Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Για ν' αγοράσουμε βιβλία και για να είμαστε εκεί στην παρουσίαση του Λευκώματος "Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1198" του Κωστή Καπελώνη


Λένα Γρηγορίου

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν συμμετέχει για 3η χρονιά στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Εφέτος, εκτός από το καθιερωμένο περίπτερο με συλλεκτικές αφίσες και προγράμματα που διατίθενται στο κοινό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τραβηγμένες από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη.

Το λεύκωμα θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο από το περίπτερο στο Ζάππειο και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.
 
Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει  απόψε στις 9μμ, από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Ευανθία Στιβανάκη. 

Μια βραδιά αφιερωμένη στην παρουσία του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, στην οποία θα μοιραστούν τις αναμνήσεις τους η Ρένη Πιττακή, η Κάτια Γέρου, ο Παντελής Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Κατζουράκης, που συμμετείχαν σε πολλές παραστάσεις της περιόδου 1985-1998, και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη. Είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν όσοι συμμετείχαν στις παραστάσεις με τους φίλους του Θεάτρου Τέχνης. 

Ο Σταύρος Σιόλας θα μας θυμίσει τραγούδια που γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης. Μαζί του οι μουσικοί: Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Γιώργος Παππάς (μαντολίνο, λαούτο) και Μάριος Παπούλιας (βιολί). 
 
Το φωτογραφικό λεύκωμα είναι μια έκδοση του Θεάτρου Τέχνης και των Εκδόσεων Αιγόκερως. Ο Κωστής Καπελώνης έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα των φωτογραφιών, για την επ' άπειρον επανέκδοση του βιβλίου, με σκοπό να καλύπτονται ανάγκες της συντήρησης του Αρχείου του Θεάτρου Τέχνης.
 
INFO
Παρουσίαση λευκώματος  «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998» 
48ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2019 στο Ζάππειο
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 9μμ


 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

ΒΙΒΛΙΟ

««Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το. Εάν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τη στάση σου» Maya Angelou

Η εμβληματική Maya Angelou γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1928 και το πνεύμα της παραμένει πηγή έμπνευσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ