“Να είσαι γενναία”

 

Σέριλ Στρέιντ: Μια συλλέκτρια αποφθεγμάτων

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Πόσο γενναίος άνθρωπος είσαι πραγματικά; Όχι πόσο γενναία δείχνεις, αλλά πόσο γενναία είσαι μέσα σου. Έχεις αλήθεια ψάξει αυτή την πλευρά του εαυτού σου;

Το νέο βιβλίο της Σέριλ Στρέιντ έχει στόχο να ξεκλειδώσει αυτή την πτυχή της ψυχής σου, που της έμαθαν να λυγίζει στις κακουχίες. Η ζωή όμως δεν είναι άσπρο μαύρο, είναι ένας καμβάς χρωμάτων, τις αποχρώσεις του οποίου εσύ επιλέγεις να δίνεις. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλει να περάσει και η συγγραφέας στους αναγνώστες της.

Το «Να είσαι γενναία» είναι ένα εγχειρίδιο ψυχής, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει πως ό,τι και να συνέβη, θετικό ή αρνητικό, έχει βάλει ένα λιθαράκι στη μεγάλη εικόνα της ζωής μας. Και οι αποτυχίες μας πάνε μπροστά. Και οι κακουχίες. Όπως και όλες εκείνες οι φορές που ράγισε η καρδιά μας.

Η Σρέιντ στο βιβλίο της έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα αποφθέγματα από τα βιβλία, τα άρθρα και τις εκπομπές της και μέσα από αυτά μας ωθεί να ανακαλύψουμε τα ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης, συμπόνοιας, συγχώρεσης και αντοχής που έχουμε όλοι μέσα μας.

Η Σέριλ Στρέιντ γνωστή για το παγκόσμιο bestseller της, "Άγρια", έχει περάσει μια έντονη περιπετειώδη ζωή που ίσως πολύ μπορούν να ταυτιστούν μαζί της. Μια ζωή έντονη που περιλαμβάνει απώλειες σημαντικών προσώπων σε λάθος timing, αποτυχημένους γάμους και εφήμερες σχέσεις, εξαρτήσεις και ένα σωρό άλλες αποτυχίες, που δοκίμασαν τις αντοχές του μυαλού, του σώματος και της καρδιάς.

Κι όμως, αυτό το κορίτσι βρήκε την λύτρωση και κατάφερε να γίνει γενναία, ανακαλύπτοντας και το άλλο πρόσωπο της ζωής που είναι όμορφο και ζωντανό. «Ίσως πρέπει να γνωρίσεις το σκοτάδι, πριν εκτιμήσεις το φως» ήταν μια από της φράσεις που διάβασε και αγγιστρώθηκε στο μυαλό της και την οδήγησε στην υπόλοιπη ζωή της.

Όσους στόχους και αν δεν καταφέραμε να φτάσουμε την χρονιά που πέρασε, πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως έχουμε μια νέα χρονιά μπροστά μας, με καινούργιες προκλήσεις, ρίσκα αλλά και κακουχίες. Η ισορροπία των προηγούμενων είναι αυτή που τελικά  θα μας αναδείξει γενναίους στα μάτια της ψυχής μας.

Το βιβλίο «Να είσαι γενναία» είναι υπέροχο δώρο για τους αγαπημένους μας αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό καθώς μας υπενθυμίζει, πως ό,τι κι αν συμβεί, η γενναία μας φύση θα νικήσει.

 

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares