Skip to main content

INTERVIEW

Emily in Paris: Συνέντευξη με την Πατρίτσια Φιλντ και τον παραγωγό του «Sex and the City» Ντάρεν Σταρ

Οι δύο συνεργάτες και φίλοι μιλούν για το νέο τους «παιδί» με τίτλο «Emily in Paris», μια σειρά – ωδή στη μόδα



Μόδα, στιλ και έρωτες με φόντο τη γαλλική πρωτεύουσα. Λίγες ώρες απέμειναν μονάχα μέχρι τη μεγάλη πρεμιέρα της νέας σειράς του Ντάρεν Σταρ στο Netflix. Η «Έμιλι στο Παρίσι» (Emily in Paris) είναι το νέο πνευματικό δημιούργημα του Αμερικανού παραγωγού, ο οποίος είναι γνωστός για τις πετυχημένες σειρές παγκοσμίως «Beverly Hills», «90210», «Melrose Place», «Sex and the City» και «Younger».

«Ήθελα να κάνω μια σειρά για έναν απόδημο που ζει στη Γαλλία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ήμουν 19 έκανα τον γύρο της Ευρώπης μ’ ένα σακίδιο στην πλάτη μέσα σ’ ένα καλοκαίρι. Μόλις πάτησα το πόδι μου, όμως, στο Παρίσι, το ερωτεύτηκα αμέσως. Πίστευα ότι θα ήταν μία όμορφη ιδέα να μοιραστώ αυτό το συναίσθημα με το κοινό και να δημιουργήσω μια σειρά, η οποία θα παρουσίαζε την εμπειρία ενός Αμερικανού που ζει στο εξωτερικό. Όταν ταξιδεύεις και έρχεσαι σε επαφή με μία ξένη κουλτούρα, είναι κάτι που σε ανανεώνει και σου ανοίγει νέους ορίζοντες. Η έκθεση αυτή σε βοηθά να διακρίνεις πράγματα αληθινά καινούργια, με έναν φρέσκο τρόπο, αφήνοντας  πολλές από τις προκαταλήψεις σου πίσω. Είναι κάτι που το κάνει η Έμιλι στη σειρά και σίγουρα κάτι που το έκανα και εγώ όταν έγραφα τα επεισόδια» τονίζει ο Ντάρεν Σταρ.


Η νέα σειρά του Netflix παρακολουθεί την 20χρονη Αμερικανίδα Έμιλι Κούπερ από το Σικάγο, στέλεχος marketing, την οποία στέλνει η ίδια η εταιρία της στην Πόλη του Φωτός, προκειμένου να ανανεώσει τα γραφεία του Παρισιού και να καταφέρει να προσδώσει μια σύγχρονη ματιά στο ήδη υπάρχον γραφείο στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι κουλτούρες συγκρούονται, καθώς προσαρμόζεται στις προκλήσεις της ζωής σε μια ξένη πόλη, προσπαθώντας να κερδίσει τη συμπάθεια των συναδέλφων της, να κάνει φίλους και να ζήσει νέες ρομαντικές περιπέτειες. «Η Έμιλι είναι σίγουρη, δυνατή και φιλόδοξη. Στοιχεία που αρκετοί άνθρωποι συνδέουν με τους Αμερικάνους. Όταν βρίσκεται στο Παρίσι, όμως, είναι ένα ψάρι έξω από τα νερά του, καθώς πολιτιστικά το Παρίσι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Πρέπει, λοιπόν, να μάθει αυτόν τον νέο πολιτισμό και να ενσωματωθεί σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής. Ωστόσο, η έμφυτη αίσθηση του εαυτού της παραμένει η ίδια. Το να συναντάς και να βυθίζεσαι σε διαφορετικούς πολιτισμούς πάντα σε βοηθάει να εξελιχθείς» σημειώνει ο Σταρ και προσθέτει: «Δεν ήθελα να γράψω όλα τα επεισόδια πριν πάμε στο Παρίσι, καθώς επιθυμούσα όλοι μαζί να είχαμε αυτήν την εμπειρία. Οι παρατηρήσεις που μπορούσαν να κάνουν οι υπόλοιποι συντελεστές της σειράς για τη βελτίωση των κειμένων με το να μένουν εκεί ήταν αρκετά σημαντικό για μένα».

Λίλι Κόλινς

Η πανέμορφη και αέρινη Λίλι Κόλινς και κόρη του ροκ σταρ από τους Genesis, Φιλ Κόλινς είναι η λαμπερή super fashion πρωταγωνίστρια που αναμένεται χάρη στην τηλεοπτική «Έμιλι» να εκτινάξει τις μετοχές της στο στερέωμα της σόουμπιζ. Το καστ συμπληρώνουν το αστέρι του Μπρόντγουεϊ Άσλεϊ Πάρκ, η Κέιτ Γουολς του «Grey's Anatomy» και κάποια γνώριμα πρόσωπα από τη Γαλλία, όπως η Φιλιπίν Λίροϊ-Μπολιέ, γνωστή από την αγαπημένη γαλλική σειρά του Netflix, «Call My Agent» και ο Λούκας Μπράβο από το «Smart Ass».

«Η Λίλι είχε τόσο μεγάλο πάθος για τον ρόλο της. Αν και είχε κάνει καταπληκτική δουλειά ως δραματική ηθοποιός, όταν τη γνώρισα και πέρασα χρόνο μαζί της, κατέστη σαφές ότι ήταν πραγματικά έτοιμη να κάνει μια ρομαντική κωμωδία. Αυτός ο ρόλος τής έδωσε την ευκαιρία ν’ αφήσει την προσωπικότητά της να λάμψει. Για τη Μίντι, την οποία υποδύεται η Άσλεϊ Πάρκ, ήθελα η καλύτερη φίλη της Έμιλι να είναι κάποια που είναι επίσης από άλλη χώρα και ζει στο Παρίσι με διαφορετικό τρόπο από την Έμιλι - το Παρίσι προσελκύει ανθρώπους από πολλές διαφορετικές χώρες. Είχα δει την Άσλεϊ στο «Mean Girls» στο Broadway δύο φορές και με είχε ενθουσιάσει. Η Φιλιπίν Λίροϊ-Μπολιέ, η οποία είναι εξαιρετική ηθοποιός, στον ρόλο της Σύλβι δημιούργησε μια περίπλοκη, εκφοβιστική, ελαφρώς μυστηριώδη γαλλίδα γυναίκα. Για τον Γκάμπριελ, θέλαμε ένα ρομαντικό και γοητευτικό άνδρα που θα έκανε όλους να τον θαυμάζουν. Όταν είδα την ταινία του Λούκα, πίστεψα αμέσως ότι θα ταίριαζε στον ρόλο γιατί είναι ένας καταπληκτικός ηθοποιός και εξίσου γοητευτικός και ελκυστικός. Από τις πρώτες πρόβες με τη Λίλη, ξέραμε ότι ήταν ο Γκάμπριελ μας. Μας εντυπωσίασε» λέει με ενθουσιασμό ο γνωστός παραγωγός.

«Είναι όνειρο για κάθε νεαρό κορίτσι να βρεθεί στο Παρίσι»

Αν κρίνουμε από τις πολλές φωτογραφίες και το τρέιλερ, είναι ξεκάθαρο πως τα ρούχα θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της σειράς. Η Πατρίτσια Φιλντ, που ήταν υπεύθυνη για τα κοστούμια στο «Sex and the City» και στο «The Devil Wears Prada», ηγείται του τμήματος κοστουμιών της σειράς όπου κυριαρχεί ξεκάθαρα το γαλλικό στιλ. Υπέροχοι μπερέδες, preppy σύνολα, little black dresses και φυσικά one of a kind επιλογές σε παπούτσια και τσάντες -απευθείας από τις συλλογές των πιο γνωστών luxury brands. «Η Πατρίτσια και εγώ συναντηθήκαμε, όταν δουλέψαμε μαζί στο “Sex and the City”, και ήξερα ότι θα έκανε εξαιρετική δουλειά. Στη συνέχεια, βρήκε τη Μέριλιν Φιτούση, που είναι Γαλλίδα σχεδιάστρια ενδυμάτων και απλώς ιδιοφυΐα. Με τη δουλειά της Πατρίτσια, υπάρχει ελάχιστος μαγικός ρεαλισμός. Ανυψώνει τα πάντα με τόσο διασκεδαστικό τρόπο, είναι όλα τόσο φανταστικά, χάρμα οφθαλμών» τονίζει ο Σταρ.

«Τον Ντάρεν μου τον είχε γνωρίσει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Είναι ο ήρωάς μου στον κόσμο της ταινίας και της τηλεόρασης» απαντά η διάσημη σχεδιάστρια και συνεχίζει λέγοντας πόσο πολύ αγαπάει το Παρίσι. «Λατρεύω τη Νέα Υόρκη. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί. Αλλά το Παρίσι είναι Παρίσι. Είναι όνειρο για κάθε νεαρό κορίτσι να βρεθεί εκεί – πρώτη η Κάρι Μπράντσο, τώρα η Έμιλι Κούπερ. Ήταν και ένα όνειρο για μένα, επίσης, γιατί μεγάλωσα με μια ισχυρή εκτίμηση για το Παρίσι. Είναι ένα όνειρο μόδας και νομίζω ότι οι γυναίκες που αγαπούν τη μόδα μπορούν να το αισθανθούν σε αυτή την  πόλη. Πήρα πολύ έμπνευση από την ταινία “An American in Paris” του 1951. Η μόδα, οι γυναίκες και η αγάπη της πόλης εκείνης της περιόδου» σημειώνει η Πατρίτσια Φιλντ.

Όσο για την πρωταγωνίστρια της σειράς, η δημοφιλής και εκκεντρική ενδυματολόγος αναφέρει: «Η Λίλι είναι απόλυτα επαγγελματίας, το οποίο πραγματικά σεβάστηκα. Κατάλαβα την ενέργειά της πολύ γρήγορα και μπορούσα ν’ ανταποκριθώ. Της άρεσαν τα χρώματα, τα καπέλα και πολύ τα παπούτσια. Η Λίλι είναι ίσως η μοναδική σύγχρονη ηθοποιός που όντως θυμίζει την Όντρεϊ Χέπμπορν. Έχει την ίδια θετική και αθώα στάση. Το φόρεμα που φοράει η Έμιλι στην όπερα στο έκτο επεισόδιο θυμίζει την Όντρεϊ στο «Funny Face». Όλα συναντήθηκαν τόσο φυσικά, και όταν είδα τη Λίλι σε αυτό το κοστούμι, είπα αμέσως: "Η Όντρεϊ Χέπμπορν είναι εδώ!”».

Για τους υπόλοιπους ηθοποιούς, η Πατρίτσια Φιλντ πρόσθεσε: «Η Σύλβι αντιπροσωπεύει την παλαιότερη γενιά. Για μένα, είναι η επιτομή της γαλλικής κομψότητας. Τα χρώματα και η σιλουέτα της. Είναι το οπτικό αντίθετο της Έμιλι. Επέλεξα για εκείνη μερικά κομμάτια του σχεδιαστή Rick Owen και του Ιάπωνα Yohji Yamamoto. Η αγαπημένη μου εμφάνιση της Μίντι είναι στο τέταρτο επεισόδιο, όταν εκείνη και η Έμιλι βγαίνουν για μια νύχτα στην πόλη πριν η τελευταία απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της στο Instagram. Αναδείξαμε περισσότερο τη σέξι πλευρά της και ενθουσιάστηκε τόσο με την ιδέα που μου θύμιζε συνεχώς ότι έπρεπε να κάνουμε αυτό το στιλ. Για τον Γκάμπριελ, κρατήσαμε τα πάντα αβίαστα και σέξι, για να αντικατοπτρίσουμε τον χαρακτήρα του. Φορούσε πολύ τα δικά του παπούτσια Doc Martin, έτσι ώστε να φαίνονται αυθεντικά και φθαρμένα».

Εάν έπρεπε να διαλέξει ένα αγαπημένο ρούχο από τη σειρά, ποιο θα ήταν και γιατί; «Είναι σαν να ρωτάς κάποιον: "Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιδί;". Έχω μια γκαλερί τέχνης μόδας στη Νέα Υόρκη που είναι περίπου τεσσάρων ή πέντε ετών. Ένας καλλιτέχνης με το όνομα Dope Tavio είχε ένα τεράστιο φόρεμα στη γκαλερί μου που είχε μπαλώματα και δαντέλα νέον ροζ, και το αποδόμησα και το έκανα ένα μίνι φόρεμα που φοράει η Λίλι στο δεύτερο επεισόδιο  - έχει ζώνη και φοράει ένα σακάκι Chanel πάνω του. Μιλούσαμε γι' αυτό το κομμάτι για εβδομάδες. Αλλά πραγματικά λατρεύω κάθε κοστούμι στη σειρά» εξηγεί η Πατρίτσια Φιλντ.

H «Έμιλι στο Παρισι» αποτελείται από δέκα ημίωρα επεισόδια και θα είναι διαθέσιμη στο Netflix την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού. Η σειρά, μάλιστα, ανήκε στην εταιρεία Paramount, αλλά αποφάσισε τελικά να μην την προβάλει και έτσι έφτασε στα χέρια του Netflix.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ