Skip to main content

INTERVIEW

Οι συντελεστές του Vanguard μιλάνε για όλα όσα έχουν ετοιμάσει για το τριήμερο 26-28/5 στο Ρομάντσο

Μία γιορτή τέχνης με συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών/έργων τέχνης, performances χορού, παραστάσεις Stand Up και κινηματογραφικές προβολές , διά στόματος των συντελεστών του πρώτου Vanguard



Το τριήμερο 26 -27-28 Μαΐου στο Ρομάντσο θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή τέχνης με συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών/έργων τέχνης, performances χορού, παραστάσεις Stand Up και κινηματογραφικές προβολές , στο πλαίσιο του πρώτου Vanguard. Προσωπικά project (μουσικής, χορού, εικαστικών), αυτοσχεδιασμοί, παραστάσεις, προβολές και εκθέσεις επιλέχθηκαν με στόχο να αναδείξουν το «χρώμα» και την ιδιοσυγκρασία των συντελεστών.

Ας δούμε τι έχουν να μας πουν για το τρίημερο αυτό μερικοί από τους βασικούς συντελεστές του.

Ειρήνη Αποστολάτου

(χορεύτρια, συντονίστρια χορευτικού τομέα)

-

Τι σημαίνει Vanguard για εσάς;

Το Vanguard είναι μια γιορτή τέχνης με δράσεις και καλλιτέχνες από διάφορες μορφές τέχνης, που έρχονται στο Ρομάντσο για αυτό το πολλά υποσχόμενο 3ήμερο, που θα σας καθηλώσει, δημιουργώντας ένα ενθουσιώδες και εμπνευσμένο περιβάλλον. Στο Vanguard προσφέρεται ένας χώρος για την ανάδειξη και την αναγνώριση των ταλέντων των καλλιτεχνών. Είναι μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής κοινότητας που προσφέρει διαδρομές σύνδεσης μεταξύ της κοινωνίας και τον πολιτισμό.

Τι έχετε ετοιμάσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ;

Στις 26 Μαΐου μαζί τη χορεύτρια Λαμπρινή Γκόλια και τη μουσικό Βάλια Γκουρνέλου θα παρουσιάσουμε μια αυτοσχεδιαστική παράσταση που εστιάζει στο στιγμιαίο ερέθισμα που δεχόμαστε από τη μουσική και το μετουσιώνουμε σε πρωτόγονη κίνηση! Επιπλέον, στα πλαίσια συνεργασίας με την ομάδα του Vanguard και ως υπεύθυνη στο κομμάτι του χορού, έκανα την επιλογή των χορευτών που θα απολαύσετε το τριήμερο και διαμόρφωσα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη, αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;

Η αδυναμία στήριξης του κράτους προς τους καλλιτέχνες και τους πολίτες είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα. Ζούμε την εποχή που όλα μας πάνε κόντρα. Οι αγωνίες, οι ανισότητες, οι κοινωνικές προκαταλήψεις, η έλλειψη σταθερότητας, οι ανισόρροπες εργασιακές συνθήκες, η μεροληψία και η έλλειψη καλλιτεχνικής έκφρασης έχουν επισκιάσει την καθημερινότητά μας και έχουν αναμφισβήτητο αντίκτυπο στους καλλιτέχνες και την κοινωνία. Ωστόσο, η ανθρώπινη δημιουργικότητα και η εκφραστικότητα δεν μπορούν να εξαλειφθούν. Χαρακτηριστικό της τέχνης είναι η ικανότητά της να ανθίζει σε ελλειπτικές περιόδους όσον αφορά τις κοινωνικές και οικονομικές δομές. Άλλωστε, αυτή είναι και η δυναμική της: να δημιουργεί αλλαγές, να γεννά νέα συναισθήματα, να αναπτύσσει κοινωνικό διάλογο και να διαμορφώνει νέες προοπτικές. Έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει συναισθήματα και να εμπνεύσει φέρνοντας το φως μέσα στο σκοτάδι. Οδηγεί τον κόσμο στην αυτοπραγμάτωση. 

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

Το χιούμορ, οι φίλοι και η οικογένεια. 

Μια «καλλιτεχνική» σας ευχή που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα;

Όπως έχω ξαναπεί, ονειρεύομαι έναν κόσμο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να εκφραστούν μέσα από το σώμα τους και να χαρούν τις αισθήσεις που αυτό προσφέρει.

--currator--pugnant

Γιώργος Ευθυμίου

(σκηνοθέτης συντονιστής προβολών και εργαστηρίου κινηματογράφου)

Τι σημαίνει Vanguard για εσάς;

Τη λέξη Vanguard τη συνάντησα πρώτη φορά στην ονομασία του εν λόγω φεστιβάλ, που αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται στην πρώτη έκδοσή του, οπότε δεν σημαίνει ακόμα κάτι για μένα.

Τι έχετε ετοιμάσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ;

Το Pugnant Film Series είναι μια τρέλα για τον χειροποίητο κινηματογράφο, για τον κινηματογράφο του δημιουργού, για τον κινηματογράφο από ανάγκη, από αγάπη ή για παιχνίδι. Σε κάθε περίσταση μιλάμε αυτή την τρέλα. Στο Ρομάντσο θα τη μιλήσουμε μέσα από μια κινηματογραφική προβολή (Ο Γιώργος του Κέδρου) και ένα κινηματογραφικό εργαστήρι (εισηγητές Γιώργος Ευθυμίου, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Δημήτρης Αμελαδιώτης) στο οποίο κάθε συμμετέχοντας θα φτιάξει μια αυτοπροσωπογραφική ταινιούλα.

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη, αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;

Ας μην είμαστε μελοδραματικοί. Ας πούμε μόνο ότι δεν καταφέρνουν όλοι οι εχθροί να εξαγοράσουν τη φιλία μας.

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

Τίποτα δεν μου δίνει δύναμη. Τίποτα δεν μου παίρνει. Μερικές φορές αναρωτιέμαι, φίλε είσαι νεκρός;

Μια «καλλιτεχνική» σας ευχή που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα;

Μια καλλιτεχνική ευχή: όχι άλλη τέχνη.

----currator

Στέλιος Ανατολίτης

(σταντ απ κωμικός/συγγραφέας, συντονιστής σταντ απ τομέα)

Τι σημαίνει Vanguard για εσάς;

Δανείζομαι την απευθείας μετάφραση της λέξης και προσθέτω και τα δικά μου: Το Vanguard είναι η ανάγκη των καλλιτεχνών της Αθήνας να δημιουργήσουν μια σκηνή, έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να γνωριστούν, να ανταλλάξουν projects, να συνομιλήσουν με καλλιτέχνες από άλλους χώρους και να προκύψουν νέες συνεργασίες και καλλιτεχνικές διαδρομές. Είναι η ανάγκη μας να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή
της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τι έχετε ετοιμάσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ;

Έχουμε ετοιμάσει δύο ιδιαίτερες stand up comedy παραστάσεις
οι οποίες έχουν ένα Q&A στο τέλος. Στην πρώτη παράσταση θα μιλήσουμε για τις εργασιακές συνθήκες αυτού του επαγγέλματος στην Ελλάδα με τρεις διαφορετικές γενιές κωμικών και στη δεύτερη θα πιάσουμε όσο μπορούμε το έμφυλο ζήτημα στην κωμωδία. Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο ταιριάζει πολύ σε αυτό που θέλει να δώσει το φεστιβάλ, που είναι και μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και ίσως έτσι μια ματιά στο τι σημαίνει να ζεις ως καλλιτέχνης στην Ελλάδα.

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη, αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;

Δεν υπάρχουν εξελίξεις να δούμε. Σε αυτό το πολυπόθητο debate η λέξη «πολιτισμός» δεν αναφέρθηκε ποτέ και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ανήκεις σε κάποια πλευρά του πολιτικού φάσματος για να καταλάβεις
ότι η υπουργός είναι πλήρως ακατάλληλη, δεν έχει να επιδείξει κανένα βιογραφικό, είναι προκλητική απέναντί μας και το χειρότερο, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την εκκλησία παρά τον πολιτισμό. Αυτά είναι αυτονόητα απαράδεκτα πράγματα και δεν έχουν να κάνουν με πολιτικά χρώματα. Είναι πολύ απλό: όσο κακό είναι να είναι διοικητής νοσοκομείου ένας ποδοσφαιριστής, άλλο τόσο είναι να είναι υπουργός πολιτισμού αυτή που είναι. Αν η σύγκλιση συναφών ειδικοτήτων είναι πολιτικό χρώμα, τότε ας το κλείσουμε το μαγαζάκι.

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

Καλή ερώτηση. Θα το συζητήσω με τον ψυχολόγο μου. 
Μάλλον η δίψα για κίνηση. Βαριέμαι την ακινησία.

Μια «καλλιτεχνική» σας ευχή που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα;

Να έχουμε όλοι την υγεία μας και φυσικά, παγκόσμια ειρήνη.

--comic-artist---comicsillustrationsfanzins

Νίκος Σκαμάγκας

(comic artist, συντονιστής τομέα comics/illustrations/fanzins)

Τι σημαίνει Vanguard για εσάς;

Είναι μία ευκαιρία να συνυπάρξουν υπό την ίδια σκεπή άτομα από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους. Μου αρέσει η ιδέα ότι σε ένα κτήριο, από το υπόγειο μέχρι την ταράτσα του θα μπορείς να συναντήσεις ποικίλες εικόνες και ήχους. Είναι καλό να μπερδεύεται το κοινό και εμείς να συναντάμε νέα ερεθίσματα.

Επίσης, μου αρέσουν όλες οι λέξεις που ακούγονται γαλλικές.
Τι έχετε ετοιμάσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ;

Πέρα από τις εκδόσεις μας, prints, κονκάρδες κι άλλα πολλά, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε, στον χώρο του φεστιβάλ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ένα κόμικς. Θα είναι μία αυτοσχεδιαστική διαδικασία, ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλον. Είναι κάτι που συμβαίνει στα φεστιβάλ κόμικς συχνά και κυρίως για να σκοτώσουμε λίγο χρόνο. Αυτή τη φορά όμως στοχεύουμε στο να συμμετέχουν και οι επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη, αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;

Αν θέλουμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα για τη χώρα που ζούμε, θα έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχει κρατική στήριξη σε κανέναν τομέα (εκτός κι αν στα πλαίσια του επαγγέλματός σου συνεπάγεται να οπλοφορείς). Ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στοχεύει στο να μεγεθύνει ακόμα περισσότερο το ταξικό χάσμα. Οι ευκαιρίες για κάποιον, που ανήκει σε χαμηλότερα στρώματα, να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις τέχνες ή να τις σπουδάσει όλο και μειώνονται.
Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην κάνει κόμικς. Είναι η χαρά του να φτιάχνεις εμμονικά κάτι, να δημιουργείς τις δικές σου ιστορίες και τους δικούς σου χαρακτήρες, να παρατηρείς τον εαυτό σου να εξελίσσεται σε αυτό. Ακόμα και το κενό που νιώθεις αφού ολοκληρώσεις ένα έργο σου, μέχρι να περάσεις στην επόμενη ιστορία, είναι ένα μέρος της δημιουργικής διαδικασίας που δεν θα επιθυμούσα να λείπει.
Μια «καλλιτεχνική» σας ευχή που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα;

Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να δημιουργούν, να ζωγραφίζουν, να γράφουν, να κάνουν ταινίες κι οτιδήποτε άλλο τους γεμίζει ανεξαρτήτως ικανοτήτων, έτσι ερχόμαστε κοντά.

--currator--kroma

Γιάννης Σπανούδης

(Kroma Magazine, currator εικαστικού τομέα)

Τι σημαίνει Vanguard για εσάς;

Στα δικά μου αυτιά, Vanguard είναι μια λέξη εύηχη, δυναμική, έξυπνη και παιχνιδιάρικη. Αναζητώ αυτά τα χαρακτηριστικά στις συνεργασίες μου, και με ενδιαφέρει να παρουσιάζονται στις δράσεις μας. To φορτίο του Βανγκάρντ, τον ανάλαμβάνουν ελάχιστοι άνθρωποι, ενώ σπανίως μνημονεύονται. Ωστόσο, το θάρρος της αναζήτησης για νέα σύνορα είναι ένας συμβολισμός που αγαπώ από μικρό παιδί, μάλλον λόγω του μόττο του Star Trek « ...to boldly go where no (hu)man has gone before!»

Τι έχετε ετοιμάσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ;

Παρουσιάζουμε ένα σύνολο εικαστικών δράσεων από 42 αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Η μικτή καλλιτεχνική μας δράση συνδέει installations, performances, ομαδική έκθεση με έργα ζωγραφικής, new media, street art, φωτογραφίας, digital art, video art, fashion art, illustration art, live painting, sticker bombing, καθώς και γλυπτά, δίνοντας το λόγο στην «εμπροσθοφυλακή» του δημιουργικού χώρου, ανατρέποντας τις συμβάσεις και στηρίζοντας η μία τέχνη την άλλη.

Τα έργα αλληλοενδυναμώνονται, καθώς «μιλούν» για τον ίδιο τον Πολιτισμό. Βλέπουμε κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές και εξώφυλλα δίσκων να αποτυπώνονται ζωγραφικά, ποιήματα κεντημένα σε ρούχα, video που ταξιδεύουν το μυαλό σε AI κόσμους.

Παράλληλα, μια εσωτερική κτηριακή διαδρομή, ενώνει τις γραφικές τέχνες με τη μουσική, μέσα από τον 90s κόσμο των flyers, τα Facebook events της εποχής.

Ζητούμενο μας, είναι ο επισκέπτης να αισθανθεί, να απολαύσει, και γιατί όχι, να διασκεδάσει.

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη, αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;

Το οξύμωρο είναι πως, μια διεκπεραιωτική, σχεδόν υποχρεωτική στήριξη υπάρχει, μέσω των ετήσιων προσκλήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν με ρωτάτε, Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμός θα έπρεπε να είναι στις πρώτες και μόνιμες προτεραιότητες ενός κράτους που θέλει να αναπτυχθεί. Η καλλιτεχνική κοινότητα βάλλεται με τρόπους διασπαστικούς, ένας κλάδος τη φορά.

Τα δημιουργικά μυαλά του τόπου μας θα ήθελα να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, την ένωση, τη συνέργεια, την αλληλεγγύη. Ας κρατήσουμε λίγο από το πάθος που εκφράζουμε μέσα από τις δράσεις μας, για να διαφυλάξουμε τον ίδιο μας τον πολιτισμό.

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

Τη δύναμη την έχω διακρίνει σε διάφορες μορφές, ενίοτε και η έκφραση της απογοήτευσης, όπως και η παραδοχή της αδυναμίας, είναι μορφές δύναμης. Δυναμική εισπράττω από κάθε άνθρωπο που επιλέγει να προχωρά μπροστά και να τολμά να «διαβάσει» τα πράγματα από την ανάποδη. Ενέργεια, πράξη, δράση. Ωραία τα λόγια, ωραίες οι εικόνες, αλλά τελικά η δύναμη πηγάζει από εμάς, όταν ενωνόμαστε.

Μια «καλλιτεχνική» σας ευχή που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα;

Να βρίσκεστε πάντα στην εμπροσθοφυλακή της δημιουργικότητας, να ανακαλύπτετε ανεξερεύνητους κόσμους και να εμπνέετε με το έργο σας. Ας είναι η τέχνη μια πύλη για να μεταφέρονται συναισθήματα, να προκαλείται σκέψη και να ενώνονται κόσμοι. Εύχομαι οι ιδέες να ρέουν ελεύθερα!

portrait_dimitris_ventourakis-2-1

Δημήτρης Βεντουράκης

Μέλος Athens Art Collective – Διοργανωτής Vanguard

Τι σημαίνει Vanguard για εσάς;
Με τον Σωκράτη πάντα όταν συζητούσαμε για τη σημασία του ονόματος και προσπαθούσαμε να το περιγράψουμε σε τρίτους φανταζόμασταν την εξής σκηνή. Ένα άτομο που κουβαλάει τα «εργαλεία» του και οδεύει προς μία κατεύθυνση σε ένα λιβάδι, βουνό ή δάσος, χωρίς όμως να ξέρει τον προορισμό απαραίτητα και βιώνει τη διαδικασία της εξερεύνησης με περιέργεια, αλλά και αυτοπεποίθηση. Αυτό το άτομο έχει φύγει από κάπου και προχωράει προς το άγνωστο, άρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, οριοθετώντας ταυτόχρονα αυτό που υπάρχει από πίσω του, κατά μια έννοια το προστατεύει. Ο στόχος μας για το φεστιβάλ από την πρώτη στιγμή, ήταν να προσφέρουμε ένα χώρο όπου θα συνυπάρξουν τέτοια άτομα.
Τι έχετε ετοιμάσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ;
Μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία. Θέλουμε η αίσθηση του ατόμου που μπαίνει στο κτήριο να είναι ότι ήρθε σε έναν χώρο που παντού κάτι συμβαίνει, όμορφα πράγματα, έντονα πράγματα, άλλοτε οικεία, άλλοτε άγνωστα και σίγουρα θα βρει κάτι με το οποίο θα συνδεθεί. Ταυτόχρονα, μπορεί να έχεις επαφή με τον χώρο του standup, αλλά δεν ήξερες ότι υπάρχει μια ενεργή κοινότητα που δημιουργεί κόμικς. Μπορεί να έχεις επαφή με τον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά δεν ήξερες ότι υπάρχουν άτομα που το κάνουν και live με όργανα ή ότι στον χώρο του ρεμπέτικου χωράνε και ηλεκτρονικά ερεθίσματα, οπότε η παρουσία σου εκεί αποτελεί και μια ευκαιρία να αποκτήσεις νέες εμπειρίες. Για αυτό και επιλέξαμε καλλιτέχνες που εκπροσωπούν τους εαυτούς τους μέσα στον χώρο τους, ώστε να βιώσεις κάτι αληθινό.
Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη, αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις;
Γενικά είναι εύκολο να κρίνεις μια κατάσταση και ένα πεδίο όταν δεν έχεις εμπειρία μέσα σε αυτό. Οι τέχνες τείνουν συχνά να αντιμετωπίζονται ως χόμπι που οποιοσδήποτε (και «οτιδήποτε» πλέον με την εξέλιξη του AI) μπορεί να το κάνει και αυτό εώς ένα βαθμό είναι αλήθεια. Για αυτό και η τέχνη είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους δεν κάνουμε μαθήματα μόνο σε «επαγγελματίες». Δεν υπάρχει όμως ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ επαγγέλματος και χόμπι και φαίνεται τα άτομα που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να το τιμωρούν αυτό και να κρατούν τις αποστάσεις τους από τα δύσκολα ερωτήματα.
Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;
Η ειλικρίνεια και η πίστη στη διαδικασία. Η πορεία σου μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση πολλές φορές, όμως σημασία έχει να το καταλαβαίνεις, να είσαι σύμφωνος με αυτό και να μη μένεις σε ακινησία. Τα υπόλοιπα θα έρθουν να το συμπληρώσουν και το να ξέρεις ότι είσαι πιστός στον εαυτό σου είναι εξαιρετικά σημαντικό, ακόμη και όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, ειδικά τότε μάλλον!
Μια «καλλιτεχνική» σας ευχή που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα;
Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες να αισθανθούν ότι τα εκφραστικά τους ένστικτα και οι επιθυμίες τους είναι κάτι πολύτιμο και όμορφο, οπότε trust yourself! Λατρεύω να βλέπω την προσωπική φωνή πίσω από την ικανότητα/τεχνική.

---- 

Σωκράτης Τσεντόγλου

(μουσικός, συνιδρυτής, συνδιοργανωτής)

Τι σημαίνει Vanguard για εσάς;
Το βαν γκαρντ είναι σημείο αναφοράς είναι βήμα για τους καλλιτέχνες είναι πρόταση.
Τι έχετε ετοιμάσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ;

Στα πλαίσια του φεστιβάλ έχουμε ετοιμάσει καλλιτεχνικές δράσεις, δύο workshop, όπως και ένα σύνολο καλλιτεχνικών προτάσεων από διαφορετικά υφάσματα της τέχνης.
Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη;

Δύναμη μας δίνει η θέληση για ζωή και η έκφραση μέσω της τέχνης.
Μια «καλλιτεχνική» σας ευχή που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα;

Η δημιουργία καλλιτεχνικής κοινότητας.

Δες περισσότερα: Vanguard: ένα πολυθεματικό φεστιβάλ 26-28/5 στο Ρομάντσο - AllYou.gr

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός