Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Εσύ ξέρεις τι κοινό έχει ο Σέρλοκ Χολμς με ένα escape room;

Αν σου έλειψε η δράση και το μυστήριο μπες στο escape book, ελπίζοντας να βρεις και τρόπο να βγεις…



 

Σου έλειψε η δράση που προσφέρει ένα escape room; Αγαπάς τα μυστήρια και λάτρευες από μικρή να ακολουθείς ίχνη και να εξιχνιάζεις περίεργες υποθέσεις; Πιστεύεις στη διαίσθησή σου, ακούς το ένστικτό σου ενώ συνηθίζεις να χρησιμοποιείς τη λογική σου για να βγάζεις καίρια συμπεράσματα; Αποφεύγεις να δίνεις σημασία σε φτηνούς εντυπωσιασμούς αλλά προτιμάς να λειτουργείς με βάση τη σκέψη και τη συλλογιστική διαδικασία;

Αν σου αρέσει να παιδεύεις το μυαλό σου και να του δίνεις τροφή μέσα από αινίγματα. Αν έχεις επιθυμήσει την αδρεναλίνη που ανεβάζει η προσπάθεια του να λύνεις έναν γρίφο ή μια σπαζοκεφαλιά. Τότε σου έχουμε το τέλειο δώρο για τις γιορτές αλλά και για τη νέα χρονιά. Ένα δώρο που ταιριάζει σε κάθε ανήσυχο μυαλό που αγαπάει να βρίσκει λύσεις.

«Η απόδραση του Σέρλοκ Χολμς – Περιπέτεια στο Yδραγωγείο του Λονδίνου», του Όρμοντ Σάκερ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ, είναι ένα escape room σε μορφή βιβλίου, με τον αναγνώστη στον ρόλο του δαιμόνιου Σέρλοκ Χολμς. Ο μόνος τρόπος διαφυγής από τις σελίδες του βιβλίου είναι η επίλυση των γρίφων. Πρόκειται ένα μοναδικό στο είδος του διαδραστικό escape book που δεν μοιάζει με κανένα άλλο βιβλίο. Σίγουρα απευθύνεται σε όσους επιλέγουν να περνούν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορεί να το διαβάσεις/παίξεις μόνος του ή και με παρέα – κι αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση αφού λόγω των συνθηκών της πανδημίας η διασκέδαση σε escape rooms  είναι προς το παρόν εκτός συζήτησης. 

https://www.instagram.com/p/CIlykweKEYI/

Τι παίζει με τους γρίφους;

Κάποιοι γρίφοι μπορεί να σε οδηγήσουν σε διαφορετικά μέρη ανάλογα με τη λύση που θα δώσεις. Άλλοι πάλι απαιτούν να κάνεις κάποιους υπολογισμούς, ώστε να βρεις σε ποια σελίδα πρέπει να κατευθυνθείς. Ακόμα κι αν λύσεις με λάθος τρόπο έναν γρίφο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ιστορία θα τερματιστεί. Στην περιπέτεια αυτή παίζεις τον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς, άρα είναι πολύ ταιριαστό που το βιβλίο αποδεικνύεται περίπλοκο. Υπάρχουν λανθασμένες απαντήσεις οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν απρόβλεπτες εξελίξεις καθώς ξετυλίγεται η υπόθεση κι έτσι να σε κάνουν να χάσεις ένα χρήσιμο στοιχείο ή ακόμα και να σε παραπλανήσουν.

Όσο βρίσκεσαι παγιδευμένη μέσα στο escape book, θα πρέπει να προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια που βλέπεις. Με το που ξεκινήσει να ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης, οι σελίδες θα κρύβουν μέσα τους κάθε είδους στοιχεία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σημειωματάριο του δρα Γουάτσον για να καταγράφεις τις παρατηρήσεις σου. Ίσως ανατρέξεις σε μερικές από αυτές αργότερα, προκειμένου να λύσεις κάποιους γρίφους. Επίσης, θα χρειαστεί να χειρίζεσαι αποτελεσματικά τον τροχό αποκρυπτογράφησης, που βρίσκεται στο εξώφυλλο του βιβλίου. Αν τα βρεις σκούρα και δεν έχεις την περίφημη συλλογιστική ικανότητα του Σέρλοκ Χολμς, θα βρεις μερικά χρήσιμα στοιχεία (ακόμα και τις λύσεις!) στο τέλος του βιβλίου.

Διοργάνωσε βραδιά μυστηρίου

Κάνε δώρο το βιβλίο στους φίλους σου και προσπαθήστε να το παίξετε μαζί ή να χωριστείτε σε ομάδες. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα μυστηρίου. Βάλτε την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Μαζέψτε τα κατάλληλα σύνεργα, όπως μια παλιά πίπα, έναν μεγεθυντικό φακό. Το βιβλίο θα σας προσφέρει πολλές δημιουργικές ώρες απασχόλησης και σίγουρα θα γίνει αφορμή για να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές.

Ακόμα ωστόσο κι αν είσαι μοναχικός τύπος, το βιβλίο αυτό είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να χαθείς σε έναν κόσμο μυστηρίου όπου καλείσαι να είσαι συγκεντρωμένη προκειμένου να βρεις τη διέξοδο.

Το σίγουρο είναι πως όπως και να επιλέξεις να διαβάσεις ή να παίξεις το escape book «Η απόδραση του Σέρλοκ Χολμς – Περιπέτεια στο Yδραγωγείο του Λονδίνου» θα περάσεις εξαιρετικά, είτε καταφέρεις να βρεις τη λύση είτε όχι.

Τι λες, θα κάνεις μια προσπάθεια;

 

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό