ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με κριθαράκι και χοιρινό σουβλάκι
Δεν θέλεις να περάσεις τη Δευτέρα σου κλεισμένη στην κουζίνα; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η ξεχωριστή σπιτική σαλάτα ζυμαρικών θα βρίσκεται στο τραπέζι σου σε λιγότερο από 35 λεπτά!
Υλικά για 4 μερίδες
700 g ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
220 g κριθαράκι ολικής άλεσης
2 ψητές κόκκινες πιπεριές (φλάσκες) κομμένες
350 g ντοματίνια
170 g ψιλά φασολάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. κάππαρη
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση:
1. Μουλιάζεις 8 ξυλάκια για σουβλάκι σε νερό, για 20 λεπτά.
2. Χτυπάς το ξίδι, το λάδι και τη μουστάρδα. Προσθέτεις το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνεις.
3. Βράζεις τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Τα τοποθετείς σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Βάζεις ξανά το νερό να βράσει και ρίχνεις το κριθάρι, μαγειρεύοντάς το σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Στη συνέχεια, στραγγίζεις καλά τα φασόλια και το κριθαράκι. Προσθέτεις τη βινεγκρέτ κι ανακατεύεις καλά.
4. Ζεσταίνεις το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
5. Περνάς 4 κομμάτια χοιρινό σε κάθε ξυλάκι, εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού. Παράλληλα, τοποθετείς τα ντοματίνια σε ένα ταψί. Ψήνεις καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές, περίπου 4 λεπτά για τις ντομάτες και 12-15 λεπτά για τα σουβλάκια.
6. Προσθέτεις το βασιλικό στο κριθαράκι. Μοιράζεις τα σουβλάκια, τα ψητά ντοματίνια και το κριθαράκι σε τέσσερα πιάτα και σερβίρεις.
Tip: Μην ξεπλύνεις το βρασμένο κριθαράκι. Τα ζεστά ζυμαρικά απορροφούν καλύτερα τη βινεγκρέτ.
SELECTIONS
- Πώς θα καταλάβεις ότι φοράς λάθος νούμερο σουτιέν
- Αυτή η δροσιστική DIY μάσκα προσώπου θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σου μετά την έκθεση στον ήλιο
- «Η σκέψη να μην μπορείς να προστατέψεις το παιδί σου ή να μην μπορείς να είσαι εκεί όταν σε χρειάζεται είναι βασανιστική» Νικόλ Κίντμαν
- 2 στιλιστικά λάθη που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη