"Η ραπτομηχανή" : Θα ξεκλειδώσεις τα μυστικά τεσσάρων γενεών;

Της Natalie Fergie

Βασιλεία Μαξακούλη

1911. Ταξίδι στη Σκοτία. Το εργοστάσιο Singer γίνεται θήραμα των απεργών κι οι εργαζόμενοι θύματα του εαυτού τους. Η Τζιν κι ο μνηστήρας της υποχρεούνται να αποχαιρετήσουν τη δουλειά τους. Οι συγκινήσεις αναμειγνύονται εγκλωβισμένες σε ένα κουτί, ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα κρύβεται στην τελευταία ραπτομηχανή.
 Ύστερα, φτάνεις στο Εδιμβούργο. Το ηλιοβασίλεμα αχνοφαίνεται, μα η κορυφή μοιάζει θολή ακόμη. Μόλις μαθευτούν τα νέα για τον πόλεμο, θα τη συρρικνώσει ο άνεμος σε μια κουκκίδα ελπίδας πάνω στον ουρανό.

2016. Ένας αιώνας και λίγο παραπάνω έχει υπογραμμιστεί στην αχανή εγκυκλοπαίδεια του χρόνου. Ο Φρεντ κληρονομεί τώρα ένα διαμέρισμα από τον παππού του, επιθυμώντας να το πουλήσει. Τα αντικείμενα για εκείνον μετατρέπονταν σε δολάρια και σε χλιδή, αυτή ήταν άλλωστε η μόνη τους αξία. Μα σαν αντίκρισε την παλιά ραπτομηχανή της γιαγιάς του, είδε ένα χάρτινο κουτί κι η καρδιά του κάπως μαλάκωσε, άλλαξε λίγο η ατσαλένια της υφή. Μια σπαζοκεφαλιά, ένας άλυτος κώδικας. Τι μυστικά κρύβει η οικογένεια του; Τέσσερις γενιές περνούν ξαφνικά μπροστά από τα μάτια του. Μια θύελλα θα αρπάξει τη ζωή του από τα άκρα περιστρέφοντας την προς κάθε κατεύθυνση, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Τζιν.

«Όλοι και όλα συνδέονται με τις αόρατες κλωστές της μοίρας που υφαίνει τις ιστορίες δύο οικογενειών και ενώνει τέσσερις γενιές με απρόβλεπτο τρόπο.»

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares