Emma Shapplin: Άκου τις ιστορίες της

"Κάνω τη μουσική που θεωρώ ότι μου ταιριάζει και με γεμίζει..."

Αναστασία Τουρούτογλου

H Εmma Shapplin είναι από τις πλέον αγαπημένες και αναγνωρίσιμες ξένες ερμηνεύτριες στην χώρα μας, τόσο μέσα από την συνεργασία της με τον Γιώργο Νταλάρα όσο και χάρη στην μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου κάθε φορά που αποφασίζει να μας επισκεφθεί για κάποια ζωντανή εμφάνιση. Ο δίσκος της Dust Of A Dandy, σε δική της παραγωγή και με δικές τις συνθέσεις, κυκλοφόρησε τον Μάιο και έχει πάρει ήδη εξαιρετικές κριτικές. Με αυτή την αφορμή, αλλά και έχοντας κατά νου τον επικείμενο ερχομό της στην Αθήνα, το ερχόμενο φθινόπωρο, αποφασίσαμε να την αναζητήσουμε για μια σύντομη συζήτηση... 

"Στον τελευταίο δίσκο μου, Dust Of A Dandy επέλεξα να πω ιστορίες ανθρώπων, όπως για παράδειγμα η ιστορία ενός δανδή.... Ο τίτλος ήρθε κατόπιν σχεδόν αυτόματα. 

Ηχογράφησα, συνέθεσα κι επιμελήθηκα την παραγωγή μόνη μου, όπως ακριβώς έκανα και με την προηγούμενή μου δουλειά. Φωτογράφισα η ίδια τις εικόνες που ήθελα να μπουν στο συνοδευτικό βιβλιαράκι –ακόμα και τις φωτογραφίες του promo εγώ η ίδια της τράβηξα. Για τις ενορχηστρώσεις συνεργάστηκα με τρεις διαφορετικούς μουσικούς. Μετά πήγα μόνη μου στο στούντιο και έγραψα τα πρώτα και κατόπιν τα δεύτερα φωνητικά...

Η δουλειά μου είναι πολύ εσωτερική. Λειτουργώ με όλες μου τις αισθήσεις, γι' αυτό και της δίνομαι ολοκληρωτικά. Το μεσοδιάστημα είναι επομένως τόσο αναγκαίο όσο και οι ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν μέσα και έξω από εμένα, ώστε όλα να γίνουν σωστά. 

Κάνω τη μουσική που θεωρώ ότι μου ταιριάζει και με γεμίζει. Θα έλεγα ότι το στυλ μου είναι ανεξάρτητο και εξελισσόμενο: ένας συνδυασμός του electro-punk-rock με ό,τι ονομάζω «τα νεοκλασικά μου»· πάντα όμως ό,τι κάνω, το κάνω με δύναμη και λεπτότητα. 

Το Dust Of A Dandy είναι αρρενωπό, δυναμικό και σκοτεινό. Πριν ξεκινήσω τις ηχογραφήσεις άκουγα συνθέσεις του David Bowie, των Portishead, αλλά και τη Lana Del Rey, τους Depeche Mode, τους Pink Floyd και τους Nirvana. Με κάποιον τρόπο, όλοι επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Από τη στιγμή που είμαι παραγωγός του εαυτού μου, έχω την ευκαιρία να φτιάχνω το δικό μου πρόγραμμα, όπως ακριβώς με βολεύει. Κάθε βήμα της διαδικασίας έχει τη δική του γοητεία όταν μπορείς να το ορίσεις και όχι να σε ορίζει. Πολλές φορές, με τις όποιες δυσκολίες, έχω την αίσθηση ότι η ζωή μου είναι μια διαρκής ενασχόληση με ένα χόμπι, μια περιπέτεια...

Έχω τις πλέον θερμές και τρυφερές αναμνήσεις από τις αντιδράσεις στην Ελλάδα –τόσο του κοινού γενικά, όσο και μεμονωμένων ανθρώπων· πάνω και κάτω από τη σκηνή. Αυτό που μπορώ να πω στη δεδομένη στιγμή είναι ότι οι σχεδιαζόμενες συναυλίες θα είναι μοναδικές και γεμάτες εκπλήξεις. Νομίζω ότι θα περάσουμε θαυμάσια μαζί, για ακόμα μία φορά". 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares