Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα με κεφτεδάκια κοτόπουλου και τζίντζερ

Μια πρωτότυπη, πικάντικη και αχνιστή σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες που έρχονται.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

500 g κιμά από στήθος κοτόπουλου

3 καρότα κομμένα 

1 πιπεριά  ψιλοκομμένη 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξερό βασιλικό 

1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ                             

1 ασπράδι αυγού

2 κ.σ. καστανό ρύζι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 φύλλο δάφνης

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγη πάπρικα (για το γαρνίρισμα)

λίγο φρέσκο βασιλικό (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

1. Βάζεις τον κιμά, τα μυρωδικά της αρεσκείας σου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύεις με ένα κουτάλι. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ κι ανακατεύεις καλά. Περιχύνεις με το μισό ελαιόλαδο, ρίχνεις το ασπράδι και ζυμώνεις για λίγο με τα χέρια, βρέχοντάς τα κάθε τόσο, για να μην κολλάει ο κιμάς. Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά.                                                                  

2. Βράζεις νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, ρίχνεις λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τη δάφνη. Βγάζεις τον κιμά από το ψυγείο, πλάθεις κεφτεδάκια και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και βράζεις τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 25 λεπτά. 

3. Μοιράζεις στα πιάτα τα κεφτεδάκια και το ρύζι και, έπειτα, βάζεις τα λαχανικά και το ζουμί σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείς καλά. Στο μείγμα, προσθέτεις ελαιόλαδο και λεμόνι και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, περιχύνεις με αυτό τα κεφτεδάκια, γαρνίρεις με τη πάπρικα και το φρέσκο βασιλικό και σερβίρεις.

Tip: Λίγα μανιτάρια θα δώσουν γκουρμέ διάσταση σε αυτό το πιάτο.

Πηγή: www.girlcarnivore.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Γιάννα Τερζή: «Υπήρξε κακοποίηση από άτομο της ομάδας μου στην Eurovision»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

CELEBS

Μάρα Ζαχαρέα: Oι εξωτικές φωτογραφίες από το ταξίδι της στο Μαρόκο

«Ταξίδια… Το παράθυρο του νου στον κόσμο», έγραψε στο instagram