Skip to main content

INTERVIEW

MamaTsita: “Μεγάλωσα μέσα σε μια κουζίνα”

Η γλυκιά foodblogger μας χαρίζει ένα αληθινά νόστιμο βιβλίο



Η Γωγώ Παπαδιονυσίου, που την γνωρίσαμε ως MamaTsita, είναι μια γυναίκα  ζεστή, χαμογελαστή και με την πρώτη ματιά σε κερδίζει η γλυκιά «μαμαδίστικη» αίσθησή της. Λατρεύει την χρηματιστηριακή επιστήμη την οποία υπηρέτησε για καιρό και διακρίθηκε σε αυτή. Όμως λατρεύει και την ιδέα της οικογένειας, η οποία όπως φαίνεται την κέρδισε για τα καλά. Η οικογένεια (η δική της και αυτή που δημιούργησε) ήταν άλλωστε αυτή που την έκανε να ανακαλύψει το πάθος της για την μαγειρική. Και να τη τώρα η MamaTsita, που στην ουσία είναι μια μαμά στην τσίτα, μαγειρεύει με όλο της το μεράκι και την αγάπη νόστιμες «μαμαδίστικες» συνταγές.

«Η καρδιά του σπιτιού είναι η κουζίνα» για την MamaTsita γιατί εκεί μεγάλωσε η ίδια, εκεί μεγαλώνει και τα παιδιά της. Αγάπη και απλά υλικά είναι τα δύο μυστικά της για το τέλειο δείπνο. Γιατί για την Γωγώ, η μαγειρική είναι ένας τρόπος έκφρασης των αληθινών αισθημάτων της απέναντι στους αγαπημένους της. Έτσι αληθινή είναι λοιπόν και με τις συνταγές της. Ξεκίνησε κάνοντας foodblogging και αγαπήθηκε από το κοινό, γιατί η σύγχρονη καθημερινή γυναίκα μπορεί να ταυτιστεί μαζί της, μαθαίνοντας να μαγειρεύει ιδιαίτερα πιάτα με τα πιο απλά υλικά. Όλο αυτό το πάθος και την ενέργεια που διαθέτει για την μαγειρική, διοχέτευσε μέσα σε ένα αληθινά νόστιμο βιβλίο με τίτλο «Μαγειρεύω Εποχές». Ένα βιβλίο εγχειρίδιο είτε είσαι μαγείρισσα με πείρα, είτε δεν ξέρεις ούτε από αβγό βραστό  (η κατηγορία μου). Συνταγές, ιστορίες και ιδέες βγαλμένες από την κουζίνα της και την καρδιά της. 

Όμως επειδή μπορεί να υπάρχουν και άπιστοι Θωμάδες, η Γωγώ μου μίλησε με ειλικρίνεια, χωρίς τους φραμπαλάδες και τις λάμψεις των αστεριών μισελέν, για την ουσιαστική σχέση της με την μαγειρική.  

-Τι σημαίνει ένα «καλό» τραπέζι;

Συνήθως όταν λέμε «καλό» τραπέζι, εννοούμε ένα «επίσημο» τραπέζι, ένα εορταστικό, όπου θα στρώσουμε το «καλό» μας τραπεζομάντιλο, θα χρησιμοποιήσουμε το «καλό» μας σερβίτσιο και θα προσφέρουμε φαγητό όχι και τόσο …καθημερινό. Για μένα όμως το «καλό» τραπέζι είναι αυτό που γύρω του κάθονται αγαπημένοι μας άνθρωποι, αυτό που ακούγονται γέλια και χαρές κάτι που αυτόματα μπορεί να αναβαθμίσει τις «καθημερινές» συνταγές που θα σερβίρουμε σε κάτι αξέχαστο.

-Έχει μαγεία η μαγειρική;

Αν έχει λέει;!!!! Εξάλλου και οι δύο λέξεις έχουν τα πρώτα πέντε γράμματα τους κοινά. Κι έπειτα μήπως δεν είναι μαγεία το να παίρνεις ένα υλικό και να το μεταμορφώνεις σε κάτι απίθανα γευστικό;
https://www.instagram.com/p/B31yTZPFE2J/

-Με ποια φιγούρα chef ταυτίζεστε; Ποιον (ή ποιους) θαυμάζετε;

Δεν θα έλεγα πως ταυτίζομαι με κάποιον chef. Ο chef κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάνω εγώ. Θα έλεγα πως περισσότερο ταυτίζομαι μαγειρικά με τη μαμά μου, η οποία ήταν πραγματικά εξαιρετική μαγείρισσα. Βέβαια υπάρχουν αρκετοί chef το φαγητό των οποίων μου αρέσει. Οι Χρόνης Δαμαλάς, Ανδρέας Λαγός και Χριστόφορος Πέσκιας είναι μερικοί από αυτούς.

-Το «μικρόβιο» της μαγειρικής το είχατε από μικρή μέσα σας;

Το απέκτησα μεγαλώνοντας και μάλιστα όταν ξεκίνησα να μένω μόνη μου. Μέχρι τότε, το θέμα του φαγητού το είχε αναλάβει η μαμά μου. Όταν όμως έμεινα μόνη μου, κάπου εκεί στα 20, έπρεπε να το αναλάβω εγώ.
https://www.instagram.com/p/B1YRs2lIVtP/

-Tι θα μας λέγατε να αγαπάμε πιο πολύ στη MamaTsita: τη μαγειρική της, τις ιστορίες της, το σπίτι της, το μυαλό της, το στιλ της;

Η MamaTsita είναι μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει τη μαγειρική. Εκεί έξω υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές μαμάδες στην τσίτα. Οι αληθινές μαγειρικές ιστορίες αλλά και οι αληθινές, δοκιμασμένες συνταγές με τα απλά καθημερινά υλικά δίνουν νοστιμιά και γεύση στον περιορισμένο μας  χρόνο για μαγείρεμα. Κι αυτό νομίζω είναι που αγαπήθηκε περισσότερο.

-Εγώ, που δεν ξέρω να μαγειρεύω ούτε αυγό, αν πάρω το βιβλίο σας (και το διαβάσω...), από αύριο θα μπορώ να μαγειρεύω;

Εννοείται!!! Ξέρεις πόσες κοπέλες σαν κι εσένα που δεν ξέρουν να φτιάξουν ούτε αυγό όπως λες μου έχουν στείλει μήνυμα και φωτογραφία της συνταγής που ετοίμασαν κατενθουσιασμένες;!!!
https://www.instagram.com/p/By4q156IYrx/

-Ποιο είναι το μεγάλο ατού ενός ξεχωριστού πιάτου; Τα υλικά, η τέχνη (το ταλέντο του μάγειρα) ή η συνταγή;

Όλα αυτά, μαζί με την καλή διάθεση την ώρα που μαγειρεύεις. Το ακούμε πολύ συχνά, είναι κάτι σαν κλισέ, «στο φαγητό βάλε αγάπη». Είναι αλήθεια όμως. Με έναν μαγικό τρόπο η καλή μας διάθεση, η αγάπη μας, περνάει στο φαγητό και το κάνει πολύ πιο νόστιμο.

-Τι θα «του» μαγειρεύατε την πρώτη φορά που θα του κάνατε το τραπέζι;

«Του» έχω ήδη μαγειρέψει. Πριν από πολλά πολλά χρόνια. Καρμπονάρα!!! Κολπάκι που πιάνει πάντα! 

-Με 5 λέξεις περιγράψτε μας τον εαυτό σας.

Μόνο με 5 λέξεις!!! Αδύνατον!

-Πέστε μας τρία πράγματα που αγαπάτε εκτός από τη μαγειρική.

Θάλασσα, ταξίδια και αρωματικά κεριά.

-Ποια είναι η καλύτερη μαγειρική συμβουλή που έχετε δώσει ποτέ;

Όταν φτιάχνεις σούπες λαχανικών, ψήσε τα λαχανικά.

-…Και ποια η καλύτερη που σας έχουν δώσει;

«Μην κόβεις τη βράση του φαγητού. Συμπλήρωνε πάντα με ζεστό νερό» τάδε έφη η μαμά μου.
https://www.instagram.com/p/BySqsEqHew5/

-Συμφωνείτε εσείς με το ρητό «ο έρωτας περνά από το στομάχι»;

Κοίτα, ότι παίζει τον ρόλο του… ναι. Αλλά, δεν είναι αυτό το κριτήριο.

-Τι δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σας;

Ελαιόλαδο, αυγά, σαλατικά και φρούτα.

-Ποιος είναι ο ήρωάς σας;

Πιστεύω στο, αν δεν μπορείς εσύ να σε σώσεις, δεν μπορεί κανείς.

-Ποιο είναι το μότο σας;

Μην τα παρατάς.

https://www.instagram.com/p/Bx6oH42IJGg/
Δείτε την συνταγή της εδώ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.