Skip to main content

INTERVIEW

Μίλτος Λάγιος: ο πλαστικός χειρουργός των επωνύμων

O πλαστικός χειρουργός μιας μεγάλης μερίδας των επωνύμων, μιλάει αποκλειστικά στο allyou.gr και την Κατερίνα Νινιού.



Το ξέρεις, το βλέπεις, το ζεις. Είναι πολλές και πολλοί αυτοί που για να αποκτήσουν μία άψογη εμφάνιση, για να αρέσουν και να νιώθουν αψεγάδιαστοι, κάνουν τα πάντα.

Σύμβουλος και θεός τους, ο πλαστικός χειρουργός τους. Ο Μίλτος Λάγιος είναι γιατρός που ασχολείται αποκλειστικά με την ομορφιά. Την ομορφιά γυναικών και ανδρών. Στην ατζέντα του είναι πολλοί οι επώνυμοι και μη, από τον χώρο της showbiz, και όχι μόνο, που εμπιστεύονται την εικόνα τους στα χέρια του.

Γιατί, τελικά, ο δρόμος για την ομορφιά, την αυτοπεποίθηση και τη δόξα περνάει... από το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού!

Ο Μίλτος Λάγιος, μίλησε στην Κατερίνα Νινιού, αποκάλυψε τα μυστικά των σταρ αλλά έδωσε και πολύτιμες συμβουλές για μας, κορίτσια (και αγόρια) Για να έχουμε ένα τέλειο πρόσωπο και σώμα τώρα που έρχεται το καλοκαίρι.


Συνέντευξη στην Κατερίνα Νινιού
 

Γιατρέ, τώρα που έρχεται το καλοκαίρι και αρχίζουμε να ντυνόμαστε όλο και πιο ελαφριά, τι θα προτείνατε στις αναγνώστριες του allyou, να κάνουν στο σώμα και το πρόσωπό τους;

Είναι η κατάλληλη εποχή τόσο για χειρουργικές θεραπείες όσο και για μη επεμβατικές θεραπείες.

Στο σώμα μας, αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για μια λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση δεν είναι το άλλοθι μας για να φάμε. Έρχονται για λιποαναρρόφηση άνθρωποι που είναι στερημένοι από διάφορες δίαιτες αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι μια χειρουργική επέμβαση και ο στόχος είναι να δούμε το σώμα μας καλύτερο. 

Αυτό που πάντα επισημαίνω στους ασθενείς είναι ότι δεν αφήνουμε τον εαυτό μας χωρίς έλεγχο ακόμη και μετά από την λιποαναρρόφηση. Ο οργανισμός έχει ανάγκη από κάποιες θερμίδες. Αν υπερβούμε κατά πολύ τις θερμίδες θα αυξηθεί το μέγεθος των λιποκυττάρων.

Στις περιοχές που έχουμε αφαιρέσει τις λιποαποθήκες δεν τις εξαφανίζουμε, απλά έχουμε αφαιρέσει κάποια λιποκύτταρα, οπότε αν αρχίσουμε πάλι να τρώμε ανεξέλεγκτα, το λίπος θα πάει να καθίσει σε κάποια σημεία που δεν πρέπει, θα παραμορφωθεί το σώμα μας, και θα δούμε μια δυσαρμονία.

Κάποιοι μπορεί να θέλουν απλά λιπογλυπτική, διορθώνοντας μόνο μερικά μόνο μέρη του σώματος, μεταφέροντας λίπος σε άλλα κομμάτια του σώματος, κάνοντας σμίλευση. Είναι και αυτή μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος για όμορφο σώμα.

 

Στο πρόσωπο μας τι μπορούμε να κάνουμε πριν βγούμε στον ήλιο ;

Αυτό που πλέον είναι πάρα πολύ διαδεδομένο και το συστήνω, πριν βγούμε στον ήλιο, είναι η μεσοθεραπεία. Είναι ιδανική για να βελτιώσουμε την ποιότητα του δέρματος μας και να το προστατέψουμε- σε συνδυασμό πάντα με δυνατές αντηλιακές κρέμες- από την επικίνδυνη ηλιακή ενέργεια. Γιατί αυτή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι η βασική αιτία που γερνάει το δέρμα μας. Μετουσιώνει το dna μας, νεκρώνει τα κύτταρα μας και αφυδατώνει επικίνδυνα την επιδερμίδα μας.

Με την μεσοθεραπεία αυτό που κάνουμε είναι να ενυδατώσουμε και να θρέψουμε το δέρμα μας έτσι ώστε να το προστατέψουμε από την ηλιακή ακτινοβολία.

 

Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γυναίκες με το αιώνιο πρόβλημα μας που ακούει στο όνομα κυτταρίτιδα;

Είναι δυστυχώς το πιο δύσκολο κομμάτι της πλαστικής χειρουργικής. Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.

Για να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα πρέπει να εφαρμόσουμε μια σωστή τεχνική ώστε να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στον συνδετικό ιστό και στις λιποαποθήκες. Τα προϊόντα που βρίσκουμε στο εμπόριο για παράδειγμα οι κρέμες αδυνατίσματος θα βοηθήσουν λίγο στην υφή αλλά δεν εξαλείφουν το πρόβλημα.

 

Είστε ο γιατρός των επωνύμων, έχετε πολλούς διάσημους πελάτες. Υπάρχει κάτι κοινό που ζητούν όλοι οι διάσημοι να αλλάξουν πάνω τους;

Οι επώνυμοι δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους σε ό,τι αφορά στις ανάγκες που έχουν το σώμα τους και το πρόσωπό τους. Πολλές φορές οι απαιτήσεις είναι περισσότερες από τον μέσο άνθρωπο γιατί μεγαλώνουν οι απαιτήσεις του επαγγέλματός τους. Οι επώνυμοι, που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον φακό και στις κάμερες, είναι αλήθεια πως συχνά ζητάνε υπερβολικά πράγματα. Πρέπει, όμως, να εμπιστεύονται τον δικό τους γιατρό, ο οποίος ξέρει να τους καθοδηγεί ώστε να βελτιώσουν την εικόνα τους. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, (κάτι που ζητάνε συχνά), κάποιος που είναι 60 χρόνων να θέλει να φαίνεται 30. 

Μπορώ να τον βοηθήσω να φτιάξει, σημαντικά, την εικόνα του, αλλά να έχει παράλληλα και την υγεία του. Χωρίς να κάνει υπερβολές. Πάντα και παντού υπάρχει η χρυσή τομή.

 

Μπορείτε να θυμηθείτε κάποια τέτοια υπερβολική απαίτηση κάποιου επώνυμου;

Είναι αυτές οι καταστροφές που κάνουν πολλές γυναίκες με τα χείλη τους. Πολλές φορές έχουν έρθει πολύ γνωστές κυρίες και ζητούν πολύ juicy χείλη, γιατί νομίζουν ότι είναι σέξι. Τα υπερβολικά φουσκωτά χείλη, τα βρίσκω πολύ ψεύτικα. Για να βάλεις το υαλουρονικό σωστά, πρέπει να δεις και να μελετήσεις το πρόσωπο της κάθε γυναίκας. Δεν πάνε σε όλες τα φουσκωτά χείλη και αν (το υαλουρονικό) δεν εφαρμοστεί σωστά είναι πολύ άσχημο και αφύσικο το αποτέλεσμα. 

Δυστυχώς, βλέπουμε τραγικές φιγούρες, που είναι πλέον καρικατούρες. Έχει τύχει να βρεθώ σε συνέδριο στη Γαλλία και να μου λένε οι γιατροί ότι οι Έλληνες δεν αγαπούν τις γυναίκες τους, αφού τις αφήνουν να κάνουν έτσι τα χείλη τους. Κάτι άλλο που παρατηρώ είναι ότι οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με τις πλαστικές, το παρακάνουν. Οι γιατροί καλούνται, εκείνη τη στιγμή, να βάλουν ένα φρένο σε όλα αυτά.

 

Υπάρχει κάποιος ή κάποια "σταρ" που έχει κάνει επέμβαση και μόλις τον είδατε απογοητευτήκατε ή και το αντίθετο, που θαυμάσατε τη δουλειά που έχει γίνει;

Πολλές και πολλοί, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια κυρία ή κύριο με το όνομα του γιατί δε θέλω να εκθέσω κάποιον συνάδερφο. 

Βλέπω γύρω μου πολλούς παρουσιαστές ή ηθοποιούς που έχουν κάνει τραγικά πράγματα πάνω τους.

Μπορώ όμως να σου πω κάτι που θαύμασα όταν είδα για παράδειγμα την κα Κάτια Δανδουλάκη και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ φυσικό και πολύ προσεγμένο χωρίς υπερβολές. 

Επίσης δεν μου αρέσει οι άντρες να κάνουν facelift. Γιατί απλά το ανδρικό facelift έχει πολλά μυστικά που λίγοι γιατροί τα γνωρίζουν. Υπάρχει περίπτωση για παράδειγμα αν τραβήξεις το δέρμα να έρθει πολύ πίσω η φαβορίτα και να ακουμπά η τρίχα στο αυτί με πολύ άσχημο αποτέλεσμα.

 

Ο Ηλίας Ψινάκης όμως είναι πελάτης σας και έχει απενεχοποίησει τις πλαστικές. Μάλιστα κάνει και πάρτι κάθε φορά που κάνει κάποια επέμβαση.

Ο Ψινάκης είναι ένας άνθρωπος πολύ συγκροτημένος και ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει κάθε φοράΕίναι συζητήσιμος και ακούει αυτό που τον συμβουλεύω κάθε φορά και πάντα βρίσκουμε τη χρυσή τομή στις όποιες επιθυμίες του.

 

Τι είναι της μόδας, τι είναι αυτό που σας ζητάνε περισσότερο;

Πριν το καλοκαίρι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι είναι λιποαναρρόφηση και αυξητική μαστού.

 

Η κρίση έχει επηρεάσει τις πλαστικές;

Ναι, αρκετά και είναι λογικό, γιατί οι πλαστικές επεμβάσεις είναι, κατά κάποιο τρόπο, όχι ιατρική ανάγκη αλλά επιθυμία και η προσωπική ανάγκη κάποιου να δει τον εαυτό του καλύτερο.

 

Οι συμβουλάτορες που περιτριγυρίζουν τους celebrities, για παράδειγμα κομμωτές στιλίστες, μάνατζερ μπορεί να είναι κακή επιρροή;

Φυσικά γιατί όλοι έχουν άποψη. Εγώ πάντα ρωτώ τους ασθενείς μου τι είναι αυτό που τους οδήγησε στην πόρτα μου και με ποιο σημείο πάνω τους δεν νιώθουν καλά, για να τους δείξω ότι δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι αλλά τι πιστεύουν οι ίδιοι και μόνο. 

Δεν κάνουμε τίποτα για τους άλλους. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις και αντενδείξεις στην πλαστική χειρουργική γιατί είναι ιατρική δεν είναι παιχνίδι. Δεν βάζουμε κάποιον κάτω και τον πετσοκόβουμε.

 

Όταν συμβεί μια αποτυχημένη επέμβαση, για παράδειγμα ένα πολύ κακό lifting ή κακής ποιότητας υαλουρονικό, μπορεί να γίνει αποκατάσταση ή διόρθωση;

Το υαλουρονικό είναι ένα υλικό που κάποια στιγμή ο οργανισμός το απορροφά. Αυτό που είναι πολύ κακό και κάνει τρομερή ζημιά στα χείλη είναι η σιλικόνη. Γιατί είναι ένα υλικό που δεν απορροφάται και μπορεί να κάνει αντιδράσεις, να κάνει κοκκιώματα και να δημιουργήσει τραγικά πράγματα στο πρόσωπο και στα χείλη. Δεν πρέπει να βάζουμε τίποτα μόνιμο στο πρόσωπό μας. 

Οι επιπλοκές σε ένα χειρουργείο, για παράδειγμα στο lifting, μπορούν να ξεπεραστούν, υπάρχουν λύσεις . 

 

Γιατί, πιστεύετε, οι επώνυμοι δεν παραδέχονται ότι έχουν κάνει κάποια επέμβαση, όταν τους ρωτούν;

Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό έχουν απεχονοποιήσει και απομυθοποιήσει τις πλαστικές. Είναι η νοοτροπία του Έλληνα που του αρέσει να δηλώνει, «είμαι έτσι και δεν έχω κάνει κάτι».

 

Βλέπουμε στο Survivor τους παίκτες , να είναι όλη μέρα στον ήλιο, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτό δεν είναι καταστροφικό για το δέρμα τους;

Είναι καταστροφικό αλλά είναι εποχιακό. Ο ήλιος κάνει κακό αλλά το αποτέλεσμα είναι αθροιστικό. Που σημαίνει ότι αν το κάνεις μια φορά στη ζωή σου, ο οργανισμός έχει την δυνατότητα και τη δύναμη να προστατευτεί και να κάνει αποστροφή της βλάβης, αλλά και να την μετριάσει. Αν αυτό γίνεται επαναλαμβανόμενα και για μεγάλο διάστημα τότε θα επιφέρει την μόνιμη βλάβη.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;