Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

XMAS FAN GIFTS

Culturiara

Στέκι της τα μικρά καφέ και το Μεταίχμιο



 

 

 

Μια διαχρονική λύση για δώρο Χριστουγέννων στην καλή σου φίλη που «καταβροχθίζει» τα βιβλία το ένα μετά το άλλο, είναι το καινούργιο βιβλίο της Caroline Criado Perez, «Αόρατες Γυναίκες. Προκαταλήψεις και διακρίσεις σε έναν κόσμο για άντρες.». Ένα βιβλίο με πραγματικές μελέτες που καταδεικνύουν , αλλά και αποδεικνύουν, έναν κόσμο που ζει και περιστρέφεται γύρω από τον άντρα , με αποτέλεσμα να έχει  άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωία (ημών!) των γυναικών. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε φιλική τιμή. 

 


Mια έξυπνη επιλογή δώρου για τις φετινές γιορτές είναι να κάνεις δώρο εισιτήρια για μια θεατρική παράσταση που η φίλη σου  θέλει να δεί και το έχετε συζητήσει. Αν, πάλι, δεν σου έχει αναφέρει κάτι σχετικό, έχουν ανέβει πολλές και ωραίες παραστάσεις στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας και μπορείς να επιλέξεις. Μια από αυτές είναι και η παράσταση «Άνθρωποι και ποντίκια», που ψηφίστηκε η καλύτερη της χρονιάς 2018 -2019. Με λίγο ψάξιμο εδώ σίγουρα θα βρεις κάτι πολύ καλό.   

Εννοείται πως στην culturiara φίλη πρέπει να πάρεις  άρωμα...σοφιστικέ. Tα αρώματα του Ιταλικού οίκου αρωματοποιίας Aqua di Parma έχουν φιλοσοφία και περιτύλιγμα που μοιάζει με εξώφυλλο βιβλίου. Θα το βρεις στο Attica.

 

Το Εθνικό Θέατρο, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, σε προσκαλεί να αγοράσεις τα χριστουγεννιάτικα δώρα σου στο πωλητήριο του στο ισόγειο του Θεάτρου Rex. Τρεις γιορτινές ημέρες γεμάτες μουσική και προσφορές σε επιλεγμένα αντικείμενα. Τις  Κυριακές 15, 22, 29 Δεκεμβρίου από τις  10:00 έως τις 22:30.  Μια πολύ όμορφη και πρακτική ιδέα που θα σου λύσει τα χέρια και θα  σου δώσει λύσεις για τα δώρα στις culturiares φίλες  σου και όχι μόνο!

 

  

Αν δεν ξέρεις τι δώρο να πάρεις στη φίλη σου που λατρεύει την τέχνη, θα σου πω εγώ! Τα κεραμικά, τα χειροποίητα κοσμήματα και τα συλλεκτικά διακοσμητικά, στο Cycladic Shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, είναι υπέροχα και  μοναδικά δώρα, όλα με την υπογραφή σημαντικών καλλιτεχνών. Και αν δεν προλαβαίνεις να πεταχτείς μέχρι το Κολωνάκι, μπορείς να τα βρεις όλα εδώ.


Kαι επειδή οι κουλτουριάρηδες είναι πιο εναλλακτικοί τύποι, σου έχω μια πρόταση, ιδανική! Μπορείς να την εκπλήξεις με ένα brunch, σε ένα ονειρεμένο γι' αυτήν μέρος. Στο Little Tree Books μπορείς να απολαύσεις τον καφέ και το brunch σου περιτρυγιριζόμενος από βιβλία. Είναι ένα βιβλιοπωλείο/καφετέρια, δίπλα στην Ακρόπολη με φανταστική ατμφόσφαιρα. Hands down, θα ξετρελαθεί! 
Και επειδή εγώ τις κουλτουριάρες τις έχω στο μυαλό μου και λίγο ρομαντικές Γαλλίδες, τι πιο όμορφο δώρο από vintage δαχτυλίδια; Είναι hot τάση στα κοσμήματα και αναπόσπαστο κομμάτι από την εμφάνιση της κουλτουριάρας φίλης μας. Στην reve θα βρεις εκπληκτικά σχέδια με ποιότητα που θα την εντυπωσιάσουν για τα καλά! 




H culturiara φίλη σου είναι λίγο πιο ψαγμένη. Για εκείνη, η τέχνη είναι ένας χώρος πειραματισμού  κι ελευθερίας και κάθε μορφή της, την ιντριγκάρει. Ένα σετ για μωσαϊκό λοιπόν θα αποτελούσε το τέλειο δώρο για την λάτρη της τέχνης, που αναζητά μια νέα διέξοδο στις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Θα το βρεις εδώ.



Η φίλη σου αγαπά την κουλτούρα: μια λέξη, που αγγίζει πολλές μορφές. Τι καλύτερο λοιπόν από το να της προσφέρεις δύο από αυτές μέσα σε ένα δώρο; Το σινεμά κι η μουσική ενώνονται σε ένα βινύλιο, που περιλαμβάνει διάφορα soundtracks από ταινίες του Woody Allen. Βρες το εδώ.

 

Λέγονται “Περιπλανώμενοι Σαββατιανοί”, ξεπήδησαν από το πρώτο λογοτεχνικό εργαστήρι του Γιάννη Μακριδάκη στη Θεσσαλονίκη, είναι 18 γυναίκες και δύο άντρες και αυτή είναι πρώτη τους συλλογή διηγημάτων. Το “Χαμογελάνε οι Τζοκόντες” από τις εκδόσεις Πανός, είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων τους και είναι το τέλειο δώρο για μια φίλη που της αρέσει η δημιουργική γραφή. Μπορείς να το βρεις εδώ, στις εκδόσεις “Οδός Πανός - Σιγαρέτα”.

 

 

 

"Επικύνδυνες φιλίες", ένα μυθιστόρημα γεμάτο άληθειες για την φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις, την γυναικεία φύση. Η φίλη που διαβάζει με τις ώρες βιβλία γιατί έτσι της αρέσει, θα λατρέψει το μυστήριο που κρύβεται πίσω απο τις σελίδες αυτού.  Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις floral

Διαβάστε επίσης

XMAS FAN GIFTS

Instagrammer

Ποστάρει πιο γρήγορα κι από τη σκιά  της!

XMAS FAN GIFTS

Eco warrior

Ανακυκλώνει με μανία καθημερινά

XMAS FAN GIFTS

Mamma mia

Μάνα κουράγιο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους