπούλου

Δηλώνει «μαμά πάνω από όλα», φανατική αναγνώστρια του allyou, φωτογράφος (ερασιτέχνης) και, επίσημα πλέον, συγγραφέας, καθώς κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο με τίτλο: «Οι άνδρες… κάνουν τη δουλειά τους». Περισσότεροι από 300 επαγγελματίες της μίλησαν για τα κατορθώματά τους… αλλά και για τις επιτυχίες τους.

Τι σου προσφέρει η συγγραφή; 

Αναζωογόνηση, βαθιά περισυλλογή, βελτίωση και εξέλιξη της Λίας σε όλα τα επίπεδα, ταξίδι του νου, ανάπτυξη της φαντασίας μου, καινούριους στόχους, εξέταση των πραγμάτων από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες. 

Είμαστε σε περίοδο βαθιάς ύφεσης, πώς τόλμησες να εκδώσεις μόνη σου το βιβλίο;  

Είπα να βαθύνω την κρίση ακόμη πιο πολύ… Άλλωστε, από τον πάτο όλα μπορούν να πάρουν ξανά τον δρόμο προς την κορυφή. Πήρα, λοιπόν, το ρίσκο, γιατί το πιστεύω πολύ αυτό το βιβλίο, έγινε με πολύ κόπο, ξενύχτια, πίκρες, απογοητεύσεις, συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα για το αν πράττω σωστά. Φανταστείτε ότι παραπάνω από 300 επαγγελματίες μου μίλησαν για τις επιτυχίες τους, τα άγχη τους αλλά και το πώς συμπεριφέρονται στο άλλο φύλο τώρα αλλά και σε όλα τα πρότερα στάδια της καριέρας τους. Εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο από τα να καταγράψω αληθινές ιστορίες χωρίς ονόματα, αλλά με διάθεση να αντιληφθούν οι γυναίκες πόσο πολύ επηρεάζει το επάγγελμα έναν άνδρα.

Και αν δεν πάει καλά το εγχείρημα;

Θα έχω τον κόπο μου στο ράφι κυριολεκτικά και μεταφορικά (αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος). Φυσικά, όταν εκδοθεί θα σας το στείλω και θα περιμένω τη γνώμη σας, πάντως αν πάνε καλά τα πράγματα θα μου δώσει κουράγιο για το επόμενο.

Δεν σου αρέσει μόνο η συγγραφή αλλά και η φωτογραφία, σωστά;

Κοντεύω να δω καλλιτεχνικά και το πατάκι του μπάνιου (χαχαχα). Είναι μεγάλη αγάπη και ειλικρινά αυτός που έκλεψε την φωτογραφική μου με έκανε να πενθώ για πολύ καιρό... Ας είναι, δεν πειράζει, το ξεπέρασα με το… instagram (I love instagram)!

Συγγραφέας, φωτογράφος, τι άλλο; 

Προσπαθώ να είμαι μια μανούλα χωρίς κούραση, φωνές και νεύρα!

Τα καταφέρνεις;

Όταν δεν της κάνω τα χατίρια μάλλον όχι (χαχαχα).

Τι μαθαίνεις στην κόρη σου;

Της μαθαίνω ελληνικό πολιτισμό (αυτό σπούδασα), της μαθαίνω να αγαπάει τον εαυτό της, να αγωνίζεται για τα θέλω της, να έχει αυτοπεποίθηση, να τολμά, να έχει θάρρος και φυσικά της λέω πως ό,τι δημιουργεί είναι Έργο Τέχνης.

 

ΙΝFO

oiandres.jpg 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares