Skip to main content

INTERVIEW

Back to 80-90s, με Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα

The biggest 80s & 90s party! Μπίγαλης, Βόσσου, Μαντώ και Πωλίνα, 6/10, Faliro Summer Theater



Το μεγαλύτερο 80s και 90s party έρχεται στο Faliro Summer Theater με τους μεγαλύτερους stars του ελληνικού πενταγράμμου! Λίγο πριν από τη συναυλία τους στο Faliro Summer Theater, η Σοφία Βόσσου, ο Κώστας Μπίγαλης και η Πωλίνα μάς μεταφέρουν σε ένα ποπ ταξίδι στις δεκαετίες 80-90, σχολιάζοντας ωστόσο και το σήμερα.

Τι κρατάτε και τι διαγράφετε από την εποχή των 80s και τι από τα 90s;

Σοφία Βόσσου: Δεν θα ξεχωρίσω 80s & 90s, κρατάω πάρα πολύ καλές στιγμές. Την ανεμελιά που είχαμε τότε και λόγω ηλικίας, αν θέλεις, και γενικώς είμαι ένας άνθρωπος που κρατάει μόνο τα καλά όταν πρόκειται για αναμνήσεις.

Κώστας Mπίγαλης: Δεν διαγράφω κάτι γιατί δεν έχω κάτι τόσο άσχημο να θυμάμαι…

Πωλίνα: Από εκείνη την εποχή δεν είναι δυνατόν να διαγράψω κάτι, γιατί μουσικά και στα 80s και στα 90s ζήσαμε πολύ δυνατές μουσικές στιγμές. Ίσως στα 80s θα άλλαζα κάποια ντυσίματα και χτενίσματα αλλά και πάλι αυτά χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή.

Τι θα ακούσουμε στις 6 Οκτωβρίου;

Β.: Στο πάρτι αυτό που κάνουμε ο κόσμος θα ακούσει όλες μας τις μεγάλες επιτυχίες που αγάπησε, που έζησε με αυτές όμορφες στιγμές, αγάπες, έρωτες, χωρισμούς, στεναχώριες, απώλειες, γλέντια, τα πάντα. Θα πούμε όλες τις μεγάλες μας επιτυχίες.

Μπ.: Τη γνωστή σειρά διαχρονικών επιτυχιών που εναλλάσσονται επί τρεις ώρες χωρίς ανάσα… Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής για τους τότε εφήβους που έζησαν τους πρώτους έρωτες…τους πρώτους χωρισμούς…πανελλήνιες…φοιτητική ζωή κλπ.

Π.: Όλα τα αγαπημένα τραγούδια των 80s και 90s και προσωπικά θα πω και τραγούδια αγαπημένα άλλων συναδέλφων.

Πώς προέκυψε η μεταξύ σας συνεργασία και πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτό το πάρτι;

Β.: Ο Κώστας Μπίγαλης με την Πωλίνα δούλευαν καιρό μαζί όταν ο παραγωγός μας ο Ηλίας Αραβίδης εμπνεύστηκε αυτό το πάρτι. Σιγά σιγά η ομάδα μεγάλωσε, στην οποία είχα τη χαρά και την ευλογία να ενταχθώ. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά και είμαι τρισευτυχισμένη που συνεργάζομαι με τρεις λατρεμένους και καταπληκτικούς πραγματικά συναδέλφους.

Μπ.: Η συνεργασία μας είναι εδώ και αρκετά χρονιά και η βασική τετράδα ήταν Δάκης, Πωλίνα, Μαντώ, Μπίγαλης, αλλά μετά την πολύ δύσκολη για όλους μας φυγή του Δάκη μπήκε στην ομάδα η σπουδαία Σοφία Βόσσου και συνεχίζουμε δυνατά χάρη στην σταθερή στήριξη και αγάπη του κόσμου.

Π.: Το πάρτι αυτό που λόγω επιτυχίας στις 6 Οκτώβρη επαναλαμβάνεται είναι το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας βασικά με τον Κώστα Μπίγαλη και στη συνέχεια με τις υπέροχες Μαντώ και Σοφία Βόσσου.

Πώς βιώνετε όλη αυτή την ειδεχθή πραγματικότητα και επικαιρότητα με την έμφυλη βία και τη δραματική αύξηση των γυναικοκτονιών, αλλά και τη γενικότερη οπισθοδρόμηση ως προς βασικά δικαιώματα των γυναικών;

Β.: Δε θα προχωρήσω σε μεγάλη ανάλυση αλλά γενικεύοντας ζούμε σε μια εποχή φοβερής βίας για όλο τον κόσμο. Γυναίκες, άντρες, παιδιά και ζώα. Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει. Υπήρχε και παλαιότερα, όμως τώρα γίνεται ευρέως γνωστό λόγω των social media. Πραγματικά να τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου.

Μπ.: Η έμφυλη βία είναι αναμφίβολα μάστιγα των καιρών και οι γυναικοκτονίες σίγουρα οπισθοδρόμηση κοινωνικά. Ήταν πάντα πεποίθησή μου ότι η θέση της γυναίκας σε μια κοινωνία καθορίζει και το επίπεδό της, οπότε ελπίζω να υπάρξει επιτέλους κάποια πρόοδος που βέβαια θα εξαρτηθεί από τα μυαλά των ανδρών… Θα δείξει…

Π.: Η θέση της γυναίκας ανέκαθεν όσο και να απέκτησε δικαιωματικά θέση στην κοινωνία πάντα ήταν προβληματική και αυτό ξεκινάει δυστυχώς πάλι από τις γυναίκες μάνες που μεγαλώνουν αρσενικά φονιάδες και σε συνδυασμό με την έλλειψη παιδείας και τις προκαταλήψεις φτάνουμε σε αυτά τα φριχτά σκηνικά…

Με το ελληνικό #metoo να έχει συνταράξει το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι πώς βλέπετε σήμερα την κατάσταση στον χώρο;

Β.: Θεωρώ ότι αυτό συνέβαινε ανέκαθεν, απλώς τώρα αποκαλύφθηκε. Δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ψυχές των παιδιών που ξεκινούν να κάνουν κάποια πράγματα στον χώρο.

Μπ.: Αυτό συνδέεται με την προηγουμένη απάντηση στο θέμα της έμφυλης βίας όλων των μορφών. Οι άντρες που χρησιμοποιούν την εξουσία που έχουν σε διάφορους εργασιακούς χώρους για να επιβάλλουν σε γυναίκες άσχημες παρενοχλητικές συμπεριφορές και εκβιασμούς θεωρώ ότι έχουν φτάσει στον πάτο… Οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε και να τα καταγγέλλουν αυτά όταν οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα όρια, γιατί είναι ο μόνος τρόπος κάποιοι να σταματήσουν – και βέβαια να κλείσουν άμεσα ραντεβού με έναν καλό ψυχολόγο…

Π.: Αυτά υπήρχαν πάντα απλά θεωρώ ότι η στάση του καθενός απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να είναι άμεση και όχι ετεροχρονισμένη.

Ζούμε μια εποχή όπου η τέχνη και οι καλλιτέχνες όχι μόνο δεν έχουν κρατική στήριξη, αλλά βάλλονται από παντού, πώς βλέπετε τις εξελίξεις αυτές;

Β.: Είναι τραγικό στη χώρα του πολιτισμού οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτόν να βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της κρατικής μέριμνας. Με θλίβει το γεγονός αυτό και πιστεύω ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να καταφέρουμε να εισπράξουμε όσα μας αναλογούν. Ελπίζω σε μια ανατροπή των καταστάσεων και των πραγμάτων και σε μια δικαίωσή μας.

Μπ.: Η συμπεριφορά της πολιτείας προς του καλλιτέχνες και η αντιμετώπισή τους από την υπουργό πολιτισμού ειδικά στο πολύ δύσκολο για τον κλάδο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού παίρνει βαθμό πολύ κάτω από τη βάση…

Πολιτισμός δεν είναι μόνο η Επίδαυρος, το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής αλλά είναι χιλιάδες καλλιτέχνες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς και όταν ακούγεται από την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού το απίστευτο…να πάνε να κάνουν καμία «κανονική» δουλειά…εκεί τελειώνει κάθε λογική και απλά λυπάσαι και βέβαια δεν περιμένεις τίποτα γιατί πρέπει να παλέψεις μόνος…

Π.: Οι καλλιτέχνες χρόνια τώρα επιβιώνουν χωρίς στήριξη και με αθέμιτο πόλεμο πολλές φορές και αυτό δεν θα αλλάξει εάν οι τέχνες δεν πάρουν την πραγματική τους διάσταση, τον σεβασμό και την αναγνώριση του κράτους.

Πόση μουσική έχει η μέρα σας και πότε αποφασίσατε ότι θα θέλατε να ασχοληθείτε με τη μουσική – υπήρξαν στιγμές που σας δυσκόλεψε αυτή η επιλογή, το μετανιώσατε ποτέ;

Β.: Η μέρα μου είναι γεμάτη με μουσική. Ξεκινώντας από τα μαθήματα φωνητικής που παραδίδω μέχρι τις προσωπικές μου μουσικές εμφανίσεις. Η μουσική είναι η ίδια μου η ζωή, δεν μπορώ να υπάρξω χωρίς αυτή. Αυτό ξεκίνησε από τη στιγμή που πρωτοαισθάνθηκα τον εαυτό μου, μωρό σχεδόν. Δεν θεωρώ ότι με δυσκόλεψε η ενασχόλησή μου με τη μουσική, αντιθέτως μου έχει δώσει μεγάλες χαρές, μεγάλη ευλογία και πολλή αγάπη.

Μπ.: Η μέρα έχει αρκετή μουσική αλλά και άλλες μορφές τέχνης όπως το θέατρο και ο κινηματογράφος που παρακολουθώ από μικρό παιδί… Θεατρικά αυτόν τον χειμώνα θα παίξω μαζί με τον φίλο και σπουδαίο ηθοποιό Βύρωνα Κολάση στο διαχρονικό Αγγλικό θρίλερ «Σλουθ» σε σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα. Η παράσταση ανεβαίνει στις 14 Νοέμβριου στο «Θέατρο της Ημέρας».

Π.: Όταν έχεις πάρει απόφαση να υποστηρίξεις τις επιλογές σου, τότε όσες δυσκολίες και αν εμφανιστούν δεν μπορούν να σε εμποδίσουν από αυτό που αγαπάς…

Ποιο τραγούδι λέτε από μέσα σας πιο συχνά και ποιο πιο πολύ φωναχτά, ενώ κάνετε άλλα πράγματα αυτό το διάστημα;

Β.: Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο τραγούδι, είναι ανάλογα τη στιγμή. Είναι άπειρα αυτά που σιγοτραγουδάω ή τα λέω φωναχτά. Αυτόν τον καιρό βέβαια τραγουδάω συνεχώς το ρεφρέν ενός καινούριου τραγουδιού που λέω μαζί με ένα νέο παιδί που ονομάζεται Νάσος και το τραγούδι έχει τίτλο Σφαίρες.

Μπ.: Εμείς που τραγουδάμε επαγγελματικά δεν το κάνουμε συχνά αυτό…αλλά τουλάχιστον σε μένα αν συμβεί τότε μπορεί να είναι οποιοδήποτε τραγούδι περισσότερο αγγλόφωνο αλλά καμία φορά και κάποιο συνήθως κλασικό ελληνικό και πάντως όχι δικό μου…χαχαχα…όχι…

Π.: Δεν είναι ένα, εξαρτάται από τη στιγμή και το μέρος. Σιγοτραγουδάω συνήθως ξένο ρεπερτόριο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Β.: Πολλά και διάφορα θα γίνουν μέσα στον χειμώνα. Πρώτα από όλα εμφανίσεις με το σχήμα μας, με αυτή την παρέα μας την αγαπημένη. Έχω κάποιες εμφανίσεις ως guest στις συναυλίες του Μιχάλη Ρακιντζή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, θα κάνω κάποιες παραστάσεις στη Σφίγγα και από τις 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουμε στο Μοσχάτο τις γνωστές αγαπημένες Τετάρτες.

Μπ.: Υπάρχουν αρκετά σχέδια για αυτόν τον χειμώνα που έρχεται, αλλά όταν είναι σίγουρα τότε θα ανακοινωθούν. Επίσης την άνοιξη οι φανς των 80ς να αναμένουν δεύτερο δίσκο BIG ALICE που ήταν να κυκλοφορήσει μετά τον πρώτο. Κάλλιο αργά λέει η παροιμία και πιστεύω ότι τα τραγούδια αυτού του δευτέρου άλμπουμ θα αποζημιώσουν τους φανς για την πολύχρονη αναμονή…

Π.: Ένα καινούριο μιούζικαλ με όλους μας! Συναυλίες και εμφανίσεις στο Κύτταρο και στούντιο για νέα τραγούδια.

Θέλετε να μας δώσετε μια ευχή ή ένα μήνυμα ελπίδας για τις μέρες που διανύουμε;

Β.: Επειδή είμαστε όλοι μας στεναχωρημένοι και πιεσμένοι, θα ήθελα να προσπαθήσουμε να μη μας καταβάλει η πραγματικότητα , καθώς αυτό θέλουν όσοι επιδιώκουν να μας ελέγχουν. Χρειάζεται δύναμη, υπομονή, αντοχή και αγώνα. Προ πάντων θετική ενέργεια. Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα αρκεί να μην αφήνεται στη χειραγώγηση κάποιων άλλων. Αντίσταση κυρίως πνευματική!

Μπ.: Ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη!!!

Π.: Οι νέοι άνθρωποι, η πίστη και το πείσμα τους για ζωή είναι το φως και η ελπίδα! Να είστε όλοι καλά και να ονειρεύεστε!

Info

THE BIGGEST 80s & 90s PARTY!

 

ΜΠΙΓΑΛΗΣ, ΜΑΝΤΩ, ΠΩΛΙΝΑ, ΒΟΣΣΟΥ

 

Παρασκευή 06.10.2023 | Ώρα έναρξης: 21:30

 

Faliro Summer Theater

*Διεύθυνση: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO – Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, 17564

Πληροφορίες : 210 9213310

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.