ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ντιπ παρμεζάνας με μπίρα και τηγανιτά κρεμμύδια
Αν λατρεύεις τη μπίρα και το pub food, τότε αυτό το ντιπ αξίζει να το δοκιμάσεις!
Υλικά για 4 μερίδες
*Για το ντιπ
225g τυρί-κρέμα
2 φλ. Παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. sour cream ή γιαούρτι
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
2/3 φλ. μαύρη μπίρα
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
*Για τα κρεμμύδια
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 1/2 φλ. φρέσκα εσαλότ, ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175οC.
2. Σε ένα μίξερ, βάζεις το τυρί, την παρμεζάνα, το κορν φλάουρ, την sour cream, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την μπίρα και το αλάτι και τα χτυπάς μέχρι να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνεις μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 20 λεπτά.
4. Ετοιμάζεις τα τηγανιτά κρεμμύδια: γεμίζεις με ελαιόλαδο ένα κατσαρολάκι (το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το 1/3 του σκεύους. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύεις. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα εσαλότ στο μπολ και τα καλύπτεις καλά με το αλεύρι. Όταν κάψει το λάδι, τα ρίχνεις στην κατσαρόλα και τα τηγανίζεις, μέχρι να χρυσίσουν. Αποσύρεις από τη φωτιά και τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο, στο οποίο έχεις προηγουμένως στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί.
5. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο, μεταφέρεις το ντιπ σε ένα μπολ, ρίχνεις σε αυτό τα εσαλότ, ανακατεύεις και σερβίρεις.
Tip: Το ντιπ θα «φουσκώσει» στο φούρνο, γι' αυτό φρόντισε να μην καλύψεις το ταψί σου μέχρι πάνω.
Πηγή: www.savorysimple.net
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν