Skip to main content

INTERVIEW

Μαριάννα Πολυχρονίδη: «Ένας έρωτας μπορεί να κρατήσει για πάντα»

Η "Commedia d' amore" γράφτηκε αποκλειστικά για εκείνη. Για να τραγουδάει, να ερμηνεύει , να χορεύει.Η Μαριάννα μιλάει στο allyou και την Μαρία Πανάγου.


Μαρία Πανάγου

Είναι Κρητικιά. Ηθοποιός και τραγουδίστρια. Και πολύ ρομαντική. Πιστεύει στον παντοτινό έρωτα (Μαριάννα, μαζί σου ? ), ασχολείται με ό,τι της ξυπνά δημιουργική διάθεση, φτιάχνει κοσμήματα με το ίδιο πάθος που χορεύει τα τραγούδια από τον τόπο της και, τελευταία, ψάχνει να βρει χρόνο για να απολαύσει το νέο της χόμπι, την ραπτική. 
Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και στα 23 της έπαιξε την Οφηλία, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη.
Πέρα από τις κλασικές μουσικές σπουδές της, μετρά αρκετές συναυλίες, οι περισσότερες με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον Νίκο Κυπουργό. Έχει εμφανιστεί με τον Σωκράτη Μάλαμα, έχει κάνει περιοδείες με τον Κώστα Λειβαδά ενώ στις δισκογραφικές συμμετοχές της προστέθηκε και το τραγούδι «Η κατάρα του ροκά» (με τους Μουζουράκη, Μπαλάφα, Μυλωνά) στο δίσκο «Έρωτας είναι ο Γιάννης» του Γιάννη Ζουγανέλη.
Την είδαμε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στην σειρά «Με θέα στο πέλαγο» αλλά και σε πολλές άλλες. Στο καθημερινό σήριαλ «Τα μυστικά της Εδέμ» γνώρισε, μάλιστα, τεράστια επιτυχία, παίζοντας τον ρόλο της κακιάς. 

Τώρα ο Θέμης Μουμουλίδης γράφει και σκηνοθετεί για τη Μαριάννα Πολυχρονίδη και τη διπλή της ταυτότητα ως ηθοποιού και ερμηνεύτριας, ένα μιούζικαλ δωματίου. 
Η ιστορία μιας γυναίκας ... Ο έρωτας, ο χωρισμός, η απελπισία, η απόγνωση...
Μνήμες, μια κινηματογραφική μηχανή, παιδικά κουτάκια με εγκλωβισμένους εραστές, ανεπίδοτα γράμματα, αγαπημένες κλασικές ταινίες, ένα φόρεμα «κλεμμένο» από την παράσταση της «Μεγάλης Ευτυχίας», μια σκάλα που οδηγεί στ’ αστέρια...
Ο Ερωτόκριτος, η Αρετούσα, η Ιζόλδη, η Ηλέκτρα, ο Φίλιππος, αλλά και ο πονηρός ταχυδρόμος του χωριού, ανοίγουν διάλογο με αγαπημένα της τραγούδια, καταλύοντας τη μέχρι τώρα δική της πραγματικότητα.
Η σταδιακή δημιουργία ενός ποιητικού alter ego, που μας μυεί στο διηνεκές της αληθινής αγάπης και του έρωτα που ζει για πάντα. Ή όχι;.

Μια παράσταση γραμμένη μόνο για σας. Νιώθετε μεγάλη ευθύνη για να το φέρετε εις πέρας με επιτυχία;

«Με τον Θέμη Μουμουλίδη συνεργαζόμαστε χρόνια, υπάρχει πια μια πολύ ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης κι αγάπης κι έτσι προέκυψε αυτή η δουλειά. Νιώθω πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη και σίγουρα μεγάλη ευθύνη. Όταν όμως κάποιος που σε γνωρίζει καλά, γράφει για σένα, υπάρχει κι ένα μεγάλο ατού: το έργο σίγουρα θα σου ταιριάζει πολύ. Άρα σίγουρα η ευθύνη είναι μεγάλη, ακόμα μεγαλύτερη λόγω του ότι το έργο είναι μονόλογος, αλλά από την άλλη είναι φτιαγμένο πάνω μου, και αυτό διευκολύνει κάπως τα πράγματα»…

Μονόλογος και τραγούδι μαζί. Τι δυσκολίες έχει;

«Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα  είναι αυτή του ηθοποιού που καλείται να παίξει έναν μονόλογο. Το γεγονός ότι πρέπει να ανατροφοδοτείς τον εαυτό σου μόνος, χωρίς συμπαίκτες, αυτό είναι το πιο δύσκολο για μένα. Ίσως βέβαια τον ρόλο αυτό να τον έπαιξαν τα τραγούδια τελικά… Πάντως η εναλλαγή, το «κύλισμα» από τον λόγο στο τραγούδι και το αντίστροφο, γίνεται όπως ακριβώς το είχα φανταστεί, και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό»!

Η ιστορία μιας γυναίκας. Ο έρωτας, ο χωρισμός, η απελπισία, η απόγνωση... Είναι κάτι που έχετε ζήσει κι εσείς αυτό; Ένας μεγάλος έρωτας, μετά η απελπισία… Πώς το βιώνετε;

«Μα ποιος δεν το έχει βιώσει; Και φυσικά δεν βγαίνεις αλώβητος! Βγαίνεις λαβωμένος, αλλά σίγουρα σοφότερος»!

Πιστεύετε ότι ο έρωτας μπορεί να διαρκέσει για πάντα;

«Είμαι απ’ αυτές τις ρομαντικές, ναι! Δεν πιστεύω φυσικά ότι γίνεται να υπάρχουν αιωνίως πεταλούδες στο στομάχι και όλα αυτά τα τρελά του πρώτου καιρού! Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι και συστατικά που μπορούν να διατηρήσουν μια σχέση σε πολύ υψηλό επίπεδο και πολύ ωραίες θερμοκρασίες για πολλά χρόνια! Και γιατί όχι για πάντα»!

Τι μηνύματα περνάει το έργο για την αγάπη και τον έρωτα;

«Το έργο ξεκινάει με έναν χωρισμό και παρακολουθούμε όλη την διαδρομή της ηρωίδας μέχρι να αποφασίσει να ξαναβγεί στο φως. Οπότε περνάει από πάρα πολλές διαφορετικές θερμοκρασίες και τοπία, και τα μηνύματα είναι στ’ αλήθεια πάρα πολλά»!

Υποκριτική, τραγούδι, χορός, κατασκευή κοσμημάτων... Πολυπράγμων. Μπορείτε να διαλέξετε ένα από αυτά; Τι απολαμβάνετε περισσότερο;

«Η δουλειά μου είναι η υποκριτική και το τραγούδι. Και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο στη δουλειά μου! Τώρα τα άλλα είναι χόμπι, τα αγαπώ και με χαλαρώνουν, με αποσυμπιέζουν. Και το πιο πρόσφατο χόμπι μου που λατρεύω είναι η ραπτική! Θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερο χρόνο για να ράβω»!

Για πάρα πολλά χρόνια χορεύατε κρητικά παραδοσιακά. Τώρα;

«Δεν χορεύω πια σε τακτική βάση. Άρχισα να μαθαίνω κρητικούς χορούς όταν ήμουν 5 ετών, εκεί γύρω στα 16-18 δίδασκα στα μικρά παιδάκια της σχολής μου, ενώ ήμουν και σε συγκροτήματα. Αυτό κράτησε μέχρι τα 27 μου περίπου. Μιλάμε δηλαδή για μια γεμάτη εικοσαετία! Για μένα ο κρητικός χορός (και γενικότερα τα παραδοσιακά) είναι τρόπος έκφρασης. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης. Όταν δηλαδή οι νέοι καταφέρνουν να αισθάνονται την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς σαν σημαντικό κι αναπόσπαστο κομμάτι τους, και βρίσκουν χώρο να εκφραστούν αντλώντας από τις ρίζες και προχωρώντας μπροστά».


………………………………………..


INFO
«Commedia d’ Amore»
(Ένα μιούζικαλ δωματίου)
Θέατρο ΑΛΜΑ

11-28 Οκτωβρίου
Με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη
Κείμενο- σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνικός χώρος – video ΟΛΓΑ ΜΠΡΟΥΜΑ
Κοστούμια ΝΑΣΟΣ ΝΑΤΣΙΚΑΣ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σχεδιασμός ήχου ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ερμηνεύει η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ
Πιάνο-πλήκτρα ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΛΚΑΣ
Κιθάρες ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου