Ημερολόγια Lockdown - Θοδωρής Αναγνωστόπουλος: "Βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τα παιδιά μου"

O ιδρυτής της εταιρίας Theta Communications, μένει σπίτι με την οικογένειά του και μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητά του

Άγγελος Γεραιουδάκης

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε η καραντίνα λόγω του κορωνοιού, είχα σκεφτεί ότι η ζωή στην απομόνωση είναι όσο πιο "κόντρα ρόλος" για εμένα υπάρχει. Και αυτό διότι είναι πολλά τα χρόνια πλέον όπου η ζωή μου ήταν μεταξύ συσκέψεων, ομιλιών, εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συνεδριών, συναντήσεων, δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών, αεροδρομίων, ξενοδοχείων και δείπνων. Ήταν όλα τόσο “optimized” (βελτιστοποιημένα), ώστε να κερδίζω χρόνο από το παραμικρό και να είμαι όσο πιο αποδοτικός γινόταν. Εκατό ημέρες το χρόνο ταξίδευα κυρίως για δουλειά.

Το αρχικό, λοιπόν, διάστημα στο σπίτι ήταν αρκετά δύσκολο. Οι ταχύτητες έπρεπε να μειωθούν, οι διαδικασίες να αλλάξουν και οι σχέσεις με τους… συγκάτοικούς μου (τη γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά να επαναπροσδιορισθούν). Το κυριότερο, όμως, έπρεπε να συνηθίσω σε μια ζωή με πολύ λιγότερα εξωτερικά ερεθίσματα.

Επειδή λοιπόν όλη αυτή η ιστορία με τάραξε αλλά και με έριξε ψυχολογικά αρκετά όταν ξεκίνησε, γνώριζα ότι έπρεπε να αυξήσω την αερόβια άσκηση. Και αυτό διότι είναι αποδεδειγμένο ότι η άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες του σώματος και δημιουργεί μια ευεξία. Το jogging, λοιπόν, το οποίο έκανα στη χάση και στη φέξη, έγινε σχεδόν καθημερινή πρωινή δραστηριότητα. Όχι ότι καλύτερο για τα γόνατα, αλλά μπροστά στην ακινησία και στην κακή διάθεση, είναι μια χαρά.

Κατά δεύτερον, ανακάλυψα ότι έχω δύο παιδιά στο σπίτι. Δικά μου κιόλας. Εδώ και 6 εβδομάδες, λοιπόν, έχουμε έρθει πολύ πιο κοντά, έχουμε παίξει, μιλήσει, χορέψει, κάνει γυμναστική, δει ταινίες, και συνυπάρξει ώρες της ημέρας που δε θα βρισκόμασταν ποτέ μαζί.

Τρίτον, οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες συνεχίζουν κανονικά με τη διαφορά πως τα έχω μεταφέρει όλα αποκλειστικά στο laptop και στα δεκάδες teleconferences, όπως όλοι μας. Όμως οι ώρες εργασίας έχουν σίγουρα μειωθεί κατά ένα 20% λόγω της μείωσης των μετακινήσεων.

Τέλος, βρήκαμε την ευκαιρία οικογενειακώς να οργανώσουμε όλα τα videos από τις χώρες που έχουμε ταξιδέψει. Μάλιστα, μιας τα δύο παιδιά μας, ο Αλέξανδρος (9 ετών) και η Μαριάννα (3 ετών) έχουν ταξιδέψει μαζί μας σε αρκετές χώρες (32 και 16 αντίστοιχα), ανοίξαμε στο YouTube το κανάλι «Traveling With Kids». Αποφασίσαμε να μοντάρουμε το υλικό μας σε επεισόδια και να ανεβάζουμε ένα επεισόδιο την εβδομάδα από εδώ και πέρα με τα ταξίδια τους, προσπαθώντας να ενημερώσουμε για την εκπαιδευτική αξία των ταξιδιών, τη χαρά του να ταξιδεύεις με τα παιδιά σου αλλά και τις δυσκολίες».

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος έχει σπουδάσει Βιολογία και έχει διδακτορικό στη Γενετική από το Kings College London. Είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης SciCo, στόχος της οποίας είναι η προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό, ενώ έχει διεθνή δράση. Είναι, επίσης, ιδρυτής της εταιρίας Theta Communications, που εξειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού. Συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, PatrasThessaly και Mediterranean Science Festivals, του Mind the Lab, του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος School Lab, του εκπαιδευτικού προγράμματος STEMpowering Youth,  και της ΜΚΟ Green Project.

Από το 2013 έως το 2017 ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Υπήρξε, ακόμη, κεντρικός παρουσιαστής του TEDxAthens (2011-2015) και του TEDxLimassol (2014, 2015). Το 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για το Climate Reality Project. Είναι ο πρώτος Έλληνας Fellow της Ashoka και το 2017 του απονεμήθηκε το British Council UK Alumni Social Impact Award. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες σε έξι Ηπείρους. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares