Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Τα βιβλία της βραχείας λίστας για το Βραβείο Booker 2022

Ο φετινός νικητής για το Βραβείο Booker 2022 θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου



Ακολουθούν τα 6 βιβλία που πέρασαν στην τελική φάση και διεκδικούν το βραβείο. Ο φετινός νικητής για το Βραβείο Booker 2022 θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου.

The Trees

Percival Everett

The Trees - Book Odyssey

Το The Trees είναι μια σελίδα που ανοίγει με μια σειρά βάναυσων δολοφονιών στην αγροτική πόλη Money του Μισισιπή. Όταν φτάνουν ένα ζευγάρι ντετέκτιβ από το Γραφείο Ερευνών του Μισισιπή, συναντούν την αναμενόμενη αντίσταση από τον τοπικό σερίφη, τον αναπληρωτή του, τον ιατροδικαστή και μια σειρά από ρατσιστές λευκούς κατοίκους της πόλης.

Σε αυτό το τολμηρό, προκλητικό βιβλίο, ο Έβερετ στοχεύει άμεσα τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, και το κάνει με γρήγορο ρυθμό που διασφαλίζει ότι ο αναγνώστης δεν μπορεί να κοιτάξει μακριά. Το The Trees είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό μυθιστόρημα διαρκούς σημασίας.

Treacle Walker

Alan Garner

Treacle Walker - Book Odyssey

Ένας συνδυασμός μύθου, μαγείας και των ιστοριών που φτιάχνουμε για τον εαυτό μας, το «Treacle Walker» είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα από έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή συγγραφείς μας.

Ένα ενδοσκοπικό νεαρό αγόρι, ο Τζόζεφ Κόποκ κοιτάζει τον κόσμο με το τεμπέλικο μάτι του. Ζώντας μόνος σε ένα παλιό σπίτι, διαβάζει κόμικς, μαζεύει αυγά πουλιών και παίζει με τα παιχνίδια του. Όταν, μια μέρα, εμφανίζεται ένας άντρας με κουρέλια που λέγεται Treacle Walker, ανταλλάσσοντας ένα άδειο βάζο με ένα φάρμακο και μια πέτρα από γαϊδούρα με ένα σετ πιτζάμες του Joseph και μια προβιά αρνιού, μια μυστηριώδης φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους.

The Seven Moons of Maali Almeida

Shehan Karunatilaka

The Seven Moons of Maali Almeida - Book Odyssey

Μια καταιγιστική σάτιρα εν μέσω του δολοφονικού χάους της Σρι Λάνκα που κατακλύζεται από τον εμφύλιο πόλεμο Κολόμπο, 1990. Ο Maali Almeida, πολεμικός φωτογράφος, τζογαδόρος και κρυφά γκέι, έχει βρεθεί νεκρός σε κάτι που μοιάζει με ουράνιο γραφείο βίζας. Το τεμαχισμένο σώμα του βυθίζεται στη γαλήνια λίμνη Beira και δεν έχει ιδέα ποιος τον σκότωσε.

Δέκα χρόνια αφότου το βραβευμένο μυθιστόρημά του Κινέζος τον καθιέρωσε ως έναν από τους κορυφαίους συγγραφείς της Σρι Λάνκα, ο Karunatilaka επιστρέφει με ένα έπος που βρυχάται, με ευφυή ροή και ανησυχητικές αλήθειες.

booker_

Glory

NoViolet Bulawayo

Glory - Book Odyssey

Το Glory είναι μια ενεργειακή έκρηξη, μια συναρπαστική χαρά. Είναι η ιστορία μιας εξέγερσης, που αφηγείται μια τολμηρή, ζωντανή χορωδία φωνών ζώων που μας βοηθά να δούμε τον ανθρώπινο κόσμο μας πιο καθαρά

Το Glory αφηγείται την ιστορία μιας χώρας που φαίνεται παγιδευμένη σε έναν κύκλο τόσο παλιό όσο ο χρόνος. Και όμως, καθώς αποκαλύπτει τα μύρια κόλπα που απαιτούνται για να υποστηρίξει την ψευδαίσθηση της απόλυτης εξουσίας, μας υπενθυμίζει ότι η δόξα της τυραννίας διαρκεί μόνο όσο τα θύματά της είναι πρόθυμα να την αφήσουν. Η ιστορία μπορεί να σταματήσει σε μια στιγμή. Με την επιστροφή μιας χαμένης κόρης, μια ανατροπή – έστω και μια σφαίρα.

Oh William!

Elizabeth Strout Elizabeth Strout

Oh William!: From the author of My Name is Lucy Barton - Book Odyssey

Το Oh William! αποτυπώνει τη χαρά και τη λύπη του να βλέπεις τα παιδιά να μεγαλώνουν και να δημιουργούν δικές τους οικογένειες, την ανακάλυψη οικογενειακών μυστικών, αργά στη ζωή, που αλλάζουν όλα όσα νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, και τον τρόπο που ζουν και αγαπούν οι άνθρωποι, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται η αξέχαστη, αδάμαστη φωνή της Lucy Barton, η οποία για άλλη μια φορά προσφέρει έναν βαθύ, διαρκή προβληματισμό για το μυστήριο της ύπαρξης.​ «Αυτός είναι ο τρόπος ζωής», λέει η Lucy Barton. ​«Τα πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε μέχρι να είναι πολύ αργά».

Small Things Like These

Claire Keegan

Small Things Like These: 'Absolutely beautiful'-Douglas Stuart, author of Shuggie Bain - Book Odyssey

Είναι 1985, σε μια πόλη της Ιρλανδίας. Τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, ο Bill Furlong, ένας έμπορος άνθρακα και ξυλείας, αντιμετωπίζει την πιο πολυσύχναστη εποχή του. Καθώς κάνει τον αγώνα του, αισθάνεται το παρελθόν να σηκώνεται για να τον συναντήσει - και συναντά τη συνένοχη σιωπή ενός λαού που ελέγχεται από την Εκκλησία.

Το πολυαναμενόμενο νέο έργο από την συγγραφέα του Foster, ​Small Things Like This είναι μια αξέχαστη ιστορία ελπίδας, ήσυχου ηρωισμού και τρυφερότητας.

Booker Prize shortlist 2022 - Book Odyssey

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.