Ημερολόγια Lockdown: Γρηγόρης Βαλτινός - "Το θέατρο στην οθόνη χάνει τη γοητεία του"

Ποια η θέση του ηθοποιού για τις παραστάσεις  στην καραντίνα;

Βασιλεία Μαξακούλη

Περνάω υπέροχα στην καραντίνα. Διαβάζω, βλέπω ταινίες, τηλεφωνώ σε φίλους. Κάνω όλα αυτά που το μαστίγιο της δουλειάς δεν σε αφήνει να χαρείς. Προγραμματίζω για το μέλλον (αν υπάρξει) είτε επίγεια είτε επουράνια.
Πιστεύω ότι ο κόσμος επικοινωνεί περισσότερο τώρα, γιατί έχει χρόνο και γιατί το μυαλό του το απασχολούν πιο ανθρώπινες καταστάσεις.  Ο κίνδυνος είναι κοινός.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία της τέχνης με τον κόσμο (τουλάχιστον της θεατρικής, που με αφορά κιόλας), θέλω να πω ότι διαφωνώ κάθετα με το θέατρο στο διαδίκτυο. Χάνει όλη του την αμεσότητα και τη γοητεία. Το θέατρο έχει εντελώς διαφορετικούς εκφραστικούς κώδικες από το σινεμά και την τηλεόραση. Ως αποτέλεσμα, αυτό που βλέπουν οι θεατές στο διαδίκτυο αδικεί κατάφορα τη ζωντανή θεατρική παράσταση. Οπότε, αυτοί που παρακολουθούν θέατρο από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο, απογοητεύονται εν μέρει και το θέατρο χάνει πόντους. Επιπλέον, είναι πολύ κακή συνήθεια γιατί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες απαιτήσεις. Δηλαδή, να καταργηθεί η ζωντανή παράσταση και να τα γυρίζουμε όλα στο διαδίκτυο.  Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλησαν να αυξήσουν το πελατολόγιο τους. Με πάρα πολλή αγάπη και με συλλογική ευθύνη για το θέατρο, τους ζητάω να το ξανά σκεφτούν μήπως αντί να αυξήσουν το κοινό του θεάτρου με ένα προϊόν που δίνει το 30% μιας ζωντανής παράστασης, το μειώνουν. Είμαι απολύτως αντίθετος.
   Γιατί σε τόσο επικίνδυνες εποχές, να μην λείψει το θέατρο από τον κόσμο και να επιστρέψει έπειτα σε αυτό με λαχτάρα; Αυτό επηρεάζει τις επιλογές και την αισθητική του κόσμου, καθώς και την άποψη που έχει για τα πράγματα. Κάποιος μπορεί να δει για πρώτη φορά θέατρο από το διαδίκτυο και να τον διώξεις σαν θεατή, γιατί σαφώς δεν θα του αρέσει το ίδιο με μια ζωντανή παρουσία στο θέατρο. Depiliacija ir LPG masažas vyrams, lazerinis СО2 jauninimas, biorevitalizacija, vietinių riebalų sankaupų ir plaukų šalinimas, kriolipolizė - šalčio terapija oblakasalon.lt Ο ρυθμός είναι διαφορετικός στο θέατρο σε σχέση με το σινεμά. Έχει να κάνει με την ανάσα του θεατή, με τη ζωντανή παύση. Αν αυτό το μαγνητοσκοπήσεις, θα υπάρξει χάσμα. Η ατμόσφαιρα, η παύση, το βλέμμα:  το παίξιμο στο θέατρο είναι πιο μεγενθυμένο. Στην κάμερα, αυτό μοιάζει με υπερβολή.
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares