Skip to main content

INTERVIEW

Λίγο πριν το live τους στο Ίλιον Plus στις 15/3, η Joanna Drigo και ο Δημήτρης Μπαλογιάννης μίλησαν στο allyou

Η Joanna Drigo και ο Δημήτρης Μπαλογιάννης συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης με την Αγγελική Λάλου



Νέοι, ταλαντούχοι, δημιουργικά ανήσυχοι, λίγο πριν το live στο Ίλιον Plus στις 15/3, η Joanna Drigo και ο Δημήτρης Μπαλογιάννης μίλησαν στο allyou.gr και την Αγγελική Λάλου.

Τι θα ακούσουμε στο Ίλιον Plus στις 2 Μαρτίου;

Joanna Drigo: Θα ακούσετε τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Δημήτρηκαι την δική μου καθώς και αγαπημένα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, υπέροχα διασκευασμένα από τους μουσικούς μας, Αντώνη Δούνια, Φώτη Καραογλάνη, Δημήτρη Πατρώνα και Στέφανο Κωνσταντινόπουλο.

Δημήτρης Μπαλογιάννης: Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που έχει απ’ όλα. Πέρα από τα τραγούδια της δισκογραφίας μας, έχουμε προσθέσει πειραγμένες διασκευές τραγουδιών από Αρλέτα, Λοΐζο, Δεληβοριά, Bee Gees, Johnny Cash κ.ά.

Πώς προέκυψε η μεταξύ σας συνεργασία;

J.D.: Με τον Δημήτρη γνωριζόμαστε δέκα χρόνια και με το που γνωριστήκαμε ανακαλύψαμε τη συγγένεια που μας δένει ως προς την προσέγγιση των κομματιών, τα μουσικά γούστα και το storytelling.

Δ.Μ.: Κάναμε ούτως ή άλλως παρέα οπότε προέκυψε φυσιολογικά και η συνεργασία αυτή. Από τη κυκλοφορία του «Θα Προτιμούσα», αλλά και από τη συμμετοχή της Joanna στον τελευταίο μου δίσκο η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική.

Ποια είναι τα κριτήρια για να πείτε ναι σε μια συνεργασία ή μια κοινή εμφάνιση;

 J.D.: H συμπάθεια και o θαυμασμός απέναντι στον άλλο.

Δ.Μ.: Το βασικότερο είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι βασικό γιατί όταν υπάρχει μπορείς να δουλέψεις με περισσότερη ελευθερία.

a21i3913-1

Πώς βιώνετε ως νέοι του σήμερα όλη αυτή την ειδεχθή πραγματικότητα και επικαιρότητα με την έμφυλη βία και τη δραματική αύξηση των γυναικοκτονιών, αλλά και τη γενικότερη οπισθοδρόμηση ως προς βασικά δικαιώματα των γυναικών;

J.D.: Νομίζω ότι δεν πρόκειται για οπισθοδρόμηση, αυτά τα πράγματα συνέβαιναν χρόνια απλώς δεν βγαίνανε στην επιφάνεια. Τώρα η κοινωνία ωρίμασε και μπορεί πλέον να μιλάει για αυτά και να μην τα ανέχεται.

Δ.Μ.: Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, τα εργασιακά δικαιώματα κι άλλα τόσα ζητήματα είναι μια διαρκής μάχη. Η οικονομική φτώχεια έβγαλε στην επιφάνεια ένα σωρό παθογένειες. Προσπαθούμε να βαφτίσουμε τους εαυτούς μας δυτικούς αλλά καμία δυτική κοινωνία δεν θα μπορούσε να είναι τόσο προσκολλημένη στην εκκλησία.

Με το ελληνικό #metoo να έχει συνταράξει το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι πώς βλέπετε σήμερα την κατάσταση στον χώρο;

J.D.: Στη δική μου περίπτωση δεν το έχω ευτυχώς βιώσει. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο, προφανώς συμβαίνει και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους, απλώς θα πρέπει να είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγει ένας εργαζόμενος και να το καταγγείλει.

Δ.Μ.: Δεν ξέρω εάν είναι τόσο ορατά τα αποτελέσματα ώστε να μπορούμε να κάνουμε μία σύγκριση πριν και μετά το #metoo. Το πιο θετικό είναι ότι έστειλε ένα μήνυμα στα θύματα ούτως ώστε να βγουν και να μιλήσουν χωρίς φόβο και ευαισθητοποίησε μεγάλη μερίδα του κόσμου που τάχθηκε στο πλευρό των θυμάτων.

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;

J.D.: Αυτό που συνέβη με τα πτυχία προφανώς και έχει σημαντικότατες επεκτάσεις στη σταδιοδρομία των ανθρώπων και δυστυχώς δεν υπήρχε μια μεταβατική περίοδος ή μια αντιπρόταση για το τι προβλέπεται να γίνει. Είναι βίαιη αυτή η απόφαση. Επίσης είναι άδικο να μην σέβεσαι τους κόπους κάποιου που εξασφάλισε ένα πτυχίο για τον εαυτό του, για το μέλλον του.

Δ.Μ.: Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια στάση από την κυβέρνηση απέναντι στους καλλιτέχνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συζήτηση για προσαρμογή των ωδείων σε μια νέα κατάσταση μπορεί να μην είναι λάθος. Η υποβάθμιση όμως των ωδείων με σκοπό να αντικατασταθούν από άλλα ιδρύματα - τα οποία προφανώς θα στελεχωθουν από αποφοίτους ωδείων - είναι λάθος.

a21i3666-1

Πόση μουσική έχει η μέρα σας και πότε αποφασίσατε ότι θα θέλατε να ασχοληθείτε με τη μουσική – υπήρξαν στιγμές που σας δυσκόλεψε αυτή η επιλογή, το μετανιώσατε ποτέ;

J.D.: Εγώ ακούω μουσική συνήθως όταν περπατάω ή όταν είμαι στα μέσα μεταφοράς. Το έχω τόσο πολύ συνδέσει με τις μετακινήσεις μου που αν τύχει και μου τελειώσει η μπαταρία, είναι ανυπόφορο το να πάω οπουδήποτε. Μουσική ξεκίνησα να μαθαίνω από 8 χρονών αλλά η απόφαση να ασχοληθώ προέκυψε στα 20 μου χρόνια περίπου. Με δυσκόλεψε σαφώς η επιλογή αυτή γιατί το εισόδημα δεν είναι σταθερό και αρκετά χαμηλό για την περίπτωσή μου, οπότε κάνω και κάποια άλλη δουλειά που μου εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Δ.Μ.: Η μέρα μου έχει όση περισσότερη μουσική γίνεται. Πότε δεν είναι αρκετός ο χρόνος. Αν το δεις μόνο με οικονομικούς όρους η ενασχόληση αποκλειστικά με τη μουσική είναι αρκετά δύσκολη γι’ αυτό και δεν βιοπορίζομαι αποκλειστικά από αυτή.

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

J.D.: Η ίδια η ζωή. Ότι πρέπει να συνεχίσεις.

Δ.Μ.: Η κόρη μου. Από τότε που γεννήθηκε δεν υπάρχει άλλη απάντηση σε αυτό.

Πώς είναι μια συνηθισμένη σας μέρα;

J.D.: Ξυπνάω πολύ νωρίς, καφές και τσιγάρο για καμιά ώρα και μετά δουλειά. Το απόγεμα σπίτι με νέτφλιξ ή καμιά μπύρα με παρέες.

Δ.Μ.: Μια συνηθισμένη μέρα έχει αρκετή δουλειά, ευτυχώς όχι τόσο χρόνο στο αυτοκίνητο, baby sitting και μελέτη κιθάρας.

Ποιο τραγούδι λέτε από μέσα σας πιο συχνά και ποιο πιο πολύ φωναχτά ενώ κάνετε άλλα πράγματα;

 J.D.: Ανάλογα την περίοδο. Μου κολλάνε διάφορα κατά καιρούς.

Δ.Μ.: Αυτό αλλάζει ανά διαστήματα. Τελευταία στο σπίτι ακούγεται κυρίως ο Τεμπέλης Δράκος, ο David Bowie και η Rosalia.

Ποια συνεργασία ή εμφάνισή σας έχει χαραχθεί πιο πολύ μέσα σας στη μέχρι τώρα πορεία σας και γιατί;

J.D.: Δύο συνεργασίες. Η μία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα που έμελλε να είναι και η αφετηρία μου στη μουσική και η άλλη με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη, με τον οποίο μας έδεσε μια πολύ μεγάλη φιλία και καλλιτεχνική συνεργασία.

Δ.Μ.: Το ταξίδι στην Κούβα κι η ηχογράφηση με Κουβανούς μουσικούς για δουλειά που ετοιμάζαμε με τη Ρένα Μόρφη. Ήταν μια τρομερή εμπειρία και η επαφή με αυτούς το μουσικούς, η ηχογράφηση στο Egrem και όλα όσα κάναμε εκεί.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

J.D.: Τραγούδια και λάιβ. Όσα μπορούμε περισσότερα.

Δ.Μ.: Πέρα από τα live, με το live της Πέμπτης 2 Μαρτίου στο Ίλιον Plus να είναι το πιο κοντινό, ηχογραφώ κάποια νέα τραγούδια που ελπίζω να βγουν σύντομα.

 

Ο Δημήτρης και η Joanna θα εμφανιστούν μαζί, παρουσιάζοντας και τα δικά τους τραγούδια (Θα ανέβω να σε βρωΘα προτιμούσαΑλλεργία στις δεσμεύσεις) και ενώνοντας παράλληλα και τους εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες τους Φώτη Καραογλάνη στην ηλεκτρική κιθάρα, Αντώνη Δούνια στα τύμπανα, Δημήτρη Πατρώνα στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέφανο Κωνσταντινόπουλο στα πλήκτρα.

Πληροφορίες

Τετάρτη 15 Μαρτίου

Έναρξη: 21:30

Είσοδος: 8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ στο ταμείο

Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17

Τηλ: 2108824383, 6983600510

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.