Skip to main content

SUMMER IN THE CITY

Πώς να προστατέψεις το δέρμα σου φυσικά αυτό το καλοκαίρι

Eσύ θα νικήσεις! Όχι ήλιος!


Κέλλυ Νόβακ

Με την ζέστη πώς τα πας; Σίγουρα με θερμοκρασίες του τύπου 45ο C, μάλλον όχι και τόσο καλά. Και είναι κάτι τέτοιες θερμοκρασίες που μας κάνουν κάθε καλοκαίρι να αναρωτιόμαστε πώς στο καλό θα διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και λαμπερό –όχι λαδωμένο…

Γενικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατέψεις το δέρμα σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλα αυτά, αυτοί οι τρόποι δεν είναι πάντα αυτό που λέμε… natural. Γιατί υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω –ξέρω ότι είσαι και εσύ μια από αυτές- που προτιμούν πιο φυσικές μεθόδους για να έχουν και αυτή την σεζόν μια υγιή επιδερμίδα.

Γι’ αυτό λοιπόν, για εσένα που είσαι του… νατουραλισμού, σου προτείνω να κάνεις τα εξής:

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι θαυμάσια για το δέρμα μας! Το προστατεύει από μέσα προς τα έξω! Όχι μόνο προλαμβάνει την γήρανση και τις ακτίνες του ηλίου, έχει την δυνατότητα να αναπαράγει κολλαγόνο, ακόμα και αν έχεις εκτεθεί στον ήλιο χρόνια. Μπορείς λοιπόν, να την συμπεριλάβεις στην διατροφή σου μέσα από διάφορες τροφές (πορτοκάλια, πιπεριές κτλ.), είτε μέσα από συμπληρώματα βιταμινών.

Εφάρμοσε αντιοξειδωτικά τοπικά

Ενώ το να τρως αντιοξειδωτικές τροφές αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες (χημικές ενώσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία του δέρματος από την γήρανση) στο σώμα, εφαρμόζοντας αντιοξειδωτικά τοπικά στην επιδερμίδα σου θα αυξήσει στις ελεύθερες ρίζες μέχρι και στο δέρμα –όχι μόνο τον οργανισμό. Ψεκάζοντας για παράδειγμα πράσινο τσάι (το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες) στο πρόσωπο που έχεις βράσει με νερό, τότε επιτρέπεις στο δέρμα σου να φαίνεται πιο φωτεινό, ελαφρύ ενώ το προστατεύεις από την απώλεια βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Χρησιμοποίησε ψευδάργυρο για προστασία από τον ήλιο

Όσο κι αν αγαπώ τα αντηλιακά του εμπορίου, νιώθω καμιά φορά ότι χρειάζομαι ακόμη περισσότερη προστασία από τον ήλιο. Για αυτές τις περιπτώσεις, ένα φυσικό προϊόν είτε σε μορφή σπρέι, είτε σε stick με οξείδιο του ψευδαργύρου (για το πρόσωπο, σώμα μέχρι και τα χείλη) είναι από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψεις και το δέρμα σου από τις έντονες ακτινοβολίες του ήλιου, διατηρώντας το υγιές και λαμπερό! Βάλτο μέσα στην τσάντα σου όλο το καλοκαίρι και εφάρμοζε κάθε φορά που νιώθεις να καίγεσαι από τον ήλιο, είτε είσαι στην πόλη, είτε στην παραλία!

Διαβάστε επίσης

SUMMER IN THE CITY

6 νέα αστυνομικά βιβλία για καλοκαιρινά βράδια γεμάτα αγωνία

...ή και μεσημέρια! Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη.

SUMMER IN THE CITY

Αναβάθμισε τα καλοκαιρινά σου τοπ με μια κίνηση

Χρειάζεσαι μόλις ένα αξεσουάρ για να απογειώσεις τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

SUMMER IN THE CITY

3 καλοκαιρινές τροφές που θα σου ανεβάσουν τη λίμπιντο

Από το πιάτο στο... κρεβάτι.

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»