Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Brain Coach – Ακονίστε το μυαλό σας

Το βιβλίο που προπονεί το μυαλό σου σε μόλις 40 ημέρες


Ρόμυ Μελάνι

«Το μυαλό σου ενεργοποιείται μόνο αν το τροφοδοτήσεις με νέες εμπειρίες. Με τα αχρησιμοποίητα εγκεφαλικά κυκλώματα να περνάνε σε κατάσταση αδράνειας», μας πληροφορεί ο δρ. Gareth Moore στην αρχή του βιβλίου του.
Πώς να ενισχύσεις τη δύναμη του εγκεφάλου σε 40 ημέρες
Η ισχυρή μνήμη εξαρτάται από την υγεία και τη ζωτικότητα του εγκεφάλου μας. Είτε είσαι φοιτήτρια που σπουδάζεις, είτε γυναίκα καριέρας που ενδιαφέρεσαι να κάνεις ότι μπορείς για να παραμείνεις πνευματικά με πολλά βολτ. Η ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας που θέλεις να διατηρήσεις και να βελτιώσεις την φαιά ουσία σου καθώς μεγαλώνεις, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις  για να βελτιώσεις τη μνήμη σου και να ενισχύσεις τις νοητικές ικανότητές σου.
Η αγγλική παροιμία λέει πως «δεν μπορείς να διδάξεις ένα μεγάλο σκυλί νέα κόλπα», αλλά όταν πρόκειται για τον εγκέφαλο, οι σύγχρονοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μια εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζεται και να αλλάζει – σε όλες τις ηλικίες. Αυτή η ικανότητα είναι γνωστή ως νευροπλαστικότητα. Με τη σωστή διέγερση, ο εγκέφαλός σου μπορεί να σχηματίσει νέες νευρικές οδούς, να αλλάξει υπάρχουσες συνδέσεις και να προσαρμοστεί και να αντιδράσει με συνεχώς μεταβαλλόμενους τρόπους.
Η απίστευτη ικανότητα του εγκεφάλου να αναδιαμορφώνεται ισχύει για τη μάθηση και τη μνήμη. Μπορείς να αξιοποιήσεις τη φυσική δύναμη της νευροπλαστικότητας για να αυξήσεις τις γνωστικές σου ικανότητες, να βελτιώσεις την ικανότητά σου να μαθαίνεις νέες πληροφορίες και να βελτιώσεις τη μνήμη σου σε οποιαδήποτε ηλικία.

Καλωσόρισες στον κόσμο του Brain Coach: Eπαναπροσδιόρισε τον εγκέφαλό σου
Στη σύγχρονη εποχή με την απαιτητική καθημερινότητα και το έξτρα άγχος της πανδημίας που όλοι μας βιώνουμε, ο εγκέφαλός μας καλείται να διαχειριστεί τόσο πολλές πληροφορίες, από αμέτρητες πηγές. Θα σου έχει συμβεί κι εσένα, σε στιγμές έντονου στρες, να αισθάνεσαι  διανοητική κόπωση και άγχος.
Στο βιβλίο του δρ. Gareth Moore (Γκάρετ Μουρ), - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στον τομέα της μηχανικής νοημοσύνης και συγγραφέα περισσότερων από 150 βιβλίων- θα βρεις ένα ειδικά μελετημένο πρόγραμμα 40 ημερών που θα σε βοηθήσει να περάσεις την απόδοση του εγκεφάλου σου στο παραπάνω level.
Είσαι αυτό που σκέφτεσαι. Οι σκέψεις σου είναι αυτές που κινητοποιούν τις πράξεις σου. Κι όπως ο εγκέφαλός σου είναι ένας πολύ σημαντικός μυς, χρειάζεται να τον γυμνάζεις για να επεκτείνεις τις δυνατότητές του.

Τέσσερα βασικά στοιχεία μιας καλής δραστηριότητας ενίσχυσης του εγκεφάλου
Στο βιβλίο θα βρεις χρονομετρημένες ασκήσεις και έξυπνα στοχευμένα τεστ για τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα social media, την αυτοπεποίθηση, την συνειδητή σκέψη, την προκατάληψη των προσδοκιών, και τόσους ακόμη κομβικούς τομείς που χρειάζονται προπόνηση κι επαναπροσδιορισμό.
https://www.instagram.com/p/CKiDUTXlAzg/
Σε διδάσκει κάτι νέο
Ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητική πνευματικά χρειάζεται να είναι μια δραστηριότητα, αν είναι κάτι που είσαι ήδη καλή, δεν είναι σοφή άσκηση εγκεφάλου. Η δραστηριότητα πρέπει να είναι κάτι άγνωστο και έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Για να ενισχύσεις τον εγκέφαλο, πρέπει να συνεχίσεις  να μαθαίνεις  και να αναπτύσσεις νέες ή ξεχασμένες δεξιότητες. Το βιβλίο σου παρέχει ένα ολιστικό πρόγραμμα εξάσκησης για να διατηρήσεις το μυαλό σου όπως και το σώμα σου σε φόρμα.

Είναι προκλητικό
Οι καλύτερες δραστηριότητες ενίσχυσης του εγκεφάλου απαιτούν την πλήρη και στενή προσοχή σου. Δεν αρκεί η δραστηριότητα να σε ζορίσει σε ένα σημείο. Πρέπει να είναι κάτι που απαιτεί γενικότερο πνευματικό stretching. Για παράδειγμα, το να προκαλέσεις τον εαυτό σου να γράψει μία ιστορία που να περιλαμβάνει τον περιορισμό της πλοκής με «μια τσάντα ξεχασμένη σε ένα παγκάκι» και «έναν μυστηριώδη ήχο», μετράει. Και στο βιβλίο θα βρεις πολλές συναρπαστικές προκλήσεις.

Είναι μια ικανότητα που μπορείς να αναπτύξεις
Δες τον εγκέφαλό σου να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, με έξυπνους γρίφους που σου επιτρέπουν να ξεκινήσεις από ένα εύκολο επίπεδο και να προχωρήσεις όσο αυξάνονται οι δεξιότητές σου - πάντα με διασκεδαστικό coaching τρόπο -, ώστε να συνεχίσεις να τεντώνεις τις δυνατότητές σου. Όταν με την προηγουμένως προβοκατόρικη άσκηση αρχίζεις να αισθάνεσαι καλά προθερμασμένη, αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσεις το επόμενο επίπεδο απόδοσης.

Είναι επιβράβευση
Οι ανταμοιβές που θα παίρνεις καθημερινά, υποστηρίζουν επίσης τη διαδικασία μάθησης του εγκεφάλου. Όσο περισσότερο ενδιαφέρεσαι  και ασχολείσαι με τους έξυπνους γρίφους του βιβλίου, τόσο πιο πιθανό είναι να συνεχίσεις να το κάνεις  και τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη που θα έχεις. Ξεκίνα λοιπόν με τις διασκεδαστικές τεχνικές κι ασκήσεις του βιβλίου που, εκτός του ότι δεν απαιτούν πολύ χρόνο, είναι ακόμα ευχάριστες και ικανοποιητικές.
https://www.instagram.com/p/CL7MEf_jUpk/?utm_source=ig_web_copy_link
Βιογραφία συγγραφέα:
Ο δρ. Gareth Moore είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στον τομέα της μηχανικής νοημοσύνης, διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας πολλών βιβλίων με γρίφους και ασκήσεις εκπαίδευσης του εγκεφάλου, για παιδιά και ενήλικες. Τα βιβλία του, που περιλαμβάνουν τους τίτλους: Anti-Stress Puzzles, Lateral Logic και 10-Minute Brain Games έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από τριάντα διαφορετικές γλώσσες. Είναι ο δημιουργός του ιστότοπου BrainedUp.com

Brain Coach – Ακονίστε το μυαλό σας. Ενισχύστε τις νοητικές σας ικανότητες σε 40 μέρες - Dr Gareth Moore
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοχάρη
Σειρά: Η Τέχνη της Ζωής
Εκδόσεις: Brainfood
Θα το βρεις εδώ

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

Αθανάσιος ο Ψαλίδας: «Αρχείου Λόγος», Δρ Ελένη Κουρμαντζή

Το έργο του κορυφαίου νεοέλληνα διαφωτιστή μέσα από τα χειρόγραφά του.

ΒΙΒΛΙΟ

«Στο ξάφνιασμα της άνοιξης…» «…εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση»

Ποιητές και ποιήτριες δέχθηκαν την πρόκληση των Αγγελική Λάλου και Αναστασία Γκίτση να «συνομιλήσουν» με τον στίχο του Τίτου Πατρίκιου «εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση», απολαύστε το αποτέλεσμα που έγινε μια υπέροχη ανθολογία

ΒΙΒΛΙΟ

«Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως. Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας Κι όταν σε πήρε το φιλί, Γυναίκα» Οδυσσέας Ελύτης

Ο πολυβραβευμένος και πολυαγαπημένος Έλληνας ποιητής πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1996 

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου