Skip to main content

ATHLEISURE

Work out at home – τα σωστά παπούτσια είναι σημαντικά

Εσύ φοράς αθλητικά όταν κάνεις γυμναστική στο σπίτι;



Εσύ φοράς αθλητικά όταν κάνεις γυμναστική στο σπίτι; Ή επειδή δεν βγαίνεις έξω, κάνεις τη γυμναστική σου με κάλτσες ή ξυπόλητη; Αλλά, τελικά, ποιο είναι το πιο σωστό να κάνεις; 

Και έρχεται η στιγμή που είσαι πανέτοιμη να βιώσεις για πρώτη φορά μια "virtual" προπόνηση. Και ενώ εσύ νιώθεις πανέτοιμη, τελικά δεν είσαι... Δεν είσαι αν δεν φοράς τα αθλητικά σου παπούτσια, ακόμη και αν πρόκειται να γυμναστείς από το σπίτι σου. Καλύτερα μην εμφανιστείς ξυπόλυτη, γιατί το πιθανότερο είναι να ακούσεις τον προπονητή να σε προτρέπει να φορέσεις τα αθλητικά σου. Και όλα αυτά, καθόλου τυχαία. "Όλα ξεκινούν από εκεί. Ναι, από τα από τα πόδια και πιο συγκεκριμένα από τα παπούτσια, πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με γυμναστική, στην οποία θέλεις να αποφύγεις κραδασμούς και τραυματισμούς", ήταν τα λόγια της δικής μου προπονήτριας.

Αθλητικά παπούτσια φωτογραφίας: Reebok Sport Nano X. 
Θα τα βρεις εδώ.

Αρχικά να διευκρινίσουμε πως υπάρχουν είδη γυμναστικής, όπως yoga και pilates, που τυπικά τα κάνεις χωρίς αθλητικά και κάλτσες. Όταν κάνεις αυτές τις ασκήσεις θα πρέπει πάντα να αφαιρείς τα παπούτσια, ώστε να έχεις καλύτερη αίσθηση και να παίρνεις ''καλύτερο feedback'' από τα πόδια που ακουμπούν το πάτωμα. Παράλληλα, όταν κάνεις γυμναστική σε ένα στρώμα, προστατεύεις τα γόνατα και τους αγκώνες σου. 

Αλλά όταν κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι, τι γίνεται;

Τα αθλητικά παπούτσια σε αυτήν την περίπτωση είναι αναγκαία για προστασία και άνεση, καθώς -εκτός από αυτά- προσφέρουν ισορροπία και σταθερότητα. Τα πιο δυνατά και σταθερά πόδια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού και να ενισχύσουν την απόδοση της γυμναστικής. Πόσο μάλλον σε ασκήσεις που περιέχουν αρκετά άλματα - η απορρόφηση κραδασμών δεν μπορεί να γίνει όντας ξυπόλυτος. 

Αθλητικά παπούτσια φωτογραφίας: Reebok Sport Nano X. 
Θα τα βρεις εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσεις τη γυμναστική σου, κάνε και τις κατάλληλες προσαρμογές στο σπίτι. Ο πιο safe τρόπος για να γυμνάζεσαι με προσοχή αλλά και ξέγνοιαστα είναι να επενδύσεις στο κατάλληλο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, το οποίο θα ταιριάζει καλύτερα στα πόδια και τις ανάγκες σου. Πρωτοποριακοί μηχανισμοί απορρόφησης κραδασμών, πάτοι με ελαστικότητα και πολλές ακόμη ιδιότητες στα αθλητικά παπούτσια, είναι μερικά από όσα έχει να σου προσφέρει η αγορά και η επιλογή είναι όλη δική σου.

Για να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, όμως, πρέπει να έχεις την κατάλληλη γνώση. Και η Reebok είναι μια από αυτές τις εταιρείες οι οποίες αφοσιώνονται ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Στο να προσφέρει δηλαδή το βέλτιστο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, σε ό,τι αφορά την γυμναστική και όχι μόνο.

Αθλητικά παπούτσια φωτογραφίας: Reebok Sport Nano X. 
Θα τα βρεις εδώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

ATHLEISURE

5 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που θα φοράς non stop την άνοιξη

Άνετα, όμορφα και με υπέροχο πάτημα για το πόδι

ATHLEISURE

Αυτά είναι τα sneakers που έχουν κλέψει την καρδιά διάσημων γυναικών

Κομψά, πρακτικά, ταιριάζουν με όλα και είναι ιδανικά για τις καθημερινές εμφανίσεις

ATHLEISURE

Yoga lovers: 4 αθλητικά κομμάτια για απόλυτη άνεση

Σε υπέροχα χρώματα και σχέδια

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο