Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Διαβάζοντας το «Βρίσκοντας την ελευθερία – Χάρι και Μέγκαν»

Το πολυαναμενόμενο παγκόσμιο best seller κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά 



 

 

«Μην ακολουθείς το μονοπάτι για να πας εκεί όπου μπορεί να σε οδηγήσει. Αντίθετα, πήγαινε από εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε το χνάρι σου», με αυτό το quote του Ραλφ Ουάλντο Έμερσον επέλεξαν οι συγγραφείς Omid Scobbie και Carolyn Durand για να ανοίξουν το βιβλίο τους «Finding Freedom – βρίσκοντας την ελευθερία – Χάρι και Μέγκαν και η δημιουργία μιας μοντέρνας βασιλικής οικογένειας», ίσως γιατί πιστεύουν ότι αυτή η φράση χαρακτηρίζει το πνεύμα και τη στάση ζωής του ζευγαριού που άφησε τα βασιλικά του δικαιώματα (αλλά και τις βασιλικές του υποχρεώσεις) για να ζήσουν τη ζωής τους σύμφωνα με το δικό τους όραμα.

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά σχεδόν ταυτόχρονα με άλλες χώρες στο εξωτερικό η πολυαναμενόμενη βιογραφία του πιο πολυσυζητημένου ζευγαριού αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Οι συγγραφείς του βιβλίου έζησαν αυτό το ειδύλλιο από την αρχή του, καθώς ανήκουν στην επίλεκτη δημοσιογραφική ομάδα που παρακολουθούσε τον νεαρό πρίγκιπα σε ταξίδια του και δράσεις σε όλο τον κόσμο και είχαν και με τους προσωπική επαφή, ενισχύοντας το γεγονός ότι όλα όσα θα διαβάσεις στις σελίδες του best seller αποτελούν το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και προσωπικής γνώσης, κι όχι προϊόν φαντασίας. Άλλωστε, κύριος στόχος της συγκεκριμένης βιογραφίας είναι να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του ζεύγους, να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της κοινής τους ζωής και να αποκαταστήσουν την αλήθεια για διάφορες ψευδείς φήμες ή πικάντικες παρεξηγήσεις που δημιούργησε ο διεθνής Τύπος.

 

 

Ένα βιβλίο-πορτρέτο που δεν μένει ωστόσο στην επιφάνεια και στο φαίνεσθαι, αλλά επιχειρεί και κατορθώνει μια διεισδυτική ματιά τόσο στη δημιουργία της σχέσης του Χάρι με τη Μέγκαν αλλά και το πώς η σχέση τους επηρέασε τις σχέσεις τους με τη βασιλική οικογένεια, τις αναταράξεις που δημιούργησε, ακόμα κα τους κλυδωνισμούς στη σχέση του Χάρι με τον αδερφό του Γουίλιαμ. Συνδετικός κρίκος όλου του βιβλίου, και των 24 κεφαλαίων του, είναι να δείξει τις συνθήκες και τους λόγους που οδήγησαν σταδιακά και κλιμακωτά στην απόφαση του ζευγαριού να αναζητήσει την ανεξαρτησία του και την πορεία που ακολούθησαν μέχρι να κατορθώσουν την πολυπόθητη ελευθερία τους.

https://www.instagram.com/p/CDgyqT6p8YS/

Ξεκινώντας από την πρώτες ώρες της γνωριμίας του Χάρι με τη Μέγκαν, το βιβλίο ρίχνει φως για τις αντιδράσεις, την υποδοχή του ζευγαριού, τα κουτσομπολιά, τις φήμες, το πολιτισμικό σοκ, τα σχόλια της κοινής γνώμης, τη συμπεριφορά του Τύπου, τα δημοσιεύματα, αλλά καλύπτει παράλληλα όλες τις ατομικές δράσεις, επαφές και δραστηριότητες που είχαν οι δυο τους μαζί και ξεχωριστά ο καθένας καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής τους πορείας και πώς βίωσε καθένας του τη σχέση τους και πώς η σχέση τους επηρέασε τον καθένα προσωπικά σε σχέση με την μέχρι τότε ζωή του.

 

 

Στις σελίδες του πέρα από τα gossips και τα tabloids παρελαύνουν αναφορές για όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η σχέση των δύο αδερφών, το πώς η μητέρα τους Νταϊάνα διαμόρφωσε τον χαρακτήρα τους, το Ουίνδσορ, κι όλα όσα αφορούν του «Σάσεξ». Σημαντικό χώρο όπως είναι λογικό καταλαμβάνει η σχέση του Χάρι με τον Γουίλιαμ αλλά και της Κέιτ με τη Μέγκαν. Οι αξίες, τα ενδιαφέροντα και το κοινό όραμα του Χάρι και της Μέγκαν διαμόρφωσαν και τη κοινή τους στάση απέναντι στο κοινό βασιλικό μέτωπο και το πώς δρομολογήθηκε το «Megxit». Και βέβαια δεν λείπει η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ από τις σελίδες του βιβλίου, οι αντιδράσεις και η έκπληξή της. Ενώ τέλος τη δική του θέση στο βιβλίο έχει και ο μικρός Άρτσι.

 

 

Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν ήδη αγκαλιάσει με θετικό τρόπο την έκδοση του βιβλίου. Μερικά από τα σχόλια που έχουν δημοσιευτεί είναι μεταξύ άλλων: «Οι “πικάντικες” αποκαλύψεις που όλοι περιμέναμε». «Το νέο βιβλίο που διαλύει τις φήμες για τη Μέγκαν και τον Χάρι. Το πρώτο αξιόλογο βιβλίο για το ζευγάρι». «Το βιβλίο εστιάζει στους λόγους για τους οποίους η Μέγκαν και ο Χάρι αποφάσισαν να αποδεσμευθούν από τη βασιλική οικογένεια, αλλά και στα δεδομένα της ζωής και του ανθρωπιστικού τους έργου, έξω από τους κόλπους της βασιλικής οικογένειας».

https://www.instagram.com/p/CD27FiBlZO_/

Το βιβλίο ξεχωρίζει επίσης για το ύφος και τη γραφή του. Γραμμένο με σεβασμό στις προσωπικότητες των ηρώων του καταφέρνει ένα ειλικρινές ψυχογράφημα, δοσμένο με τρόπο που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεται για σκάνδαλα. Μια σύγχρονη βιογραφία που διαβάζεται και σαν μυθιστόρημα και που έχει αρκετούς καλούς λόγους για τους οποίους είναι ήδη στις πρώτες θέσεις των best sellers σε όλο τον κόσμο.

Μια ιστορία που ξεκινάει σαν παραμύθι κι ελπίζουμε να εξελιχθεί στο «κι έζησαν αυτοί καλά»…

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30