Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα σόγιας και μανταρινιού

Όταν ακούς τη λέξη «μοσχαρίσια μπριζόλα» σκέφτεσαι μια πλούσια σος barbecue να την περιχύνει; Ήρθε η ώρα να βάλεις τέλος σε αυτά τα γαστρονομικά κλισέ, με ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο πιάτο!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

340g μοσχαρίσια κόντρα μπριζόλα 

1/2 φλ. χυμός μανταρινιού + μερικά κομμάτια μανταρινιού 

1 κ.σ. σος σόγιας

1 κ.σ. χυμός λάιμ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

Εκτέλεση:

1. Σε μια σακούλα φαγητού ρίχνεις το χυμό μανταρινιού, το λάιμ, τη σόγια, το ελαιόλαδο, το μέλι και το σκόρδο και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια, κόβεις την μπριζόλα σε λεπτές φέτες και τη μαρινάρεις στη σακούλα για 30 λεπτά. 

2. Ψήνεις το κρέας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 λεπτά.

3. Αφήνεις τη μπριζόλα να κρυώσει για 10 λεπτά, γαρνίρεις με μερικά κομμάτια μανταρινιού και σερβίρεις.

Tip: Συνόδευσε το πιάτο σου με λίγο κριθαράκι ή ρύζι ατμού.

Πηγή: www.aol.co.uk

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

CELEBS

Στέφανος Τσιτσιπάς - Πάουλα Μπαντόσα: Χώρισαν μετά από 11 μήνες σχέσης!

Η ανάρτηση της τενίστριας στα social media για τον χωρισμό τους