ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Pink Ginger Americano
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει μια άκρως αρωματική εκδοχή του κλασικού Americano, με ελαφριά πικάντικη γεύση!
Υλικά για 1 cocktail
40 ml Campari
30ml Cocchi Vermouth di Torino
10ml Marie Brizard Ginger Essence
5ml φρέσκος χυμός σαγκουίνι
σόδα ροζ γκρέιπφρουτ
λίγο πάγο
Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο (για το γαρνίρισμα)
Μια φλούδα γκρέιπφρουτ (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα mixing glass, ρίχνεις λίγο πάγο και όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα. Ανακατεύεις καλά.
2. Μεταφέρεις σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και απογεμίζεις με σόδα. Γαρνρίνεις με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και μια φλούδα γκρέιπφρουτ και σερβίρεις.
Tip: Αυτό το κλασικό κοκτέιλ γεννήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ των Αμερικάνων επισκεπτών στην Ιταλία.