ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Φακές με μπρόκολο και σος μέλι-μουστάρδα
Αυτός ο αναπάντεχος συνδυασμός θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σου!
Υλικά για 4 μερίδες
* Για τις φακές
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.γ. ελαιόλαδο
2 φλ. ζωμό λαχανικών
1 φλ. φακές βρασμένες και στραγγισμένες
1 κ.γ. ρίγανη
6 φλ. άνθη μπρόκολου
4 κ.γλ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
* Για τη σος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάς ετοιμάζοντας τη σος: σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
2. Σε μια κατσαρόλα, βάζεις το σκόρδο και το λάδι και το μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μεχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Στη συνέχεια, ρίχνεις τις φακές, τη ρίγανη, το πιπέρι και το ζωμό των λαχανικών. Σκεπάζεις, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
3. Προσθέτεις το μπρόκολο. Σκεπάζεις ξανά την κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
4. Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, στραγγίζεις καλά το φαγητό και το μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις τη σος, ανακατεύεις καλά και αλατοπιπερώνεις. Τέλος, ρίχνεις την παρμεζάνα, γαρνίρεις με το κρεμμύδι και σερβίρεις.
Tip: Αν δε σου αρέσει το μπρόκολο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολοκυθάκια που ταιριάζουν τέλεια με τις φακές. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις λίγο ρύζι.
Πηγή: www.vegetariantimes.com
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης