Skip to main content

INTERVIEW

«Eτοιμάζουμε τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο που θα περιλαμβάνει ορχηστρικά κομμάτια αλλά και τραγούδια» Ελεονόρα Μανόνα

Με αφορμή το Nora’s Cinematic στο Faust στις 27/2, η Αγγελική Λάλου έκανε μια μουσική κουβέντα με τη συνθέτρια Ελεονόρα Μανόνα



Ταλαντούχα, δημιουργική, αγαπάει τη μουσική και έχει πολλά να μας προσφέρει στο μέλλον, ενώ ήδη τα βήματά της στον χώρο της μουσικής είναι προσεγμένα, ιδιαίτερα και πολύ μελωδικά! Με αφορμή το Nora’s Cinematic στο Faust στις 27/2, κάναμε μια μουσική κουβέντα με τη συνθέτρια Ελεονόρα Μανόνα.

Τι θα ακούσουμε στο Faust στις 27/2;

Θα ακούσουμε πολλά σε αυτό το live! Soundtrack από αγαπημένες μας ταινίες ξένου και ελληνικού κινηματογράφου, που είναι και το κυρίως μας θέμα, επίσης, για πρώτη φορά- μετά την επίσημη κυκλοφορία του -θα ακούσουμε τον «Ταχυδρόμο» αλλά και το «Παγκράτι», αφού σε αυτή συναυλία θα μας τιμήσει με την συμμετοχή του ο Στάθης Δρογώσης με τον οποίο το τραγουδάμε παρέα! Εννοείται ότι θα παίξουμε τραγούδια του Στάθη Δρογώση που έχουμε αγαπήσει και θα πούμε μαζί και διάφορα άλλα τραγούδια από το «cinematic» μας πρόγραμμα! Τέλος, θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά το νέο μου τραγούδι «Sunrise» που θα κυκλοφορήσει από την Minos Emi μέσα στον Μάρτιο!

Πώς νιώθεις που θα ξαναπαίξεις live αν και σε συνθήκες ακόμα της πανδημίας;

Αρχικά ένα άγχος να είμαστε όλοι εκεί, καλά στην υγεία μας! Αν εξαιρέσεις αυτή τη σκέψη που έχει δημιουργηθεί ακριβώς από αυτή την κατάσταση της πανδημίας, νιώθω πολύ όμορφα, με μια γλυκιά ανυπομονησία να συναντήσω φίλους, γνωστούς και αγνώστους, με στόχο αυτές τις ώρες του λάιβ να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε, να χαμογελάσουμε, να «ταξιδέψουμε» ακόμα και να ξεχάσουμε την πανδημία!

Πώς αξιοποίησες δημιουργικά το διάστημα των καραντινών και της πανδημίας;

Εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο που προέκυψε όσο μπορούσα! Βρήκα χρόνο να καθίσω στο πιάνο μου, να πειραματιστώ με νέες ιδέες, μελέτησα μουσική, άκουσα… Επίσης μέσα σε αυτό το διάστημα κυκλοφόρησε από την Minos Emi το ορχηστρικό μου κομμάτι (Ταχυδρόμος) και το τραγούδι (Στο Παγκράτι) σε στίχους του Στάθη Δρογώση και μουσική δική μου, το οποίο κυκλοφόρησε με την στήριξη του σταθμού της Αθήνας 9.84, που διάλεξε και βοήθησε 10 νέα τραγούδια που γράφτηκαν στην περίοδο της καραντίνας!

https://www.instagram.com/p/CYrtXyIhPY1/

Μίλησε μας για τον «Ταχυδρόμο» σου;

Είναι ένα κομμάτι που αγαπώ πολύ! Το είχα γράψει πριν μερικά χρόνια αλλά από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι θα το κυκλοφορούσα και δεν θα τ’ άφηνα στο συρτάρι! Με τη βοήθεια του Μάριου Γληγόρη με τον οποίο δουλεύουμε παρέα όλο τον δίσκο, ο Ταχυδρόμος πήρε τη τελική του μορφή και κυκλοφόρησε από την Minos Emi πριν περίπου ένα χρόνο. Για το κομμάτι αυτό νιώθω πως αν το ακούσει κάποιος που δεν με γνωρίζει θα είναι σαν... να με γνωρίζει! Είμαι εντελώς εγώ σε αυτό το κομμάτι και είναι πολύ όμορφο όταν συμβαίνει αυτό σε έναν νέο συνθέτη που ακόμα ψάχνει τον ήχο και τις επιλογές του!

Μια μικρή αναδρομή στη μουσική σου πορεία και των Nora’s Cinematic;

Με τη μουσική άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά πριν περίπου 12 χρόνια, όταν ήρθα από Πάτρα στην Αθήνα για σπουδές! Έχοντας κάνει διάφορες συνεργασίες και συμμετοχές σε μπάντες, μου δημιουργήθηκε κάποια στιγμή η ανάγκη να φτιάξω κάτι δικό μου. Το 2017 μου έγινε μία πρόταση να γράψω μουσική για ταινία μικρού μήκους. Δέχτηκα με μεγάλο ενθουσιασμό! Με αφορμή αυτές τις πρώτες μου ολοκληρωμένες συνθέσεις δημιουργήθηκε η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά που περιλάμβανε τα κομμάτια αυτά, ένα EP με τίτλο «Somewhere i» που κυκλοφόρησε από την MLK. Το επόμενο λοιπόν βήμα ήταν να δημιουργήσω μία μπάντα που θα παίζει live τα ορχηστρικά μου αλλά και αγαπημένες μου κινηματογραφικές μουσικές. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το «Nora’s Cinematic» ! Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο που θα περιλαμβάνει ορχηστρικά κομμάτια αλλά και τραγούδια!

Ποιο είναι το top 5 των ταινιών για τις οποίες θα ήθελες να γράψεις μουσική και ποιες τα 5 πιο αγαπημένα σου soundtracks;

Δύσκολη ερώτηση! Γιατί μου έρχονται ταινίες που έχουν εξαιρετικές μουσικές οπότε θα πω ότι θα ‘θελα να γράψω .. στο επόμενο James Bond χαχα! Έχω πάρα πολλά αγαπημένα! Θα γράψω τα πέντε πρώτα που μου έρχονται! The heart asks pleasure first, Schindler’s list, Forrest Gump, La vita e Bella, Godfather!

Αν έγραφες μουσική για ένα ποίημα ποιο θα ήταν αυτό;

«Ο πληθυντικός αριθμός» της Κικής Δημουλά, και θα το φαντάζομουν με μουσική σε ύφος «Λενοπλατωνικό»!

facebook-cover-noras-faust

Από πού αντλείς έμπνευση για τη μουσική που γράφεις;

Δεν μπορώ να πω ότι με εμπνέει κάτι συγκεκριμένα. Νομίζω ότι υποσυνείδητα ανακαλώ παλιά ακούσματα, αναμνήσεις και βιώματα. Έτσι όποτε καθίσω στο πιάνο ή και στον δρόμο που περπατάω θα μου έρθουν μελωδίες! Τις «καλές» τις ηχογραφώ επιτόπου με το κινητό. Παλιά ντρεπόμουν και έκανα πως μιλάω στο τηλέφωνο, τώρα απλά περπατώ και (σιγο)τραγουδώ!

Τι καινούργιο ετοιμάζεις;

Δίσκο! Ωστόσο σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από την Minos Emi το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Sunrise» το οποίο κρύβει ένα πολύ συγκινητικό- ιδιαίτερο μήνυμα για το οποίο θα μιλήσω αφού κυκλοφορήσει. Θα πω μόνο ότι «κρύβει» πολλή αγάπη από πολλές γυναίκες και όχι μόνο!

Ποια είναι η πιο έντονη μουσική ανάμνησή σου ως παιδί;

Το πρώτο τραγούδι που έπαιξα στο πιάνο με το ένα χεράκι όταν ήμουν περίπου 7 ετών! Το είχα ακούσει από τον πατέρα μου στο πιάνο και όταν σηκώθηκε ανέβηκα στο σκαμπό και το έπαιξα! Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα του πατέρα μου όταν με είδε να το παίζω! Με ρώτησε αμέσως αν θέλω να με γράψει στο ωδείο και έτσι ξεκίνησε όλο…! Το τραγούδι ήταν το Ρικο ρικο ρικοκο!..... Και μόλις τώρα έκανα την σύνδεση ότι ήταν από ελληνική ταινία το πρώτο τραγούδι που έπαιξα στο πιάνο!

Ένα όνειρό σου που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις στο άμεσο μέλλον;

Μουσική μου σε ταινία!

Faust:  Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου