Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σιρόπι σφενδάμου και λεμόνι

Μερικοί το προτιμούν... γλυκόξινο. Αυτή η συνταγή, ωστόσο, δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς, αλλά σε όσους λατρεύουν το κρέας.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου 

3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

1. Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες, τις ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνεις τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο ψημένες τις θέλεις. Όταν είναι έτοιμες, αποσύρεις στο σκεύος από τη φωτιά και αφήνεις τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά. 

2. Ανακατεύεις σε μια κατσαρόλα το σιρόπι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και στο σκόρδο και βράζεις το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. 

3. Κόβεις τις μπριζόλες σε λεπτές λωρίδες, περιχύνεις με το σιρόπι, γαρνίρεις με λίγο μαϊντανό και σερβίρεις.

Tip: Δεν σου αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας; Δοκίμασε την ίδια συνταγή με χοιρινά φιλέτα.

Πηγή: www.foodnetwork.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα