Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για την φίλη μου

"Οι φίλοι πρέπει να είναι όπως τα βιβλία, λίγοι αλλά εκλεκτοί"


Νάντια G.


 Σήμερα,30 Ιουλίου ,γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα φιλίας!
Ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά που μας χαρίζεται από έναν άλλον άνθρωπο και μερικές φορές κρατάει για μια ζωή.
Επισφραγίστε την όμορφη αυτή σχέση με ένα δώρο χαράς!

Η υπέροχη φίλη μου – Εκδόσεις Πατάκη. 
Ένα ιταλικό μυθιστόρημα της Έλενα Φερράντε με τον πιο χαρακτηριστικό τίτλο για την συγκεκριμένη ημέρα. Μία ιστορία ανάμεσα σε δύο μικρά κορίτσια που τους ενώνει μία δυνατή φιλία. Ζουν μαζί, μεγαλώνουν μαζί αλλα οι «δυστυχίες» τις αναγκάζουν να απομακρυνθούν η μία από την άλλη τουλάχιστον γεωγραφικα...

Οι πτυχιούχοι – Εκδόσεις Εστία
Η δεκαετία του ογδόντα, από την αυλή της γιαγιάς μας ως... τους σινεμάδες της Κυψέλης, και ως τα σκαμπό και τους πάγκους των μπαρ, τα φοιτητικά σπίτια, και τα άγχη, την προετοιμασία για τις εξετάσεις, τα πτυχία, την οικονομετρία. Μέσα σε όλα, και πάνω απ’ όλα, η φιλία, η μόνιμη κουβέντα του Μάρκου και του Σήφη.

reading.jpg

Περί φιλίας – Εκδόσεις Μεταίχμιο
Για την ανήσυχη ψυχή της παρέας με αρκετα φιλοσοφικά ερωτήματα, το κατάλληλο βιβλίο είναι αυτό! Μια ενδελεχής επισκόπηση της έννοιας της φιλίας στον δυτικό πολιτισμό. Μέσω του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, των αρχαίων τραγικών, του Μοντέν, του Νίτσε κ.ά. Ο κορυφαίος καθηγητής φιλοσοφίας αναλύει σε βάθος το μυστηριώδες φαινόμενο της φιλίας και εξηγεί για ποιο λόγο είναι ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της ζωής του ανθρώπου.

Ιμαρέτ, στη σκιά του ρολογιού – Εκδόσεις Ψυχογιός
Για τους φίλους που αγαπούν την ιστορία και δεν έχουν σύνορα ανάμεσα σε πολιτισμούς και ήθη, το βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου ε’ινια ταμάμ, θα λέγαμε. Φιλίες που αναπτύσσονται μέσα σε εποχές Τουρκοκρατίας ανάμεσα σε ένα Ελληνόπουλο και σε έναν Τούρκο που η μοίρα τους κάνει ομογάλακτους. Υπέροχο πολύπλευρο μυθιστόρημα που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον!

Ο Μικρός πρίγκιπας- Εκδόσεις Ερευνητές
Ένα all time classic παραμύθι για μεγάλους που τους ρουφάει η καθημερινότητα και χάνουν το νόημα της ζωής και κατ’επέκταση και της φιλίας!

filesmesa.jpg

Το δέντρο που έδινε – Εκδόσεις Δωρικός
Ένα από τα καλύτερα κατά γενικήν ομολογία βιβλία που ασχολείται με την ανιδιοτελή, και πραγματική αγάπη και φιλία! Σε αντίθεση με την νόρμα της εποχής που επιτάσσει ότι  «δίνουμε κάτι με αντάλλαγμα να πάρουμε κάτι άλλο», υπάρχει και η άλλη πιο αγνή πρόθεση ότι δίνουμε γιατί το θέλουμε, γιατί εκτιμάμε τον άλλον, γιατί τον αγαπάμε γιατί έτσι είναι η πραγματική φιλία, γιατί το έχουμε ανάγκη!

Φίλες για πάντα – Εκδόσεις Διόπτρα
Μία φράση με μεγάλη βαρύτητα! Το «για πάντα» το κουβαλάς στην ψυχή σου και συμβιβάζεσαι μαζί του για όλη σου τη ζωή. Ο,τι κι αν συμβεί και μόνο αν θες να λέγεσαι σωστή φίλη! Μια ιστορία δύο γυναικών από την παιδική τους ηλικία σχετικά με την προδοσία και την πίστη, την οικογένεια και τα μυστικά των μικρών πόλεων. Ένα βιβλίο για τη ζωή που κυλά μες στην τραγωδία, για τον έρωτα που φανερώνεται εκεί που δεν τον περιμένεις, και για τους δεσμούς που κρατάνε δυο φίλες ενωμένες για πάντα.

Φιλία ή λυκοφιλία; - Εκδόσεις Κέδρος
Ο έξυπνος οδηγός για να καταλάβεις τους πραγματικούς σου φίλους. Επειδή δεν είναι όλα ρόδινα σε αυτή τη ζωή καλό θα ήταν να μπορείτε να διαβάσετε τα σημάδια και τις ενδείξεις μερικών ανθρώπως που πλησιάζουν εσάς ή και την παρέα σας με κάποιο «δόλιο» σκοπό. Πάντα χρειάζεται ένας καλά διαβασμένος στην παρέα για την αποφυγή ατυχημάτων! Γιατί κάποιες φιλίες πηγαίνουν τόσο καλά κι άλλες τόσο στραβά; Γιατί μας παίρνει τόσο πολύ χρόνο να παραδεχτούμε τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ φίλων; Το συγκεκριμένο βιβλίο εξηγεί: - ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιους θα πρέπει να αποφεύγουμε. - πότε είναι πιθανό να βρεθούμε μπλεγμένοι σε επιζήμιες φιλίες. - πώς να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες προσωπικές αλλά και επαγγελματικές φιλίες. - πώς να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους που μας πληγώνουν με τη ζήλια, την υστεροβουλία και τον εγωκεντρισμό τους.

Ευτυχώς που σε έχω φίλη μου -  Εμπειρία εκδοτική
Το πιο χαρακτηριστικό βιβλίο για την κολλητή σου φίλη! Σας περιγράφει ακριβώς και σας κάνει να θυμάστε έρωτες, σκανδαλιές και τρέλες που σίγουρα ζήσατε μαζί και θέλετε ακόμη και τώρα να τις ξανακάνετε! Δεν έχουν πάρει ποτέ ήρωικές αποφάσεις. Δεν κρύβουν τις αδυναμίες τους. Ερωτεύονται, χαίρονται, απογοητεύονται και ξεκινούν πάλι από την αρχή, πότε με θάρρος και πότε με φόβο. Είναι διαφορετικές. Καθεμιά ζει τη ζωή, την ανηφόρα της. Κι όμως...πόσες φορές δεν είπε η μία στην άλλη: Ευτυχώς που σ' έχω φίλη μου.

filesmesanai.jpg

 

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε στην επιλογή του δώρου για τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα και σου ευχόμαστε να περάσετε μία πολύ όμορφη μέρα μαζί!

Επίσης να θυμάσαι πως: "Η πραγματική φιλία σπάει τα δεσμά των λέξεων... τα μάτια είναι εκείνα που πραγματικά νιώθουν και μιλούν!"

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό